Prestitute και ύποπτη ενημέρωση - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/12/2014

Prestitute και ύποπτη ενημέρωση

Πρώτος εγώ, εδώ και πολύ καιρό (9/12, 10/12, 11/12, 20/12) τόνισα την αναγκαιότητα της διαφύλαξης των θεσμών και κυρίως το πόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι το να μη συνδεθεί μια κατεξοχήν θεσμική διαδικασία όπως είναι αυτή της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας, με τις ευκαιριακές μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που εκ προοιμίου δεν θα οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα παρά μόνο στην ακόμα μεγαλύτερη πολιτική αναταραχή.

Εν τούτοις δεν μπορώ να μη σχολιάσω και να καταδικάσω την κατευθυντήρια οδηγία που ακολούθησαν εχθές (27/12) τα prestitute μέσα ενημέρωσης της χώρας μας και πρόβαλλαν, εκτός της καθεστωτικής συνέντευξης του πρωθυπουργού, την ανακριβή είδηση πως το πρακτορείο Bloomberg τοποθέτησε τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή κόλαση. Παρουσιάστηκε με δραματικό τρόπο πως το Αμερικανικό πρακτορείο αφιέρωσε ολόκληρο άρθρο σχετικά με την Ελλάδα και στο οποίο έκανε λόγο για το πως η χώρα μας θα μετατρέψει σε κόλαση ολόκληρη της Ευρώπη. Ξαναλέω πως συμφωνώ πως στην Ελλάδα δεν πρέπει να προσφύγουμε σε πρόωρες εκλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ταυτόχρονα πως πρέπει να τρομοκρατηθεί ο Ελληνικός λαός.

Αυτή τη στιγμή, αυτό που επιχειρεί το Ελληνικό πολιτικό σύστημα και αυτοί που το κατευθύνουν εκ του μακρόθεν, είναι μέσω της τρομοκρατίας να εδραιώσουν το υπάρχον πολιτικό καθεστώς και να του δώσουν "δημοκρατικά" την δυνατότητα να αποκτήσει την "λευκή εντολή" για όλα τα δεινά που πρόκειται να επακολουθήσουν στον τόπο μας. Προσπαθούν να εδραιώσουν ένα κατευθυνόμενο καθεστώς το οποίο λαμβάνει έξωθεν εντολές και καταπιέζει τον λαό στο εσωτερικό της χώρας.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν προσανατολισμένη η χθεσινή (27/12) ενημέρωση του Ελληνικού λαού. Από την μία πλευρά μέσω της ομιλίας του πρωθυπουργού που ήταν μια διαρκής καταστροφολογία και μια προσπάθεια να πείσει τον Ελληνικό λαό πως οι επιλογές του είναι η εξής μία: ή αυτός ή το χάος. Δεν στάθηκε, όμως, και δεν αρκέστηκε μόνο στο ότι η μοναδική επιλογή του τόπου είναι αυτός και η πολιτική του. Σε όλους τους τόνους υπογράμμισε και άφησε να εννοηθεί πως στο μέλλον όλοι οι χειρισμοί που πρόκειται να κάνει η κυβέρνησή του θα πρέπει να είναι αδιαμαρτύρητα αποδεκτοί από το σύνολο του Ελληνικού λαού και κυρίως να μην υπάρχουν επικρίσεις, δίκαιες ή άδικες.

Ταυτόχρονα με αυτό το καθεστωτικό παραλήρημα, τα prestitute μέσα ενημέρωσης κατασκεύασαν το δημοσίευμα του Bloomberg για να δώσουν την εντύπωση στον κόσμο πως η Ελλάδα θα αιματοκυλίσει την Ευρώπη μέσα στο 2015. Η αλήθεια βρίσκεται βεβαίως στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Κατ' αρχήν δεν πρόκειται για χτεσινό δημοσίευμα, αλλά της 17ης Δεκεμβρίου με τίτλο "A Pessimist's Guide to the World in 2015" (Οδηγός απαισιοδοξίας για τον κόσμο το 2015). Το άρθρο αυτό δεν αναφέρεται αποκλειστικά στην Ελλάδα αλλά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 17 κράτη σε όλο τον κόσμο και που το καθένα θα μπορούσε, σε διαφορετικό βαθμό, να επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια κατάσταση στην περίπτωση που η πολιτική του συνέχιζε να ακολουθεί μια πορεία επιδείνωσης. Μέσα σε αυτό τον οδηγό "απαισιοδοξίας" και στην προτελευταία θέση (16η), αναφέρει την Ελλάδα επισημαίνοντας τους τριγμούς που θα μπορούσε δυνητικά να υποστεί η ευρωζώνη αν και εφόσον στην Ελλάδα έρθουν τα πάνω κάτω. Από αυτό το υποθετικό και ακραίο δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας, μέχρι τον τρόπο που παρουσιάστηκε από τον Ελληνικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, υπάρχει μια χαοτική διαφορά με τρόπο που θα μπορούσε κάλλιστα να μιλήσει κανείς για "κατασκευή" ειδησιογραφίας με δόλιο σκοπό.

Θα επαναλάβω κάτι που έχω πει και έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν: Η εποχή μας είναι μια πολύ πονηρή εποχή στην οποία τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται. Αυτό απαιτεί από όλους εμάς αυξημένη προσοχή και κυρίως να μη δεχόμαστε το παραμικρό χωρίς σκέψη και επιβεβαίωση. Μια πολύ καλή βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι το κλείσιμο της τηλεόρασης και το άνοιγμα του μυαλού μας. Γένοιτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου