Τα ψέμματα και η αθλιότητα του ευρώ - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

03/08/2015

Τα ψέμματα και η αθλιότητα του ευρώ

Ήθελα να ήξερα εάν υπάρχει νοήμων άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που να πιστεύει ακόμα πως η Ελλάδα θα ανακάμψει εντός της ζώνης του ευρώ! Αισίως διανύουμε την 36η ημέρα από την επιβολή των capital controls που οδήγησε στην ουσιαστική διάλυση σε ότι είχε απομείνει και ονομαζόταν Ελληνική οικονομία.

Οι δανειστές επέστρεψαν στο πόστο που είχαν και προ της 25ης Ιανουαρίου, με την διαφορά ότι τώρα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουν εξανεμιστεί ή μάλλον για να ακριβολογούμε έχουν προστεθεί στα τεράστια κέρδη που σημείωσε φέτος η Deutsche Bank AG. Οι δανειστές ζητούν ακόμα σκληρότερα μέτρα και οι Έλληνες πανηγυρίζουν (;) που δεν βγήκαμε από την ευρωζώνη.

Είναι άγνωστο το που σκοπεύει να οδηγήσει τα πράγματα η κυβέρνηση σε ότι αφορά στην οικονομική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει. Ωστόσο είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία του τόπου εάν δεν αποχωρήσουμε άμεσα από την ευρωζώνη: η χώρα θα διαλυθεί και δεν θα θυμίζει σε τίποτε την Ελλάδα που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Ο τόπος δεν αντέχει ούτε άλλη διαπραγμάτευση, ούτε άλλα υφεσιακά μέτρα, ενώ πλέον δεν έχει και την πολυτέλεια να χάνονται άλλες ημέρες μέχρι να αποχωρήσουμε από την νομισματική ένωση. Ο χρόνος πια πιέζει την Ελλάδα και όχι τους δανειστές, αλλά στο "τιμόνι" της πατρίδος μας βρίσκονται μόνο πιόνια της Δύσης. Το "τιμόνι" δεν κρατά μόνο η κυβέρνηση, αλλά σύσσωμο το Ελληνικό κοινοβούλιο που αυτή τη στιγμή στηρίζει μετά πάθους την παραμονή στο ευρώ, μη εξαιρουμένων των ακραίων (ΚΚΕ, χρυσή αυγή).

Όλοι γνωρίζουμε πως οι πολιτικοί μας εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα. Αυτό που όμως δεν έχει καμία λογική και καμία εξήγηση, είναι το γιατί εμείς σαν πολίτες δεν απαιτούμε την έξοδο της πατρίδος μας από τα κακά στενά της ευρωζώνης. Οι πολίτες τι συμφέρον έχουμε από το ευρώ; Μήπως τελικά μας έπεισε η τηλεόραση ή απλά η υπερβολική αδράνεια μας ακύρωσε τον εγκέφαλο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου