Τι είναι Πατρίδα; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/01/2015

Τι είναι Πατρίδα;

Ο Λουξεμβούργιος Yves Mersch, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάλεσε σήμερα (24/1/2015) τις Βρυξέλλες και τις χώρες της ευρωζώνης να επιδεικνύουν σεβασμό στο σύμφωνο σταθερότητας, μετά την ανακοίνωση από την ECB την Πέμπτη (22/1/2015) σχετικά με το πρόγραμμα μαζικής αγοράς αξιόγραφων. «Δεν μπορούμε πάντα να προσφεύγουμε μόνο στη νομισματική πολιτική για την επίλυση των προβλημάτων εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Yves Mersch, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung.

«Ενώ κατηγορούν συνεχώς την ECB, βλέπουμε πως την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύστερα από αίτημα ορισμένων κρατών, θέλει να χαλαρώσει το σύμφωνο σταθερότητας και το νομισματικό σύμφωνο», τόνισε ο Mersch και πρόσθεσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα πρέπει να δέχεται επηρεασμούς».

«Οι χώρες που έχουν προβλήματα ανταγωνιστικότητας καλούνται να τα διορθώσουν και να μην διατυπώνουν συνεχώς απαιτήσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική», είπε ο Mersch, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα και στις αυριανές (25/1/2015) βουλευτικές εκλογές. «Είναι ευθύνη των Ελλήνων ψηφοφόρων να επιλέξουν την κυβέρνηση που πιστεύουν ότι θα προσφέρει καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η μείωση του χρέους και της ανεργίας προϋποθέτουν μια σταθερή οικονομική πολιτική».

Μπορεί Mersch να καθιστά σαφές στους Έλληνες το αυριανό (25/1/2015) καθήκον, εν τούτοις δεν φαίνεται ο λαός να έχει συνειδητοποιήσει το τι ξημερώνει στις 26 Ιανουαρίου 2015. Για να έχει η Ελλάδα καλύτερο μέλλον, πρέπει πρωτίστως να έχει μέλλον. Δεν εννοώ μόνο τα οικονομικά της μεγέθη, αλλά πρωτίστως την πίστη της, τα ήθη της, τα έθιμά της, την γλώσσα της, την ιστορία της, την παράδοσή της, την κουλτούρα της και γενικά όλα όσα την ξεχώριζαν αιώνες τώρα από τους υπόλοιπους λαούς του πλανήτη. Αλλιώς τι είναι η Πατρίδα αν όχι όλα τα παραπάνω σαν σύνολο και σαν μία αχώριστη ενότητα;

Καταλαβαίνω και κατανοώ το πόσο παθιάζεται ο Έλληνας και πόσο δεν μπορεί να ξεφύγει από τις αγκυλώσεις που τον κρατούν δέσμιο σε μια καθημερινότητα που τον σκοτώνει διαρκώς. Πρέπει να επιδείξει σθένος και αποφασιστικότητα και να κάνει στην άκρη τους δαίμονες που τον στοιχειώνουν. Πρέπει να τολμήσει να δει πέρα από τον εαυτό του και τις αδυναμίες του και να κρίνει με βάση τη λογική του που είναι, δόξα τω Θεώ, παραπάνω από αρκετή σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες.

Έχουμε πολύ δρόμο για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω, αλλά πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουμε πως θα υπάρχει Πατρίδα για να μπορέσουμε να την επανακτήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου