Προεκλογικά παραμύθια...τέλος! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

19/01/2015

Προεκλογικά παραμύθια...τέλος!

Επειδή και η ανοχή αλλά και η υπομονή έχει τα όριά της, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε στο συνονθύλευμα του αριστερού λόγου και της δεξιάς τσέπης πως τα προεκλογικά τους παραμύθια δεν τα σηκώνει ο Έλληνας ψηφοφόρος. Ακόμα και ο Juncker, ο πλέον αναξιόπιστος πολιτικός στην Ε.Ε., λέει το προφανές, ότι δηλαδή ακόμα κι αν γίνει κυβέρνηση η σημερινή αντιπολίτευση δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε στα περί του χρέους. «Η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα αλλά περιμένει ότι και η Ελλάδα θα τηρήσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί στους εταίρους της. Όποια μελλοντική κυβέρνηση εκλεγεί στην Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που υπάρχουν και να μείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας» δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που τόνισε ότι: «Η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα. Αλλά περιμένει ότι και η Ελλάδα θα τηρήσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί στους εταίρους της».

Επίσης, σαφή προειδοποίηση σχετικά με τις επιπτώσεις τυχόν αναδιάρθρωσης του Ελληνικού δημόσιου χρέους, ύψους 240 δις ευρώ, απηύθυνε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Madeleine Odette Lagarde. «Ως αρχή, οι συλλογικές προσπάθειες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά, ταυτόχρονα ένα χρέος είναι ένα χρέος και αυτό αποτελεί συμβόλαιο» δήλωσε η Lagarde στη διάρκεια συνέντευξης στην εφημερίδα Irish Times, ερωτηθείσα σχετικά με την σκοπιμότητα πραγματοποίησης ενός συνεδρίου για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. «Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων, έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη προς την υπογραφή» είπε η Lagarde.

Οι μόνοι που ακόμα τείνουν "ευήκοον ους" στις εξαγγελίες της αντιπολίτευσης είναι κάποιοι σκληροπυρηνικοί ψηφοφόροι, τιμωροί τάχα της κυβέρνησης. Είναι οι ίδιοι πολιτικά ανώριμοι που μετατοπίζονται από τα δεξιά προς τα αριστερά και διαιωνίζουν τα δεινά του τόπου. Είναι αυτοί που επιδιώκουν να δώσουν άλλοθι στην κυβέρνηση που ισχυρίζεται πως θα ολοκλήρωνε το έργο της αλλά "κάποιοι" την εμπόδισαν. Το σενάριο του τρόμου το έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν με άλλους πρωταγωνιστές: Οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί έρχονται στην εξουσία και μας ανακοινώνουν πως θα ήθελαν να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες, αλλά η κατάσταση είναι χειρότερη από όσο περίμεναν! Έτσι βάζουν τη χώρα εκ νέου σε περιπέτειες λιτότητας και μέτρων για άλλη μία τετραετία.

Δεν υπάρχει καιρός για πειραματισμούς, ειδικά με αμοραλιστές, δίγλωσσους και κυρίως με ανθρώπους που έρχονται -υποτίθεται- να κυβερνήσουν την Ελλάδα και την ίδια ώρα οι προσωπικές τους περιουσίες βρίσκονται εξασφαλισμένες εκτός Ελλάδος. Δεν αναφέρομαι καν στην ζημιά και την καταστροφή που θα επιφέρουν στην Ορθόδοξη πίστη και στις παραδόσεις του γένους. Επαναλαμβάνω, όμως, ακόμα μια φορά την έκκληση μου για την αφύπνιση του λαού προς την πνευματική ηγεσία του τόπου και κυρίως προς την Ιεραρχία και τον Κλήρο.

Η Ευρώπη δεν πρόκειται να αφήσει την Ελλάδα να προχωρήσει σε οτιδήποτε θα την οδηγήσει στο να βγει από την Ε.Ε. ή/και από την ευρωζώνη. Η Ευρώπη γνωρίζει πολύ καλά την διάθεση που επέδειξε η Ρωσία να καλύψει τα νώτα της Ελλάδος σε περίπτωση που την εκδιώξει και γι' αυτό οι Δυτικοί δεν θα τολμήσουν τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα, θα πράξει το παν να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γιατί οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν τι σημαίνει να υλοποιήσει η Ρωσία την πρόθεση στήριξης προς την Ελλάδα που έχει εκδηλώσει και κυρίως την πρόθεσή της να άρει το embargo των Ελληνικών προϊόντων στην περίπτωση που συμβεί μία GRexit ή ακόμα περισσότερο μια έξοδος από την Ε.Ε. Η συγκυρία βοηθάει την Ελλάδα, αρκεί να μην παραδώσει την διακυβέρνησή της σε αυτούς που μιλάνε αριστερά και εισπράττουν δεξιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου