Χρυσοπληρωμένες άεργες μαριονέτες - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

03/12/2014

Χρυσοπληρωμένες άεργες μαριονέτες

Σκληρή κριτική ασκεί στον Herman Achille Van Rompuy και στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανική εφημερίδα Telegraph σε προχτεσινό (1/12) άρθρο της με τίτλο «Herman Van Rompuy will be paid more than £500,000 by the EU to do nothing» (Ο Herman Van Rompuy θα πληρωθεί περισσότερες από 500.000 λίρες από την Ε.Ε. για να μην κάνει τίποτε). Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα λάβει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια περισσότερα από 700.000 χιλιάδες ευρώ, χωρίς να κάνει τίποτα. Τα λεφτά αυτά προέρχονται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, σημειώνει η εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Achille Van Rompuy, θα λαμβάνει έως τον Δεκέμβριο του 2017 το 55% του μισθού του ως προέδρου της Ευρώπης και όπως υπογραμμίζει η Βρετανική εφημερίδα, το ποσό αυτό ανέρχεται σε 133.723 λίρες το χρόνο.

Παράλληλα, ο Rompuy θα λαμβάνει ένα ακόμα επίδομα, ύψους 21 χιλιάδων λιρών και επειδή έχει συμπληρώσει τα 67 έτη, δικαιούται Ευρωπαϊκής σύνταξης ύψους 52 χιλιάδων λιρών. Αν συνυπολογιστούν και κάποια επιπλέον χρήματα θα συγκεντρώνει συνολικά μέχρι και το 2017 ένα εισόδημα της τάξεως των 578.000 λιρών δηλαδή των 729.000 ευρώ.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα, απαντώντας σε σχόλια για τις «προνομιακές αποζημιώσεις» των αξιωματούχων της Ε.Ε., λέγοντας πως οι «αμοιβές και οι αποζημιώσεις» τους είναι υψηλές ώστε αυτοί «να είναι εντελώς οικονομικά ανεξάρτητοι» για να μη εργαστούν αμειβόμενοι 18 μήνες μετά την αποχώρηση τους από την Ε.Ε. και «να μπορούν να αποκρούσουν ενδεχόμενες δελεαστικές προτάσεις συνεργασίας» από τους εκατοντάδες lobbyists που εργάζονται στις Βρυξέλλες. Για τα lobby και τις επιρροές τους στην Ε.Ε. θα επανέλθω γιατί είναι ένα θέμα από μόνο του και μάλιστα πολύ σοβαρό! Θα δείτε πως ουσιαστικά την πολιτική της Ε.Ε. χαράσσει η δύναμη του χρήματος μέσω των πολυεθνικών.

Η εφημερίδα επανέρχεται στο θέμα και σήμερα (3/12) με νέο άρθρο που έχει τίτλο «Herman van Rompuy has won the Euro jackpot, but we're paying» (Ο Herman van Rompuy κέρδισε το Ευρωπαϊκό jackpot, αλλά θα το πληρώσουμε εμείς).

Στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναρτήθηκε πριν από λίγες ημέρες ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με το κόστος των κάθε μορφής αποζημιώσεων που δόθηκαν φέτος σε στελέχη και άλλους εργαζόμενους στην Ε.Ε. που αποχώρησαν ή συνταξιοδοτήθηκαν, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 37 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν πολλά ακόμα κονδύλια και λογαριασμοί που κατέληξαν στις τσέπες των "ηγετών" και των μεγαλοστελεχών της Ε.Ε. που όμως δεν πρόκειται να δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο ορισμός της αδικίας, του φασισμού, της διαφθοράς και των προβλημάτων. Είναι μία ένωση που αναδεικνύει την προβληματική πλευρά κάθε κράτους-μέλους και ενισχύει τις ανισορροπίες και την αδικία σε ολόκληρη την επικράτεια της Ευρώπης. Περιπτώσεις σαν του Rompuy υπάρχουν πάρα πολλές και σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας στην Ε.Ε.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως για να πετύχει κανείς και να σταδιοδρομήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι πλήρως ελέγξιμος, άβουλος και κυρίως να μην έχει κρίση και αντίληψη. Σε αυτή την Ευρώπη θέλουν οι πολιτικοί μας να ανήκουν, γιατί απλούστατα οι ίδιοι πληρούν τις προδιαγραφές που προανέφερα. Το ερώτημα που πρέπει ο καθένας από εμάς να απαντήσει είναι, το που θέλει να ανήκει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου