Αμερικανικές (προ)βλέψεις για το μέλλον της Ελλάδας

Συνεχίζουν και σήμερα (24/12) τις αναφορές τους σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δείχνοντας σαφή θέση προτίμησης τις πρόωρες εκλογές και την επικράτηση των θολοκουλτουριάρηδων του ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα οι Αμερικανοί καλοβλέπουν μια νέα αναταραχή και αστάθεια στην ευρωζώνη και πολύ περισσότερο θέλουν και επιθυμούν μια πιο φιλοαμερικανική κυβέρνηση στην πολύπαθη πατρίδα μας.

«Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναζωπυρώνουν εκ νέου την ανησυχία των αγορών» αναφέρεται σε δημοσίευμα στο Αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, καταγράφοντας την πτώση του Ελληνικού χρηματιστηρίου μετά τις δύο αποτυχημένες ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας.

«Την ανησυχία των αγορών προκαλεί το ενδεχόμενο αποτυχίας εκλογής προέδρου της δημοκρατίας και στην τρίτη ψηφοφορία γεγονός που θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές, όπου αναμένεται να χάσει η κυβέρνηση που εφαρμόζει το σχέδιο διάσωσης και να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που επιδιώκει κούρεμα του Ελληνικού χρέους».

Ο Manish Singh, επικεφαλής επενδύσεων στην Crossbridge Capital, υποστηρίζει ότι «η επαναδιαπραγμάτευση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και θα αποτελέσει μια πραγματική δοκιμασία για την Ε.Ε. και το "θα κάνουμε ότι είναι δυνατό" του Mario Draghi».

Ο Gilles Guibout, που σύμφωνα με το δημοσίευμα «διαχειρίζεται 760 δις δολάρια στην AXA Investment Managers, στο Παρίσι», τονίζει πως «ο κύριος φόβος σήμερα είναι ότι επιστρέφουμε εκεί που ήμασταν πριν από δύο χρόνια, με την απειλή ότι η πολιτική ξαναμπαίνει στο κάδρο. Η Ελλάδα δεν έχει τόσο μεγάλο εκτόπισμα, αλλά αποτελεί τον καταλύτη ή την κορυφή του παγόβουνου».

Σε άλλο δημοσίευμα στο Bloomberg διατυπώνεται η άποψη ότι «την ώρα που οι ελιγμοί του πρωθυπουργού, για την αποφυγή πρόωρων εκλογών οδηγούνται σε αδιέξοδο, οι Έλληνες φαίνεται να αγνοούν τις προειδοποιήσεις του για αναζωπύρωση των αναταράξεων, κουρασμένοι από την μακρόχρονη κρίση», συμπληρώνοντας «την διαφαινόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών».

«Η Ελλάδα βγήκε το 2014 από την εξαετή ύφεση, που αφάνισε το ένα τέταρτο περίπου της οικονομίας της χώρας και τριπλασίασε το ποσοστό ανεργίας. Μολονότι ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη κυβερνητική αλλαγή θα έθετε σε κίνδυνο την απαρχή της ανάκαμψης, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται κατάργηση των μέτρων λιτότητας που συνοδεύουν το σχέδιο διάσωσης», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα, το οποίο περιλαμβάνει αναφορές πολιτών «που εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το παλιό κομματικό σύστημα και την πρόθεσή τους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις όποιες επιφυλάξεις τους για την πολιτική του».

Στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στην τρίτη ψηφοφορία, κάνει αναφορά δημοσίευμα και στην ιστοσελίδα του CNN Money, σημειώνοντας ότι «στην περίπτωση πρόωρων εκλογών, το πιθανότερο είναι να επικρατήσει το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκει επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου διάσωσης».

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει και δήλωση του Holger Schmieding, επικεφαλής οικονομολόγου της Berenberg Bank, σύμφωνα με την οποία «υπάρχει το ενδεχόμενο μιας νέας βαθιάς κρίσης και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στην περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Όλοι παίρνουν θέση και σχεδιάζουν το μέλλον της Ελλάδας, εκτός από τους ίδιους τους Έλληνες. Όλοι παρακολουθούμε τους "εκλεγμένους" ή τους διαφημιζόμενους πολιτικούς να παίζουν απροκάλυπτα το ρόλο που τους έχει ανατεθεί στο χειρότερο σενάριο της Ελληνικής μεταπολιτευτικής ιστορίας. Είχα πει κατ' επανάληψη για το πόσο δύσκολος και μακρύς φαινόταν ο χειμώνας. Όπως φαίνεται, όμως, στην Ελλάδα θα αργήσει πολύ να έρθει η άνοιξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.