Η Πόλις εάλω!

Η Πόλις εάλω και πάλι! Αυτή τη φορά την Κερκόπορτα άνοιξε στους εχθρούς ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης! Ο υποτιθέμενος θεματοφύλακας της πίστεως την παρέδωσε στον υπ' αριθμόν ένα εχθρό και πολέμιό της, τον οποίο υποδέχτηκε με παρατεταμένες κωδωνοκρουσίες στην έδρα της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, στο Φανάρι. Αυτή η επίσκεψη συνοψίζει το παγκόσμιο πολιτικό πρόβλημα: Η μόνη πολιτική λύση του πλανήτη, η πολιτική της Ρωμηοσύνης, παραδίδεται αλυσοδεμένη στο άρμα των Δυτικών αρπακτικών που έχουν ως μοναδικό σκοπό την παγκόσμια κυριαρχία. Για να το πετύχουν έχουν διαβρώσει τόσο τις συνειδήσεις των ανθρώπων έτσι ώστε το κακό να γίνει ένα με το καλό! Σε όλα τα αξιώματα, σε όλους τους τομείς, σε όλα τα μέτωπα, έχουν προωθηθεί μόνο άνθρωποι που εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό και κανείς άλλος.

Στην είσοδο Πατριαρχικού Οίκου, τον Πάπα Φραγκίσκο και η συνοδεία του, υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Νικαίας Κωνσταντίνος και Χαλκηδόνος Αθανάσιος. Η Παπική ακολουθία κατευθύνθηκε στην συνεχεία στα Προπύλαια του Πατριαρχικού Ναού όπου περίμεναν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εισήλθε στον πρόναο του Πατριαρχικού Ναού άναψε κερί(!) και στη συνέχεια μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη προχώρησαν στον κυρίως ναό. Απευθυνόμενος στον Πάπα Φραγκίσκο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε ότι τον υποδέχεται «με χαρά, τιμή και ευγνωμοσύνη», διότι ήρθε από την Παλαιά, στη Νέα Ρώμη «γεφυρώνοντας συμβολικώς την Δύσιν και την Ανατολήν, κομιστής της αγάπης του Πρωτοκορυφαίου προς τον Πρωτόκλητο αυτάδελφο αυτού». Δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη προσβολή στον Απόστολο Ανδρέα και μάλιστα ανήμερα στην εορτή της μνήμης του, από αυτή που εκστομίστηκε από Πατριαρχικά χείλη.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημείωσε επίσης ότι η έλευση του Πάπα αποτελεί συνέχεια των ανάλογων επισκέψεων που είχαν κάνει οι προκάτοχοί του Παύλος ΣΤ', Ιωάννης-Παύλος Β' και Βενέδικτος ΙΣΤ', και «μαρτυρεί τη βούληση της Εκκλησίας της Ρώμης να συνεχιστεί η σταθερά πορεία, προς αποκατάσταση της πλήρους κοινωνίας μεταξύ των Εκκλησιών». Ω! καιροί! Ω! ήθη!

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαιρέτησε την επίσκεψη του Πάπα Φραγίσκου στην έδρα της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης ως ιστορικό γεγονός, σε κρίσιμους καιρούς για την ανθρωπότητα. Ο Πάπας Φραγκίσκος στην αντιφώνησή του εξέφρασε την εγκάρδια ευχαρίστησή του για την αδελφική υποδοχή που του επιφύλαξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. «Αισθάνομαι ότι η χαρά μας είναι πιο μεγάλη γιατί η πηγή της βρίσκεται αλλού, όχι σε εμάς, όχι στο καθήκον μας και στις προσπάθειες μας, οι οποίες βεβαίως υπάρχουν, αλλά στην κοινή αφοσίωση στην πιστότητα του Θεού, που θέτει το θεμέλιο για την ανασυγκρότηση του ναού του που είναι η Εκκλησία» ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δώρισε στον Πάπα εικόνα του Αγίου Γεωργίου που αγιογραφήθηκε στο Άγιο Όρος, ενώ ο Πάπας του προσέφερε ως δώρα ένα αντίγραφο Ελληνικού χειρογράφου του 11ου αιώνα, το πρωτότυπο του οποίου είναι αποθησαυρισμένο στη Βιβλιοθήκη του Βατικανού, καθώς και ένα αντίγραφο ψηφιδωτού με την παράσταση του Χριστού που κοσμούσε τον 9ο αιώνα το ναό του Αγίου Πέτρου, στη Ρώμη.

Η επίσκεψη του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κορυφώνεται σήμερα με την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Ανδρέα, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.

Στην "πανηγυρική" Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συμμετέχουν τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες των δύο Προκαθημένων και ακολούθως θα ευλογήσουν τους πιστούς από τον εξώστη του Πατριαρχείου. Αμέσως μετά στην Αίθουσα του Θρόνου ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα υπογράψουν κοινή Διακήρυξη, ανάλογη με εκείνη που υπέγραψαν στην πρόσφατη συνάντησή τους στα Ιεροσόλυμα.

Δεν είμαι θεολόγος και οι γνώσεις μου στα θεολογικά θέματα είναι ανύπαρκτες. Ως πιστός, ως χριστιανός και κυρίως ως Ορθόδοξος, στην συνείδησή μου θεωρώ την Ορθόδοξη Εκκλησία προδομένη. Ο κατά τον τύπο υπερασπιστής της την παρέδωσε, και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο, στον εχθρό της ξεχνώντας πως δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Η ενέργειά του αυτή είναι κατά πολύ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του!

Αλλά δος αυτοίς, Κύριε, το ανταπόδομα αυτών, ότι κενά κατά σου εμελέτησαν!

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΓΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ ΑΡΘΟΓΡΑΦΕ ! Που είσαι Άγιε Μάρκε Ευγενικέ τούτη τη στιγμή θάρρος παίρνω από τον Άγιο μας που αν και ένας δεν κατάφεραν την πίστη μας να αμαυρώσουν και ένας να είναι για τον ένα αυτό ο ΘΕΟΣ δεν θα αφήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.