Το ψέμα που ζούμε - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

01/04/2015

Το ψέμα που ζούμε

1η Απριλίου σήμερα και η ανόητη παγκόσμια συνήθεια επιβάλλει να πούμε ο ένας στον άλλο, ένα ψέμα. Έτσι κι εγώ, παρότι σιχαίνομαι τόσο την ημέρα, όσο και το άηθες έθιμο του ψεύδους, θα σας πω για ένα ψέμα που όλοι το γνωρίζουμε: το ψέμα που ζούμε. Για την ακρίβεια δεν θα σας το πω εγώ, αλλά ο Spencer Cathcart που έγραψε και σκηνοθέτησε αυτό το όμορφο και τόσο αληθινό video που περιγράφει με πολύ ανάγλυφο τρόπο το ψέμα που ζούμε!

«Αν όλοι ψάξουμε βαθιά μέσα μας για την πιο σφοδρή επιθυμία μας, θα δούμε ότι τα όνειρα όλων μας δεν είναι και τόσο διαφορετικά. Μοιραζόμαστε έναν κοινό στόχο: την Ευτυχία. Έχουμε αναστατώσει τον κόσμο αναζητώντας τη χαρά, χωρίς ποτέ να την αναζητήσουμε μέσα μας».

Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους του Spencer Cathcart, που αμφισβητεί τα όσα ξέρουμε σχετικά με την ελευθερία μας, το εκπαιδευτικό σύστημα, τις επιχειρήσεις, τα χρήματα, το Αμερικανικό καπιταλιστικό σύστημα, την κυβέρνηση των ΗΠΑ, την παγκόσμια κατάρρευση, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τη θεραπεία των ζώων μας και την εν γένει καθημερινότητά μας.

Σας παροτρύνω να το παρακολουθήσετε ολόκληρο. Πιστεύω πως τα 8.5' που θα δαπανήσετε αξίζουν με το παραπάνω τον κόπο και θα είναι άκρως εποικοδομητικά. Αν ο καθένας στον κόσμο μπορούσε να ακούσει κάθε λέξη που ακούγεται σε αυτό το video και στη συνέχεια προσπαθούσε να ενεργήσει σύμφωνα με τα συναισθήματά του, ο κόσμος θα μπορούσε να αλλάξει εν μία νυκτί.

Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει λίγο να συνειδητοποιήσουμε τι δρόμο έχουμε πάρει ο καθένας μας ξεχωριστά και κυρίως το πόσο έχουμε παρεκκλίνει από τις οδηγίες Αυτού που μας έπλασε και ταπεινώθηκε μέχρι θανάτου για μας. Έχω την αίσθηση πως το video αυτό, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσουμε από τον ύπνο της ρουτίνας της καθημερινότητάς μας και να παρακολουθήσουμε, μιας και δεν είμαστε σε θέση να βιώσουμε, με εντελώς διαφορετικό τρόπο τα γεγονότα της ερχόμενης Μεγάλης εβδομάδας.


Η συνέχεια επί της οθόνης σας. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας να έχετε έναν καλό, και δημιουργικά προβληματισμένο μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου