Dracula a ajuns la Atena - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

31/07/2015

Dracula a ajuns la Atena

Δεν πρόλαβε να κλείσει 24 ώρες παραμονής στην χώρα μας η εκ Ρουμανίας εκπρόσωπος του ΔΝΤ Delia Velculescu, γνωστή ως Draculescu εξαιτίας της προηγούμενης θητεία της στην Κυπριακή οικονομική κρίση στην οποία επέδειξε απίστευτα σκληρή στάση, και οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως το Ταμείο θέλει ακόμα περισσότερα από την Ελλάδα προκειμένου να στηρίξει την ήδη αβάσταχτη και προδοτική συμφωνία που υπόγραψε ο πρωθυπουργός με τους δανειστές!

Οι Financial Times, μόλις πριν από 6 ώρες, δημοσίευσαν άρθρο του ανταποκριτή τους στις Βρυξέλλες Peter Spiegel με τίτλο «Στέλεχος του ΔΝΤ ανέφερε πως η Ελλάδα αποκλείστηκε από το νέο πακέτο διάσωσης του Ταμείου». Ο Spiegel, που παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, σημειώνει πως το «ενώ το προσωπικό του ΔΝΤ θα έχει συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα, εντούτοις το Ταμείο δεν θα αποφασίσει αν πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα νέο πρόγραμμα για μήνες, αλλά ενδεχομένως από το επόμενο έτος».

O Spiegel, επίσης, τονίζει πως η Γερμανία δεν μπορεί να πάρει έγκριση από το κοινοβούλιό της για το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα χωρίς την συμμετοχή του Ταμείου. Το ΔΝΤ από την πλευρά του θέτει δύο όρους στους οποίους δεν φαίνεται διατεθειμένο να κάνει πίσω: (α) από την πλευρά της Ελλάδος θέλει πειστικές μεταρρυθμίσεις που θα αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα πριν από την συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης και (β) από τους δανειστές θέλει να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, για το οποίο η εκτίμηση του Ταμείου είναι πως δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί.

Βλέπουμε, λοιπόν, πως παρά την προδοτική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται έρμαιο των διαθέσεων του κάθε Δράκουλα της Δύσης που ονειρεύεται να της πιει το αίμα. Η προδοτική εμμονή στο ευρώ έχει φέρει τον τόπο σε ένα τραγικό αδιέξοδο το οποίο οι Έλληνες ακόμα δεν το αντιλαμβάνονται λόγω του ότι οι περισσότεροι βρίσκονται ή ετοιμάζονται για να βρεθούν, σε καλοκαιρινές διακοπές. Το πρόβλημα είναι πως το καλοκαίρι θα τελειώσει και τότε όλοι θα συνειδητοποιήσουμε το τέλμα στο οποίο μας έχει βυθίσει σύσσωμο το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Σήμερα κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν περί "καταλύσεως του πολιτεύματος" και "δικτατορίας του ευρώ", όπως εμείς φωνάζουμε μήνες τώρα! Οι κύριοι (και οι κυρίες) αυτοί, όμως, μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα δήλωναν πως «ναι μεν δεν ψηφίζουμε τα μέτρα, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση και το έργο της»! Πόση σχιζοφρένεια πια να αντέξει αυτός ο έρημος τόπος;

Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη αλλά και συνάμα επικίνδυνη καμπή. Απαιτείται από όλους σοβαρότητα και επαγρύπνηση, ενώ στις αναμενόμενες εκλογές του φθινοπώρου θα πρέπει να αποτινάξουμε μία και καλή τον ζυγό του δικτατορικού πολιτικού κατεστημένου που κατέστρεψε την χώρα. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως έχουμε πολλάκις ξαναπεί, θα καταγραφούμε από τον ιστορικό του μέλλοντος ως συνένοχοι εξ αμελείας ή εξ αδιαφορίας.

1 σχόλιο:

  1. Ανωνύμου τινός31 Ιουλίου, 2015 13:53

    Το καλοκαιρι θα τελειωση αλλα και το Φθινοπωρο παλι βλακες σαν λαος θα ειμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή