Μηδένα φίλον ποιού, πριν αν εξετάσης πώς κέχρηται τοις προτέροις φίλοις - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

01/11/2014

Μηδένα φίλον ποιού, πριν αν εξετάσης πώς κέχρηται τοις προτέροις φίλοις

Υποκριτές και δίγλωσσοι οι Αμερικανοί, δηλώνουν -τάχα- πως στηρίζουν την Κύπρο στην κατάφωρη αδικία που γίνεται σε βάρος της, ωστόσο δεν καταδικάζουν την Τουρκία για την απαράδεκτη συμπεριφορά της. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται την κυριαρχία της Δημοκρατίας της Κύπρου και το δικαίωμα να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, σύμφωνα με το εθιμικό διεθνές δίκαιο» ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού αντιπροέδρου, Joseph Robinette "Joe" Biden, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, «ο αντιπρόεδρος "Joe" Biden συζήτησε σήμερα [σημ. ΜΒΒ: χθες 31/10] με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με τη στρατηγική εταιρική σχέση που υπάρχει μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κύπρου, καθώς επίσης και τις περιφερειακές εξελίξεις». Λόγια παχιά, λόγια σκοπιμότητας και τίποτε επί της ουσίας από τους Αμερικανούς που δηλώνουν "φίλοι" της Κύπρου!

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «ο αντιπρόεδρος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις νέες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο [...] ενώ επίσης, εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι εντάσεις θα αποκλιμακωθούν μέσω των συνεχών διπλωματικών προσπαθειών. Δεσμεύτηκε να ενθαρρύνει όλα τα κράτη της περιοχής να ακολουθήσουν μια αμοιβαία επωφελή προσέγγιση για την ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων». Τέλος, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για την επανένωση της νήσου σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα. Επίσης εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις καλές υπηρεσίες του ειδικού συμβούλου του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Espen Barth Eide». Θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου από το ανίερο της δήλωσης Αναστασιάδη, αν όντως ο Κύπριος πρόεδρος προέβη σε αυτή. Ο Νορβηγός γ.γ του Ο.Η.Ε. είναι φανατικός υποστηρικτής της επανένωσης του νησιού αλλά όχι με τον τρόπο που συμφέρει την Κύπρο.

Στο μεταξύ η εκπρόσωπος του State Department, η Ελληνο-Πολωνή Jennifer Rene "Jen" Psaki, σε ερώτηση σχετικά με το εάν συμφωνεί με το περιεχόμενο της επιστολής του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Robert "Bob" Menendez, προς τον αντιπρόεδρο Biden και τον υπουργό Εξωτερικών, John Forbes Kerry, με την οποία τους καλεί να παρέμβουν για να σταματήσει η «κατάφωρη παραβίαση» εκ μέρους της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, η Psaki απάντησε: «Είμαι σίγουρη ότι θα απαντήσουμε στην επιστολή του Menendez, όπως κάνουμε πάντα» και επανέλαβε πως: «Συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Δημοκρατίας της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους της εντός της ΑΟΖ της. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία». Το ερώτημα βέβαια που έλεγε «αν αυτό που διαπράττει η Τουρκία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου» δεν απαντήθηκε ποτέ από την "Ελληνικής" καταγωγής Αμερικάνα.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από την εκπρόσωπο του State Department να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί ενώ τον Αύγουστο ο υπουργός Εξωτερικών Kerry ζήτησε από την Κίνα να παγώσει όλες τις προκλητικές ενέργειες στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, το State Department δεν ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο στην πρόκληση της Τουρκίας στην Κύπρο;», για να απαντήσει πως: «Κάθε περιφέρεια και κάθε σύγκρουση και κάθε χώρα είναι διαφορετική. Επομένως, δεν πρόκειται να έχω το ίδιο σημείο αναφοράς για διαφορετικές χώρες ή περιοχές».

Έλληνες πολιτικοί, απανταχού της γης κατεργάζονται τον αφανισμό του Ελληνισμού. Τελικά οι Τούρκοι μήπως κάνουν τη λιγότερη ζημιά στην πατρίδα μας; Θεέ μου προφύλαξέ με από τους φίλους μου, τους εχθρούς μου τους αναλαμβάνω εγώ. Αντίγονος Β’ Γονατάς, 319-239 π.Χ., Μακεδόνας βασιλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου