Η Δύση προκαλεί (ξανά) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

20/12/2014

Η Δύση προκαλεί (ξανά)

Σημαντικές επιπλέον κυρώσεις αναφορικά με τις επενδύσεις, τις υπηρεσίες και τις ανταλλαγές με την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, επέβαλε προχτές (18/12) η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, με στόχο να υπογραμμίσει και πάλι την πολιτική της Ένωσης, η οποία έγκειται στο ότι δεν αναγνωρίζει την παράνομη προσάρτησή τους από τη Ρωσία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αντιπροσωπεύει τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε., οι νέοι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ το σήμερα Σάββατο 20/12 και έχουν στόχο την εκμετάλλευση του πετρελαίου και του αερίου της Μαύρης Θάλασσας από τη Ρωσία και τον τουρισμό. Οι περιορισμοί αυτοί εγκρίθηκαν από τις 28 κυβερνήσεις της Ε.Ε. λίγο πριν οι ηγέτες της ένωσης συζητήσουν την Ουκρανική κρίση και τις σχέσεις με τη Ρωσία στη διάρκεια συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «από τις 20 Δεκεμβρίου οι επενδύσεις στην Κριμαία ή τη Σεβαστούπολη απαγορεύονται. Οι Ευρωπαίοι και οι επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Ε.Ε. δεν μπορούν πλέον να αγοράζουν ακίνητα ή οντότητες στην Κριμαία, να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις της Κριμαία ή να παρέχουν σχετικές υπηρεσίες». Ο φασισμός και το απολυταρχικό καθεστώς της Ε.Ε. κάνει και πάλι την εμφάνισή του.

Παράλληλα, «τα ταξιδιωτικά γραφεία της Ε.Ε. δεν θα επιτρέπεται πλέον να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με τον τουρισμό στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη». Ιδιαίτερα από τις 20 Μαρτίου 2015 «τα Ευρωπαϊκά κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν πλέον να κάνουν σταθμό σε λιμάνια που βρίσκονται στη χερσόνησο της Κριμαίας, εκτός από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης», διευκρίνισε η Ε.Ε. Αυτό ισχύει για «όλα τα πλοία που ανήκουν σε Ευρωπαίο εφοπλιστή ή βρίσκονται υπό τον έλεγχό του ή έχουν σημαία κράτους-μέλους».

Επίσης η Ε.Ε. απαγορεύει τις Ευρωπαϊκές εξαγωγές τεχνολογιών και αγαθών στους τομείς των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, καθώς και την έρευνα και την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου, αερίου και μεταλλευμάτων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αντέδρασε άμεσα, λέγοντας ότι οι νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οποίες απαγορεύουν τις επενδύσεις στην Κριμαία είναι «απολύτως απαράδεκτες» και ισοδυναμούν με διάκριση κατά της Χερσονήσου στη Μαύρη Θάλασσα, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία τον περασμένο Μάρτιο.

«Οι Βρυξέλλες θα όφειλαν να συνειδητοποιήσουν ότι η Κριμαία και η Σεβαστούπολη είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας», ανέφερε το υπουργείο των Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του. «Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη κάθε διάκριση σε βάρος των κατοίκων της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης που βασίζεται σε πολιτικούς λόγους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος εκφραστής του Δυτικού φασιστικού ιμπεριαλισμού πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Παρασκευή (19/12) την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος των αυτονομιστών της Ουκρανίας, απαγορεύοντας τις εξαγωγές «αγαθών, τεχνολογίας και υπηρεσιών», προς την Κριμαία αλλά και την εισαγωγή αντίστοιχων αγαθών από την περιοχή αυτή στις ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο Obama αναφέρει ότι η απόφασή του αυτή «έχει ως στόχο να παράσχει σαφείς οδηγίες στους Αμερικανικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και να επιβεβαιώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποδέχονται την παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή και τις προσπάθειες προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ο Obama έδωσε επίσης εντολή στο υπουργείο των Οικονομικών να επιβάλει κυρώσεις σε μεμονωμένα πρόσωπα και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή. Το υπουργείο προχώρησε στην επιβολή κυρώσεων εναντίον 24 Ουκρανών και Ρώσων καθώς και πολλών εταιρειών για το ρόλο που έχουν διαδραματίσει στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.

Ο φασισμός και η ανοησία της Δύσης πολώνουν το κλίμα και οξύνουν την αντιπαράθεση που μοιραία κάποια στιγμή θα οδηγηθεί σε σύγκρουση αν και εφόσον δεν πρυτανεύσει η λογική. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως η λογική δεν χαρακτήριζε ποτέ τη Δύση και συνεπώς δεν ξέρω σε τι άλλο μπορούμε να ελπίζουμε εκτός από την παρέμβαση του Θεού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου