Δεν σας ξέρουμε! Δεν σας θέλουμε! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/01/2015

Δεν σας ξέρουμε! Δεν σας θέλουμε!

Διάβαζα σήμερα (22/1/2015) πως εγκρίθηκε από την ECB το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος για την ένταξη των τεσσάρων τραπεζών που απέμειναν στην Ελλάδα, στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας, τον γνωστό ELA, για δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ECB, η συζήτηση για επέκταση της χρηματοδότησης θα επαναληφθεί σε 15 μέρες, κατά την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο λόγος που έγινε αυτή η κίνηση, και μάλιστα εσπευσμένα, είναι η σημαντική εκροή κεφαλαίων από τις τράπεζες που συνοδεύει τις πληροφορίες που πιθανολογούν την άνοδο της λαϊκίστικης και καταστροφικής για τον τόπο, αντιπολίτευσης. Τι φοβάται ο κόσμος; Αυτό που οι ίδιοι οι θολοκουλτουριάρηδες είχαν εξαγγείλει όταν ακόμα δεν πίστευαν πως υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να κυβερνήσουν και τώρα το αποσιωπούν, χωρίς ωστόσο να έχουν αλλάξει σχέδιο.

Όπως είναι γνωστό από τους οικονομολόγους, υπάρχει μία μέθοδος που ονομάζεται εσωτερικός δανεισμός και είναι η αγορά των ομολόγων του δημοσίου από τους πολίτες του, ιδιώτες και επιχειρήσεις αλλά κυρίως από τους καταθέτες των τραπεζών. Το κράτος εκδίδει ομόλογα τα οποία προσφέρει στους πολίτες του με συγκεκριμένο επιτόκιο και χρόνο διάρκειας. Ως εδώ καλά. Δεδομένης, όμως, της εμπειρίας του πρόσφατου παρελθόντος, όπου πάρα πολλοί Έλληνες κάτοχοι των ομολόγων του Ελληνικού κράτους υπέστησαν απώλεια της περιουσίας τους από την διαγραφή στα πλαίσια του PSI, προσωπικά πιστεύω και συμφωνώ με τους οικονομολόγους που θεωρούν πολύ δύσκολη την εκούσια αγορά ομολόγων.

Το ασκέρι των αριστερών στον λόγο έχει το σχέδιο του. Θα προβεί σε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό, ανταλλάσσοντας μέρος των καταθέσεων των πολιτών με ομόλογα του δημοσίου. Αυτό πέραν του ότι είναι φασιστική και ολοκληρωτική ενέργεια, αποτελεί δήμευση των αποταμιεύσεων και η οποία έχει δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στην ήδη βεβαρημένη οικονομία μας με την μαζική εκροή των χρημάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Το συνονθύλευμα των καπιταλιστών που μιλούν σπασμένα αριστερά, είναι καλά εξασφαλισμένο αφού στην συντριπτική τους πλειοψηφία, πέραν του ότι είναι από ευκατάστατοι έως πάμπλουτοι, έχουν ολόκληρη την περιουσία τους εκτός Ελλάδος, με πρώτο τον λαϊκιστή αντιγραφέα του Ανδρέα Παπανδρέου, αρχηγό τους.

Προσωπικά δεν δέχομαι ούτε ως υποψήφιο για την διακυβέρνηση της Πατρίδας μου έναν άθεο αμοραλιστή, που η περιουσία του βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Δεν δέχομαι έναν ακόμα πλήρους απασχόλησης υπάλληλο των ΗΠΑ και μερικής απασχόλησης των Βρυξελλών, ο οποίος θα ξεκινήσει από την αρχή τις δανειακές συμβάσεις και θα τις εφαρμόσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Δεν δέχομαι αυτό το παιχνίδι που παίζουν τόσο σκληρά οι εντολοδόχοι πολιτικοί μας και που, τελικά, επιβαρύνει την καθημερινότητά μας σε σημείο να την καθιστά αφόρητη. Δεν δέχομαι να δοθεί άλλοθι στην απερχόμενη κυβέρνηση και κυρίως θέλω να της κοπεί η δικαιολογία πως θα έβγαζε τον τόπο από το αδιέξοδο αν ολοκλήρωνε τη θητεία της. Από μένα έχει ενάμιση χρόνο να ολοκληρώσει το έργο της και κατόπιν θα κριθεί οριστικά. Όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχει θέση στην Ελλάδα! Η Ελλάδα ουδέποτε κυβερνήθηκε από δεδηλωμένους αθεϊστές και δεν θα κυβερνηθεί τώρα! Δεν πρέπει ο Έλληνας ψηφοφόρος να εξαπατηθεί και πάλι και να ψηφίσει εκδικητικά βγάζοντας, ουσιαστικά, τα μάτια του και υπονομεύοντας το μέλλον του και αυτό των παιδιών του!

Θα επαναλάβω στον αρχηγό του αλλά και σε όλο το ασκέρι της αντιπολίτευσης, αυτό που είχε πει κάποτε ο Nigel Farage στον Herman van Rompuy: Ποιοι είστε κύριοι; Δεν σας γνωρίζουμε! Δεν σας θέλουμε! Το συντομότερο που θα φύγετε από την χώρα μας, θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά που θα κάνετε για αυτήν! Γένοιτο!

4 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΗΡΘΑΝ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΗ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.
    ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.
    ΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ.
    ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ.
    ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ;;;
    ΙΔΩΜΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα η Ελλάδα μας δεν θα είναι ίδια πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικά με το εξής απόσπασμα του κειμένου:
    "Το ασκέρι των αριστερών στον λόγο έχει το σχέδιο του. Θα προβεί σε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό, ανταλλάσσοντας μέρος των καταθέσεων των πολιτών με ομόλογα του δημοσίου. Αυτό πέραν του ότι είναι φασιστική και ολοκληρωτική ενέργεια, αποτελεί δήμευση των αποταμιεύσεων και η οποία έχει δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στην ήδη βεβαρημένη οικονομία μας με την μαζική εκροή των χρημάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες."
    *****************************
    Η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι κακή ιδέα να χρησιμοποιηθούν τα λίγα χρήματα του φτωχού για να επενδύσει το κράτος με σκοπό την ανάπτυξη της οικονομίας του κράτους στην περίπτωση της Ελλάδας σήμερα που όντως δεν υπάρχουν χρήματα και η οικονομία δεν έχει σταθερότητα. Στην περίπτωση της Ελλάδας σήμερα, η οποία βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση ως προς τα οικονομικά της σημαίνει ότι έκτακτες πρέπει να είναι και οι λύσεις που θα εφαρμόζονται. Μπορείτε κύριε Βολουδάκη σας παρακαλώ αν δεν σας κάνει κόπο να μου στείλετε ένα λινκ με ένα συνοπτικό γραπτό ή οπτιακουστικό κείμενο(βίντεο) ποιες είναι οι προτάσεις της πολιτικής παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ στην οποία ανήκετε για να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, να μειωθεί η ανεργία και να επέλθει πραγματική και μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έπειτα σχετικά με αυτό το απόσπασμα του κειμένου:
    "Δεν δέχομαι να δοθεί άλλοθι στην απερχόμενη κυβέρνηση και κυρίως θέλω να της κοπεί η δικαιολογία πως θα έβγαζε τον τόπο από το αδιέξοδο αν ολοκλήρωνε τη θητεία της. Από μένα έχει ενάμιση χρόνο να ολοκληρώσει το έργο της και κατόπιν θα κριθεί οριστικά".
    *****************************
    Δεν γνωρίζω κατά πόσον έχω δικαίωμα να εκφέρω την γνώμη μου, το λέω επειδή δεν έχω επιστημονικές γνώσεις σχετικά με οικονομικά ζητήματα. Ωστόσο, θεωρώ ότι η απερχόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει καμιά δικαιολογία επειδή τα όσα εφάρμοσε μέχρι στιγμής δεν μείωσαν καθόλου την ανεργία. Ίσως θα έχει την δικαιολογία ότι έτσι έπρεπε να γίνει προσωρινά τουλάχιστον και ότι αν περιμέναμε λίγα χρόνια ακόμα θα μειωνόταν η ανεργία και μάλιστα κατακόρυφα. Δεν γνωρίζω αν έχει επιστημονική βάση μια τέτοιου είδους δικαιολογία. Σχετικά με αυτή την δικαιολογία όσον αφορά την συνεχόμενη αύξηση της ανεργίας μόνο ένας οικονομολόγος μπορεί να μας απαντήσει. Κατά την προσωπική μου γνώμη μια κυβέρνηση πρέπει να έχει σαν πρωταρχικό της στόχο από το ξεκίνημα κιόλας της κρίσης να μειώσει την ανεργία με κάθε τρόπο, με δανεισμό ή οποιοδήποτε άλλο μέσο. Έπειτα, πολλά από τα μέτρα της απερχόμενης κυβέρνησης ήταν παράλογα όπως αυτό με την αύξηση των φόρων. Είναι γνωστό, και το έχει διαβάσει ένας φίλος μου φοιτητής οικονομικών, ότι όταν η οικονομία ενός κράτους έχει κρίση μειώνεις τους φόρους για να αυξηθεί η ρευστότητα. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έκανε ακριβώς το αντίθετο από αυτά που λέει η επιστήμη της οικονομίας αυξάνοντας τους φόρους προκαλώντας δυσφορία και άγχος στους Έλληνες πολίτες. Ακόμη, έριξε το επίπεδο της δημόσιας εκπαίδευσης προσλαμβάνοντας στα σχολεία στην θέση των μαθηματικών απόφοιτους πληροφορικής και άλλα τέτοια με οικονομικά κριτήρια καθαρά. Μείωσε το διδακτικό προσωπικό στο πανεπιστημιακό τμήμα που φοιτούν κάποιοι γνωστοί μου καθιστώντας ανέφικτο να μάθει κανείς την επιστήμη του χωρίς να κάνει φροντιστήρια. Τι δικαιολογία μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς όταν τα μέτρα που έλαβε για να σώσει μια οικονομία είναι παράλογα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή