Κέντρο της Ευρώπης η ... GRexit! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

08/01/2015

Κέντρο της Ευρώπης η ... GRexit!

Η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Dorothea (Kasner) Merkel τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Λονδίνο απόψε πως η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την οικονομία της τα τελευταία χρόνια και πρόσθεσε ότι αναμένει να συνεχιστεί αυτό, απορρίπτοντας τις εικασίες περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Νομίζω ότι πρέπει κάποιος να πει στον κόσμο, και στις χρηματαγορές, ότι εγώ, ως η Γερμανίδα καγκελάριος, καθώς και η Γερμανική κυβέρνηση, πάντοτε επιδιώξαμε να εφαρμόζεται μια πολιτική που προβλέπει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη» σημείωσε η Merkel και πρόσθεσε ότι «οι δεσμεύσεις τις οποίες αναλάβαμε, οι δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα, την Ελλάδα και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τηρήθηκαν κι έτυχαν σεβασμού». Με τη δήλωση αυτή η καγκελάριος της Γερμανίας αφήνει σαφές υπονοούμενο πως αν κάποιος αθετήσει αυτή τη δέσμευση θα είναι αποκλειστικά η Ελλάδα.

Η Angela Dorothea (Kasner) Merkel έκανε την τοποθέτηση αυτή στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας David William Donald Cameron, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Guardian".

«Η Ελλάδα έχει κάνει πράγματι πολλές θυσίες. Για πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, αυτά ήταν πολύ δύσκολα χρόνια. Διανύσαμε πολύ δρόμο και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε μια επιτυχή κατάληξη, καθοδηγούμενοι πάντοτε από την αρχή ότι από τη μια οι Έλληνες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί και από την άλλη εμείς πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη», πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής επικαιρότητας και γύρω από αυτήν ερίζουν όλες οι πολιτικές σκοπιμότητες που σίγουρα κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται για αυτήν. Η Ελλάδα μας βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη πολιτική κατάσταση στην οποία έφτασε εξαιτίας της αδιαφορίας των πνευματικών ηγετών της, της έλλειψης πραγματικών Ελλήνων πολιτικών με αληθινό αίσθημα αυταπάρνησης και κυρίως με ευθύνη ολόκληρου ανεξαιρέτως του Ελληνικού λαού. Ζούμε στιγμές που είναι καθοριστικές σε ότι αφορά στο μέλλον του τόπου αλλά, φαίνεται, πως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ή δεν έχουμε αντιληφθεί πλήρως το μέγεθος της κρισιμότητας που έχει η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου