Η ανάπτυξη της Ελλάδας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

15/11/2014

Η ανάπτυξη της Ελλάδας

Ενώ ο πρωθυπουργός συνεχίζει τα "μαγικά" του κόλπα με τους αριθμούς και τα στατιστικά που διαβάζει όπως τον βολεύουν, έρχεται η πραγματικότητα να τον διαψεύσει ακόμα μια φορά και να επισημάνει πως η Ελλάδα αναπτυξιακά συρρικνώνεται και εξαφανίζεται. Εκτός από τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ που αναχώρησε από την Ελλάδα και η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη πέρασε πλέον σε Ρωσικά χέρια.

Η Ρωσικών συμφερόντων εταιρεία Strategic Initiatives Foods απέκτησε από τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων το ποσοστό των 23,77%, αντιστοιχεί σε 965.166 μετοχές, της εταιρείας και ελέγχει πια το 91,54% του μετοχικού της κεφαλαίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας την οποία επικαλείται ο Capital.gr, η συμφωνία ολοκληρώθηκε στις 12 Νοεμβρίου και οι συναλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων θα παραμείνει μέτοχος στη Δωδώνη με ποσοστό 1%. Το σημαντικό και ταυτόχρονα το δυσάρεστο είναι ότι με το τίμημα που ανέρχεται περίπου στα 6 εκατομμύρια ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν ώστε να πάρει σημαντική οικονομική ανάσα και θα εξυγιάνει τον ισολογισμό του. Αυτή είναι η ανάπτυξη του πρωθυπουργού!

Εκτός από την ΕΑΣ Ιωαννίνων και τον βασικό μέτοχο της γαλακτοβιομηχανίας την Strategic Initiatives η οποία αγόρασε το 67,77% των μετοχών την 1η Νοεμβρίου του 2012 καταβάλλοντας 7,58 ευρώ ανά μετοχή δηλαδή 20,851 εκατομμύρια ευρώ, μέτοχοι με μικρότερα ποσοστά είναι η ΕΑΣ Πωγωνίου Ιωαννίνων με 2,9%, η ΕΑΣ Πρέβεζας με 2,4%, η ΕΑΣ Θεσπρωτίας με 1,6% και η ΕΑΣ Άρτας – Φιλιππιάδας με 0,55%.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας στο πλαίσιο ανάπτυξης του κλάδου και των 5.000 παραγωγών – προμηθευτών της στην περιοχή της Ηπείρου έχει υιοθετήσει πρωτοβουλίες όπως την παροχή συμβουλών σε θέματα αποτελεσματικότερης εκτροφής, την εξεύρεση λύσεων για την προμήθεια ζωοτροφών και τη σύναψη συμβάσεων συμβολαιακής κτηνοτροφίας.

Η Δωδώνη ιδρύθηκε το 1963 από την πρώην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος και τις 6 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου. Μέσα στα χρόνια παρουσίας της στην Ελληνική αγορά κατάφερε να αναδειχτεί σε μία από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας. Η ΔΩΔΩΝΗ προμηθεύεται γάλα από 6.000 παραγωγούς – κτηνοτρόφους, συναλλάσσεται με 350 προμηθευτές και 1200 πελάτες, ενώ απασχολεί 130 μόνιμους εργαζομένους, 240 εποχιακούς και 90 παραλήπτες γάλακτος, συμβάλλοντας αποφασιστικά και διαδραματίζοντας έναν καθοριστικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα της περιφέρειας Ηπείρου. Τώρα και αυτός ο ρόλος φεύγει εκτός Ελλάδος.

Συγχαρητήρια κ. πρωθυπουργέ! Είστε καλλιτέχνης στη διάλυση του κράτους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου