Νέα ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της Ελλάδας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/03/2015

Νέα ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της Ελλάδας

Η δυτική πρόκληση και οι ωμές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας, διαρκώς αυξάνουν μέρα με την ημέρα. Μετά τις ανάρμοστες δηλώσεις και υποδείξεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, έρχεται ο Economist με ένα εντελώς προβοκατόρικο άρθρο να κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα σχετικά με το πως πρέπει να κινηθεί και πως πρέπει να συμπεριφερθεί η κυβέρνησή της.

«Ο Αλέξης Τσίπρας στις δύο συναντήσεις του με την Angela Merkel θα έχει την ευκαιρία να ηρεμήσει τα πράγματα, αν και θα είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην πιο ισχυρή ηγέτιδα της Γερμανίας και τον μεγαλύτερο δημιουργό προβλημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επείγουσα αποστολή του να πάρει στο χέρι μια συμφωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να κάνει μια καλή αρχή με την αντικατάσταση του φλύαρου υπουργού των Οικονομικών του με έναν υπουργό περισσότερο ρεαλιστή. Θα είναι καλύτερα, επίσης, αν διέκοπτε τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητες Έλληνες που είναι δεξιό κόμμα και ζητούσε συνεργασία με το Ποτάμι.

Η Ελλάδα με τον Τσίπρα έχει χάσει πολλές ευκαιρίες να συμφωνήσει με τις υπόλοιπες χώρες τις ευρωζώνης. Αν δεν αποδώσει κάτι σύντομα, μπορεί να διαπιστώσει πως οι ευκαιρίες του εξαντλήθηκαν».

Είπα και άλλοτε πως παρότι με τα κόμματα της συγκυβέρνησης με χωρίζει απίστευτη άβυσσος πολιτικών διαφορών, δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση υποδείξεις και σενάρια διακυβέρνησης της χώρας μου από τους Ευρωπαίους. Οι δυτικοί αλωνίζουν και συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να πρόκειται για αποικία τους, από την εποχή της παλιγγενεσίας. Η διαρκής παρέμβασή τους στο εσωτερικό της χώρας μας χρονολογείται από την εγκαθίδρυση του Όθωνα και αφού πρώτα δολοφόνησαν τον Ιωάννη Α. Καποδίστρια, τον μοναδικό κυβερνήτη της Ελλάδας που υπηρέτησε αποκλειστικά τα συμφέροντα της και όχι αυτά των Ευρωπαίων.

Σήμερα, έχοντας χάσει την άμεση πρόσβαση στην Ελληνική κυβέρνηση την οποία είχαν συνηθίσει/επιβάλλει επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προσπαθούν με εκβιασμούς, με τρομοκρατία και με απειλές, να ελέγξουν μια κυβέρνηση που μπορεί να μην εμπνέει εμπιστοσύνη, εν τούτοις μπορεί με βεβαιότητα κανείς να ομολογήσει πως για την ώρα δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τα προφανή λάθη των προκατόχων της.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ακολουθήσει μία πολιτική που δεν θα στηρίζεται στην Ευρώπη. Έχει δείξει πως εξετάζει ως εναλλακτική την στροφή προς την Ρωσία και αναζητά την όποια λύση που θα μπορούσε να ελευθερώσει την Ελλάδα από τα δεσμά της γραφειοκρατικής τυραννίας της Ε.Ε.

Αυτό που προβληματίζει, όμως, είναι πως αυτή η κυβέρνηση απαρτίζεται από ανθρώπους δηλωμένους αθέους και στηρίζεται από δεξιούς και ακροδεξιούς φανατικούς εθνικιστές ή/και κάποιους καιροσκόπους. Στην ιστορία, ωστόσο, δεν υπάρχει καταγεγραμμένη έστω μία εποχή ευημερίας σε οποιοδήποτε κράτος, την στιγμή που οι άρχοντες του ήσαν άθεοι ή ακραίων αντιλήψεων. Αντιθέτως, αυτό που είναι καταγεγραμμένο είναι πως κάτω από αυτού του είδους την διακυβέρνηση, προέκυψαν μόνο δεινά.

Αυτή η διαπίστωση δεν είναι μια μονολιθική άποψη βγαλμένη από κάποια ξεχασμένη εποχή, αλλά το συμπέρασμα από τη μελέτη της ιστορίας του ανθρωπίνου γένους σε παγκόσμια κλίμακα. Δεκτή κάθε αντίρρηση, τεκμηριωμένη με ιστορικό παράδειγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου