Λάθος πόρτα χτύπησαν οι Ρώσοι (;) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

27/11/2014

Λάθος πόρτα χτύπησαν οι Ρώσοι (;)

Η Ρωσία θεωρεί απαραίτητο να συνδυαστούν οι προσπάθειες για την προστασία του Χριστιανισμού και των χριστιανικών ιερών τόπων σε όλο τον κόσμο, κυρίως στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Aleksey Yurievich Meshkov στους Ρώσους δημοσιογράφους μετά τις πολιτικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα.

«Με τις βαθιές θρησκευτικές παραδόσεις μας, η Ρωσία και η Ελλάδα θα μπορούσαν να κάνουν πολλά μαζί. Ελπίζουμε ότι το θέμα προστασίας των χριστιανικών αξιών θα είναι ένα από τα θέματα της συζήτησης κατά το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ στη Βασιλεία της Ελβετίας», είπε ο Meshkov. Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Meshkov η Ρωσία δεν θέτει τον Χριστιανισμό απέναντι ή σε σύγκριση με οποιεσδήποτε από τις άλλες θρησκείες. «Ήδη στα πλαίσια του ΟΑΣΕ πραγματοποιήθηκαν διασκέψεις κατά της ξενοφοβίας και της ισλαμοφοβίας. Σήμερα, οι χριστιανοί διώκονται και πάλι και βλέπουμε να καταστρέφονται οι εκκλησίες... Αυτό, νομίζω, υποδηλώνει πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό», είπε ο Meshkov και αναμεταδίδει το πρακτορείο RIA Novoosti.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως οι Ρώσοι θεωρούν ότι σε αυτή την επιδίωξή τους έχουν συμμάχους τους Έλληνες. Κάνουν, όμως, μεγάλο λάθος. Στην πατρίδα μας ο αποχριστιανισμός είναι η απόλυτη προτεραιότητα και ο αποκλειστικός σκοπός της ύπαρξης όλων των πολιτικών κομμάτων και σχηματισμών. Όλοι επικαλούνται και ευαγγελίζονται την διατήρηση της πίστης και των αρχών της πατρίδας και την ίδια ώρα νομοθετούν εντελώς τα αντίθετα.

Η Ελλάδα έχει επιδοθεί στην πιο αντιχριστιανική πολιτική που γνώρισε ποτέ η Ευρώπη και μάλιστα με τον πιο ειδεχθή τρόπο. Ταυτόχρονα με την ψεύτικη επίκληση και την καπηλεία θεσμών και αξιών, επιδιώκει και επιτυγχάνει την πλήρη απαξίωση τους με το να τους προβάλλει ως κάτι το γραφικό, το αναχρονιστικό και το άσχετο με την καθημερινή ζωή των πολιτών του τόπου. Η πίστη της Ελλάδος ποτέ δεν ήταν απλό folklore και κυρίως ποτέ δεν ήταν άσχετη με την καθημερινότητα των Ελλήνων.

Επιπλέον και πέραν των όσων έθιξα, δεν έχω πειστεί πως οι Ρώσοι αγνοούν ή δεν γνωρίζουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα ή το ποιοι είναι οι "χριστιανοί" στους οποίους απευθύνθηκαν για να μοιραστούν το όραμα της προστασίας του χριστιανικού ιδεώδους. Συνεπώς, ο σκοπός της επίσκεψης στην Ελλάδα ήταν μάλλον κάποιος άλλος από αυτόν που ανακοινώθηκε. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το ότι ήταν εκτός προγραμματισμού, αιφνίδιος και δεν παρουσιάστηκε καθόλου από τα Ελληνικά μέσα ενημερώσεως.

1 σχόλιο:

  1. Για τη Ρωσία μάλλον είναι μονόδρομος το θέμα του Δόγματος της ορθοδοξίας θα τραβήξουν το κουπί μόνοι τους και ίσως στο μέλλον αν ξυπνήσουν τα αδέλφια μας οι Έλληνες και στείλουν τα πολιτικά παράσιτα στα σπίτια τους ίσως τότε να ακολουθήσουμε και εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή