Το ΔΝΤ απέρριψε το σχέδιο λιτότητος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

31/07/2015

Το ΔΝΤ απέρριψε το σχέδιο λιτότητος

Στην πρωινή μου αναφορά σχετικά με τις προθέσεις του ΔΝΤ έρχεται να συνηγορήσει και η άποψη του Dr. Paul Craig Roberts όπως την εξέφρασε στο σύντομο αλλά εύστοχο άρθρο-σημείωμά του. Σας το παρουσιάζω σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο με την υπενθύμιση πως οι επισημάνσεις είναι προσωπικές μου και όχι του Dr. Roberts.

Το έχω υποστηρίξει από τότε που ξεκίνησε η λεγόμενη «κρίση» του Ελληνικού δημόσιου χρέους το 2010, και εξακολουθώ να πιστεύω πως τελικά η επιβολή λιτότητας στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και ότι η μόνη λύση θα ήταν να διαγραφεί το χρέος σε ένα επίπεδο που θα μπορούσε να το ξεπληρώσει η Ελλάδα και να εισαγάγει μεταρρυθμίσεις που θα χαλαρώσουν το σφίξιμο που έχουν επιβάλλει οι ολιγάρχες στην Ελληνική οικονομία. Η σημερινή Ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει την ίδια θέση και τώρα το ΔΝΤ ενώθηκε μαζί μας.

Το ΔΝΤ είπε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, δηλαδή η διαγραφή τμήματός του, είναι αναγκαία και ότι αυτό το απαραίτητο μέτρο πηγαίνει πολύ πέρα από ό,τι η ευρωζώνη έχει προσφέρει μέχρι στιγμής. Ερωτηθείς εάν το σχέδιο θα μπορούσε να επιτύχει χωρίς την ελάφρυνση του χρέους, η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε «κατηγορηματικά όχι».

Αυτό ήταν εμφανές από την αρχή σε κάθε οικονομολόγο που σέβεται το όνομά του. Το γεγονός ότι χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να διαπιστωθεί ένα στοιχειώδες γεγονός δείχνει το πόσο αρπακτικά είναι οι πλούσιοι. Επιπλέον αποδεικνύεται, κατά τη γνώμη μου, ότι η «κρίση» δεν ήταν ποτέ για το χρέος. Ήταν σχετική με τη χρήση του χρέους ως όπλο για να γνωστοποιηθεί ότι οι πιστωτές δεν είναι υπεύθυνοι για τα λάθη τους όταν υπερδανείζουν και να αναγκάσει την συγκέντρωση της πολιτικής των φόρων και των δαπανών των κρατών μελών, στην Ε.Ε.

Το σχέδιο λιτότητας δεν αντιμετωπίζει το χρέος. Επιβάλλει μια δρακόντεια δημοσιονομική πολιτική στην Ελληνική κυβέρνηση.

Το μόνο που θα προσθέσω στα λεγόμενα του Dr. Roberts είναι πως η Ελλάδα επιπλέον χρειάζεται άμεσα την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα έτσι ώστε να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία και τον έλεγχο της οικονομίας της. Αυτό έχει γίνει συνείδηση σε πολλούς απλούς Ευρωπαίους πολίτες και το διαβάζω καθημερινά στα σχόλιά τους κάτω από τα άρθρα που αναφέρονται στην πατρίδα μας. Οι μόνοι που απέμειναν να υποστηρίζουν την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ είναι οι τριακόσιοι βο(υ)λευτές και η ημιμαθής μερίδα του Ελληνικού λαού που εξακολουθεί και επηρεάζεται από τα presstitute μέσα ενημερώσεως.

ΥΓ. Για την εικονογράφηση του παρόντος άρθρου, οφείλω θερμές ευχαριστίες στον αδελφικό μου φίλο ΣΚ που έφερε την συγκεκριμένη εύστοχη εικόνα σε γνώση μου.

1 σχόλιο:

  1. Τά τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια που διανύουμε εδώ στήν πατρίδα μας,αλλά καί τά επόμενα, θα καταγραφούν από τήν Ιστορία μέ τέτοιο δραματικό τρόπο ως πρός τά γεγονότα, θεατά καί αθέατα, αλλά καί τίς εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα, ώστε νά είναι αντικείμενο επιστημονικής μελέτης περί τού πώς επέτρεψε ο Ελληνικός λαός νά τόν αλυσοδέσουν αυτοί που επέλεξε νά τόν κυβερνήσουν. Ζούμε Ιστορικές στιγμές!Μιά σημαντική μερίδα του λαού κυριολεκτικώς ΚΟΙΜΑΤΑΙ, δέν έχουν επίγνωση τής δουλείας τους!Πνευματική αλλοτρίωσις γάρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή