Η κατάρρευση της Ελλάδας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/10/2014

Η κατάρρευση της Ελλάδας

Αρκετά προσβλητικό, αλλά δυστυχώς αληθινό, για τη χώρα μας είναι το χτεσινό (15/10) δημοσίευμα του Business Insider το οποίο περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα με τη νέα κατάρρευση του Χρηματιστηρίου και την ασφυκτική πίεση που ασκείται στα Ελληνικά ομόλογα.

Ο αρθρογράφος Joe Weisenthal, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν είχε αρκετά προβλήματα ο κόσμος (Ισλαμικό Κράτος, Ebola, Ουκρανία, επιβράδυνση της Κινεζικής και της Γερμανικής οικονομίας) τώρα επέστρεψε και η Ελλάδα και μάλιστα μεγαλοπρεπώς! Το χρηματιστήριο βρίσκεται σε πτώση 9% την Τετάρτη (15/10) που αγγίζει την καταστροφή.

Η Ελλάδα, η οποία είχε ηρεμήσει για λίγο, τώρα πλήττεται από δύο ξεχωριστά, αλλά συνδεόμενα προβλήματα.

Το ένα είναι «η άνοδος στην πολιτική δημοτικότητα του ηγέτη του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αν ποτέ εκλεγεί στην εξουσία, θα πάρει μια πολύ πιο επιθετική στάση απέναντι στην ευρωζώνη σε σχέση με τη λιτότητα.

Επίσης η αυξανόμενη ρήξη ανάμεσα στην σημερινή Ελληνική κυβέρνηση και την υπόλοιπη Ε.Ε. επειδή η Ελλάδα προτίθεται να βγει από το πρόγραμμα διάσωσής της.

Μέχρι τώρα η Ελληνική αγορά καταρρέει, ενώ το χρηματιστήριο χθες [Σημ. ΜΒΒ: προχτές 14/10] έπεσε τραγικά, με επιπλέον μείωση 2%. Δεν είναι μόνο το χρηματιστήριο. Είναι και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Ελληνικά ομόλογα».

Το κείμενο του Weisenthal πλαισιώνεται από τα διαγράμματα της πορείας του χρηματιστηρίου και των Ελληνικών ομολόγων.

Η αλήθεια είναι δυστυχώς πως η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή αυτή τη στιγμή και χρειάζεται όσο ποτέ την επιστροφή στην πολιτική που την έκανε να ανθίσει κατά το παρελθόν. Την πολιτική της ηρεμίας και της σταθερότητας του Ιωάννη Α. Καποδίστρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου