Η κυβέρνηση εμπαίζει και διασύρει την χώρα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

15/06/2015

Η κυβέρνηση εμπαίζει και διασύρει την χώρα

Από χθες (14/6/2015) το βράδυ οι εξελίξεις σε ότι αφορά στην Ελληνική οικονομία είναι ραγδαίες μετά το νέο "ναυάγιο" (;) στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters «το eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης (18/9/2015) θα αποφασίσει για την χρεωκοπία της Ελλάδας» ενώ δεν είναι λίγα τα ειδησιογραφικά πρακτορεία που εκτιμούν πως «μία GRexit είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά»

Ο γραμματέας του κόμματος της συγκυβέρνησης, SPD, και αντικαγκελάριος της Γερμανία, Sigmar Gabriel, δήλωσε πως «την πιθανότητα της GRexit πρέπει να την σκεφτούμε σοβαρά». Ο Sigmar Gabriel επίσης είπε στην εφημερίδα Bild πως «Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και επίσης να τους κρατήσουμε μέσα στο ευρώ. Όμως εξαντλείται όχι μόνον ο χρόνος, αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη, αυξάνεται το αίσθημα ότι φθάνει πια.

Η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα. Οι επανειλημμένες φαινομενικά τελευταίες απόπειρες για να επιτευχθεί μια συμφωνία αρχίζουν να κάνουν την όλη διαδικασία να μοιάζει γελοία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η Ελληνική κυβέρνηση υπεκφεύγει».

Η έλλειψη πλάνου και κυρίως η παντελής απουσία του αισθήματος ευθύνης απέναντι στο έθνος που διακατέχει την κυβέρνηση, ενέχει τον κίνδυνο να βρεθεί η χώρα σε πολύ δύσκολη θέση. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο μόνος τρόπος εξόδου της οικονομίας μας από το αδιέξοδο είναι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα αλλά με συντεταγμένες κινήσεις και βάσει σχεδίου.

Η κυβέρνηση εξυπηρετώντας την δική της μυστική agenda, που κανείς μας δεν γνωρίζει τι κατάληξη θα έχει για την χώρα, διασύρει σε παγκόσμιο επίπεδο την Ελλάδα και κυρίως θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την οικονομία της χώρας και συνεπώς το μέλλον των Ελλήνων.

Από την άλλη πλευρά, αυτό που φαντάζει αρκετά πιθανό είναι η κυβέρνηση να συνεχίζει το θέατρο που παίζει από την εκλογή της στις 25/1. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς μας πως η περιβόητη συμφωνία της 20/2 κόστισε στην Ελλάδα τα 11 δις ευρώ του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας τα οποία η Ελληνική κυβέρνηση έδωσε ως "εγγύηση" της "σκληρής" διαπραγματευτικής στάσης που κρατάει -τάχα- μέχρι σήμερα. Από ότι φαίνεται αυτή η σκηνή του θεατρικού τελείωσε και χθες (14/6/2015) έπεσε η αυλαία της πρώτης πράξης. Την Πέμπτη 18/6/2015 στο eurogroup που θα γίνει στο Λουξεμβούργο αναμένεται η δεύτερη πράξη, όπου η κυβέρνηση θα κάνει τον "ιστορικό" αλλά "απαραίτητο" για την "σωτηρία της χώρας" συμβιβασμό.

Όλα μοιάζουν σαν ένα κακοστημένο και κάκιστα εκτελεσμένο θεατρικό μονόπρακτο που θα καταλήξει στην "από μηχανής" συμφωνία νέων επώδυνων υφεσιακών μέτρων εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Είναι περισσότερο από επιτακτική η ανάγκη να αφυπνισθούμε και να αναλάβουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, πριν να είναι αργά.

Ήδη, βρισκόμαστε στην ύστατη ώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου