Η Ελλάδα του χαμένου προσανατολισμού - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/04/2015

Η Ελλάδα του χαμένου προσανατολισμού

Είναι μέρες που θέλω να σχολιάσω την απαράδεκτη τακτική που ακολουθείται από την Ελληνική Κεφαλαιαγορά και αφορά στις επίσημες αργίες που αναγνωρίζει. Η "Ελληνική" επιτροπή αναγνωρίζει τις μοναδικές δύο επίσημες αργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι τα Χριστούγεννα (25/12) και η πρωτοχρονιά (1/1), καθώς επίσης και την παραμονή των Χριστουγέννων, τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα, όχι όμως σύμφωνα με την Ορθόδοξη εκκλησία μας, αλλά σύμφωνα με τον εορτασμό των Ρωμαιοκαθολικών!

Μεταφέρω αυτούσιο το μήνυμα της ανακοίνωσης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που απεστάλη σε όλα τα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών και υπόψη Γενικών Διευθυντών, Οικονομικών Διευθυντών και Εσωτερικών Ελεγκτών. Το μήνυμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η συνεδρίαση, του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της 707ης/4.3.2015 αποφάσισε την αναστολή εξαγορών μεριδίων ΟΣΕΚΑ την Παρασκευή 3/4/2015 και τη Δευτέρα 6/4/2015 καθώς και την 24η Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων), καθώς οι ημερομηνίες αυτές αποτελούν ημέρες αργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών».

Η πρακτική αυτή ακολουθείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με την ανοχή ή/και την άγνοιά μας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτω και το σχετικό πλήρες δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ.

Αυτή είναι η Ελλάδα μας και οι πρακτικές που υιοθετεί, οπότε είναι απολύτως φυσιολογική η πορεία που ακολουθεί και είναι από το κακό στο χειρότερο. Η Ελλάδα έχει περιθωριοποιήσει και ντρέπεται το πολύ μεγάλο όπλο της που είναι η Ορθόδοξη πίστη και γι' αυτό έχει καταντήσει το νόθο παιδί της Δύσης και ο ευρωζητιάνος του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου