Ηγέτης ή σουβλατζής; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/11/2014

Ηγέτης ή σουβλατζής;

«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το Ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος». Η παραπάνω δήλωση δεν ανήκει σε κάποιον αιρετικό θρησκευτικό ηγέτη, αλλά στον πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan που αποφάσισε χθες, με μεγάλη αυτοπεποίθηση να αναιρέσει όσα βεβαιώνουν οι ιστορικοί όλου του κόσμου και να δηλώσει πως η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σήμερα (15/11) στην Κωνσταντινούπολη στην τελετή λήξης της πρώτης Συνόδου Μουσουλμάνων ηγετών της Λατινικής Αμερικής (!) που διοργάνωσαν οι Τούρκοι και μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Erdoğan διευκρίνισε τη βάση της θεωρίας του. «Μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν φθάσει στην Αμερική από το 1178. Ο Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη τζαμιού σε λόφο στις ακτές της Κούβας», επέμεινε και μάλιστα δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει στην οικοδόμηση ενός τζαμιού στην τοποθεσία που περιγράφει ο θαλασσοπόρος από τη Genova. «Θα ήθελα να το συζητήσω με τους αδελφούς από την Κούβα, ένα τζαμί θα πήγαινε και σήμερα μια χαρά στον λόφο αυτόν», συνέχισε.

Ελάχιστος αριθμός μουσουλμάνων ιστορικών και "θεολόγων" έχουν τελευταία θέσει υπό αμφισβήτηση την ανακάλυψη του Χριστόφορου Κολόμβου, ισχυριζόμενοι ότι είχε προηγηθεί μουσουλμανική παρουσία στην Αμερική πριν από το 1492, αν και δεν έχει εντοπισθεί ποτέ κάποιο ίχνος του ισλάμ στην ήπειρο αυτή.

Σε ένα αμφιλεγόμενο άρθρο που δημοσιεύτηκε το 1996, ο ιστορικός(;) Youssef Mroueh είχε αναφερθεί σε μία αποστροφή των περιγραφών του Κολόμβου, στην οποία ο θαλασσοπόρος έκανε λόγο για ένα τζαμί στην Κούβα. Όμως οι συνάδελφοί του απέκλεισαν την εκδοχή του λέγοντας ότι αυτό το «τζαμί» δεν ήταν παρά μία μεταφορά για την περιγραφή του σχήματος ενός τοπίου.

Κι ενώ οι Τούρκοι προπαγανδίζουν με τόσο αισχρό τρόπο την ανίερη και μισάνθρωπη ιδεολογία τους που έχουν το θράσος να αποκαλούν θρησκεία, στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας διαλύουν κάθε επαφή και σχέση με την πίστη μας την οποία ξεπούλησαν άτιμα και βάναυσα στους Ευρωπαίους. Οι Τούρκοι αγωνίζονται να εξαπλώσουν το κήρυγμα του μίσους σε όλη την υφήλιο και οι Έλληνες συνωστίζονται για να πάρουν έγκριση να ανοίξουν καντίνα ή σουβλατζίδικο στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, όπως με πληροφόρησε χτες ο αδελφικός φίλος μου Σ.N., στέλνοντάς μου το σχετικό δημοσίευμα.

Το ενδιαφέρον 4.000 ανθρώπων της περιοχής δεν είναι ο θησαυρός και η ιστορία του τόπου μας, αλλά η ευκαιρία να βγάλουν χρήματα βεβηλώνοντας κυριολεκτικά τον τόπο με το να στήσουν ένα παράπηγμα που θα πωλεί αμφιβόλου ποιότητος και υγιεινής φαγητό. Δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχουν υποδομές και κυρίως δεν υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης των αξιοθεάτων της πατρίδας μας και γι' αυτό οι Ευρωπαίοι αποθρασύνθηκαν και αφαιρούν τον εθνικό μας πλούτο θέλοντας να τον διαφυλάξουν. Δικαιώθηκε πλήρως ένα δημοσίευμα που κατηγορούσε με τον χειρότερο τρόπο την πατρίδα μας. Ακόμα μια φορά με τη συμπεριφορά και την τακτική μας, οπλίσαμε τα χέρια των εχθρών μας και αυτοί δεν μας χαρίστηκαν!

Μόνο εμένα θύμωσε η φωτογραφία τόσων εγκληματιών-ισλαμιστών με φόντο τον ναό της του Θεού Σοφίας αιχμάλωτης από μιναρέδες; Το είπα και στο παρελθόν, θα το επαναλάβω και πάλι: Οι Τούρκοι εξέλεξαν στο ύπατο αξίωμα έναν πατριώτη, έναν οραματιστή και κυρίως αυτόν που θα κάνει την Τουρκία μεγάλη και τρανή! Γιατί αυτό ποθούν σαν λαός! Οι Έλληνες, αντίθετα, εξακολουθούν να στηρίζουν το σάπιο πολιτικό σύστημα που διέλυσε την πατρίδα γιατί κοιτούν ο καθένας μόνο τον εαυτό του. Η ιστορία θα κρίνει και τους δύο λαούς πολύ σύντομα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου