Η μετατόπιση του κέντρου της γης - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/05/2015

Η μετατόπιση του κέντρου της γης

O Ambrose Evans-Pritchard, οικονομικός αναλυτής της Τelegraph, επανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στον Twitter τον χάρτη που αποτυπώνει την μετατόπιση του παγκόσμιου οικονομικού κέντρου από το 1913 μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και τις προβλέψεις που αφορούν στο που θα έχει κατευθυνθεί και που θα βρίσκεται αυτό μέχρι το 2025.

Οι ερευνητές που κατέληξαν στον χάρτη που βρίσκεται στην κορυφή του παρόντος άρθρου καθώς και στο tweet του Evans-Pritchard, κατέληξαν σε αυτόν αφού πρώτα έλαβαν υπόψη το γεωγραφικό κέντρο κάθε χώρας και τη στάθμιση της απόστασής από το κέντρο της γης, με βάσει το ΑΕΠ τους.

Στο ίδιο θέμα επικεντρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μεγάλη μερίδα του δυτικού οικονομικού τύπου καθώς και των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης με πρωτοστάτη την Washington Post, παρότι ο χάρτης αυτός είδε το φως της δημοσιότητας πολύ καιρό πριν, στις 29 Ιουνίου του 2012.
Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, το βάρος της παγκόσμιας οικονομίας διαγράφει μια σχεδόν ελλειπτική τροχιά και επιστρέφει σιγά-σιγά εκεί από όπου ξεκίνησε.

Θεωρώ πως σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαία η ανακύκλωση της παρούσας είδησης, όπως επίσης δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που αποφασίστηκε να προβληθεί εκ νέου από τα προβοκατόρικα μέσα ενημέρωσης της Δύσης. Η επαναφορά του θέματος στο προσκήνιο αυτή τη χρονική στιγμή, μαρτυρά το που είναι επικεντρωμένη η Δύση και τι ακριβώς την προβληματίζει.

Αυτό που μένει να δούμε είναι το πως οι δυτικοί θα κορυφώσουν τις ενέργειές τους στο να αντιστρέψουν την πορεία των πραγμάτων. Σίγουρα αυτό δεν αναμένεται να γίνει με ειρηνικό και πολιτισμένο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου