Η πόλις εάλω εκ των έσω! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

30/10/2014

Η πόλις εάλω εκ των έσω!

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης συναντήθηκε χτες (29/10) στο Βελιγράδι με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού της Σερβίας Zlatan Vukosavljevic και τον αντιδήμαρχο του Βελιγραδίου Andreja Mladenović. Στις συναντήσεις αυτές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού.

Ο δήμαρχος πραγματοποιεί από χθες τριήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της πολιτικής εκστρατείας του για την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης σε βαλκανικές πρωτεύουσες με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών. Εκτός των άλλων, θεώρησε σκόπιμο να αναφερθεί επίσης και στην οικονομική συνεργασία Θεσσαλονίκης και Βελιγραδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει το λιμάνι του Βελιγραδίου, αφού προσφέρει τη δυνατότητα εξόδου στο Αιγαίο».

Από κάτι τέτοιες "άσκεφτες" και "παρορμητικές" -στην καλύτερη εκδοχή των περιπτώσεων- δηλώσεις έχουν ξεκινήσει τα προβλήματα της χώρας μας τόσο στην Κύπρο, όσο και στη Μακεδονία. Οι Έλληνες πολιτικοί είναι αυτοί που οπλίζουν τους εχθρούς του έθνους στον ανίερο πόλεμο των διεκδικήσεων τους επί των Ελληνικών εδαφών. Βέβαια δεν περίμενα κάτι περισσότερο από τον δήμαρχο "με το τατουάζ και το σκουλαρίκι" όπως ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του ή μάλλον καλύτερα όπως ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται! 

Ένας δήμαρχος που χαίρει εκτιμήσεως και εξυμνείται από την προβοκατόρικη Huffington Post για την οποία σας έχω μιλήσει παλιότερα, είναι πολύ επικίνδυνος ειδικά όταν το πρώτο δείγμα της πολιτικής γραφής του ήταν η απόπειρα μετονομασίας της οδού του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη με το όνομα του πλέον ειδεχθούς προσώπου της γείτονος.

Ο ίδιος πρότεινε την καθιέρωση ζώνης πορνό στην τηλεόραση της TV-100 για να υπάρχουν έσοδα μέσω των διαφημίσεων, αλλά κυρίως εισηγήθηκε τη δημιουργία της λεγόμενης "ζώνης των μειονοτήτων" θέλοντας να δώσει βήμα στον κάθε αλλοδαπό ανθέλληνα που ζει και ευημερεί στην Ελλάδα, να εκφράσει δημόσια το πόσο τον "καταπιέζει" το Ελληνικό κράτος!

Πόσο πιο χαλαρά θα αντιμετωπίσουμε την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα; Τι άλλο θα πρέπει να γίνει για να ξυπνήσουμε; Οι εχθροί της πατρίδος εργάζονται άοκνα τον αφανισμό της και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. «Καθεύδων ουδείς ουδενός άξιος, ουδέν μάλλον του μη ζώντος» θα μας έλεγε και σήμερα ο Πλάτωνας αν ήταν ανάμεσά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου