Η αποτυχία της δημοκρατίας στην Ελλάδα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/06/2015

Η αποτυχία της δημοκρατίας στην Ελλάδα

Σημαντικές επισημάνσεις που αφορούν στην κατάσταση της χώρας μας κάνει και στο νέο άρθρο που δημοσίευσε πριν από 2,5 ώρες (24/6/2015) ο Dr. Paul Craig Roberts. Σας το παρουσιάσω σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο, με την υπενθύμιση πως οι επισημάνσεις είναι προσωπικές μου και όχι του συγγραφέως.

Το Ελληνικό χρέος είναι ανεξόφλητο. Είναι απλά πάρα πολύ μεγάλο για να αποπληρωθεί. Η λιτότητα που επέβαλαν στην Ελλάδα η Ε.Ε. και το ΔΝΤ έχει επιδεινώσει το πρόβλημα οδηγώντας στο κατήφορο την Ελληνική οικονομία, καθιστώντας έτσι το βάρος του χρέους, ακόμη βαρύτερο. Παρά το προφανές γεγονός ότι η πολιτική λιτότητας της Ε.Ε. είναι μια αποτυχία και δεν οδηγεί πουθενά, το Ελληνικό δράμα της «κρίσης του χρέους» συνεχίζεται.

Μια λύση ήταν δυνατή κατά την έναρξη της «κρίσης», πριν να καταρρεύσει η οικονομία από τη λιτότητα. Το χρέος θα έπρεπε να διαγραφεί στο ποσό που η Ελληνική οικονομία θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ή να πληρώσει. Αυτή η παραδοσιακή λύση ήταν απαράδεκτη για τους πιστωτές, την Ε.Ε., καθώς και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όπως εξήγησα στο βιβλίο μου, The Failure of Laissez Faire Capitalism (Clarity Press, 2013), οι πιστωτές της Ελλάδος, η Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν agendas που δεν σχετίζονται με την ικανότητα της Ελλάδας να πληρώσει. Οι πιστωτές είναι αποφασισμένοι να καθιερώσουν την αρχή ότι μπορεί να υπερ-δανείσουν μια χώρα και να αναγκάσουν την χώρα να πληρώσει από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου της και την μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες. Οι πιστώτριες τράπεζες, στη συνέχεια, να επωφεληθούν από τη χρηματοδότηση της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας σε επίλεκτους πελάτες. Η ημερήσια διάταξη της Ε.Ε. και της κεντρικής τράπεζας είναι να καταργήσει την φορολογική αυτονομία των κρατών μελών της Ε.Ε. οδηγώντας την φορολογική και την δημοσιονομική πολιτική των χωρών πάνω στην ίδια την Ε.Ε.

Με άλλα λόγια, η Ελληνική «κρίση χρέους» χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει ένα προηγούμενο που θα ισχύει για κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. Τα κράτη-μέλη θα πάψουν να υφίστανται ως κυρίαρχα κράτη. Η κυριαρχία θα στηρίζεται στην Ε.Ε. Τα μέτρα που υποστηρίζουν η Γερμανία και η Γαλλία στο τέλος θα τερματίσουν και τη δική τους κυριαρχία, από την οποία έχει απομείνει πολλή λίγη στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι δεν έχουν δικό τους νόμισμα και η εξωτερική τους πολιτική είναι υποταγμένη στην Washington.

Η μόνη δυνατή διέξοδος για την Ελλάδα είναι η χρεωκοπία και μια στροφή προς τη Ρωσία. Όλος ο κόσμος θα ωφεληθεί από αυτή την ροή των γεγονότων καθώς η αναχώρηση της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει την αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ που είναι ο κύριος μηχανισμός της Washington για την δημιουργία σύγκρουσης με τη Ρωσία. Στο τέλος, όλη η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος θα ευγνωμονεί την Ελλάδα που κατάφερε να εκτροχιάσει τη βία που θα προκύψει από την προσπάθεια της Washington να επιβληθεί ηγεμονικά πάνω στη Ρωσία.

Καθώς η Ελληνική χρεωκοπία και η στροφή προς την Ανατολή είναι η μόνη εφαρμόσιμη λύση για την Ελλάδα, οι υπάλληλοι-πράκτορες της Ε.Ε. μέσα στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία εναντίον μιας Ελληνικής στροφής προς την Ανατολή.

Φοβάμαι ότι οι Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλη πλύση εγκεφάλου για να είναι σε θέση να επωφεληθούν από την ευκαιρία που έχουν για να σωθούν από τα νύχια του Ένα τοις Εκατό που θα σύρει τον Ελληνικό λαό στο έδαφος. Οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν έχουν επαρκή κρίση για να δώσουν στη σημερινή κυβέρνησή τους ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ψήφων για να έχει η κυβέρνηση κάποια αξιοπιστία στην Ε.Ε. και στους πιστωτές της Ελλάδας. [σημ. ΜΒΒ: με όλο το σεβασμό που έχω στον Dr. Roberts, δεν συμφωνώ στο ότι αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει σημαντικό ποσοστό ψήφων. Μια Ελληνική κυβέρνηση, ναι! Η συγκεκριμένη, όχι!Αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα είναι η κατάργηση της δημοκρατίας εξαιτίας του ίδιου του λαού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου