Η δίγλωσση κυβέρνηση - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

20/10/2014

Η δίγλωσση κυβέρνηση

Η απόλυτη επιβεβαίωση της διγλωσσίας της Ελληνικής κυβέρνησης είναι η χτεσινή (19/10) συνέντευξη της κυβερνητικής εκπροσώπου που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στο εσωτερικό της χώρας περί "απαλλαγής από την τρόικα" και "έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης", η εκπρόσωπος της κυβέρνησης δηλώνει πως «Η Ελλάδα καθησυχάζει την Ευρώπη: τέλος του προγράμματος στήριξης μόνον με την συναίνεση της Τρόικας» όπως χαρακτηριστικά λέει στον τίτλο της συνέντευξης η εφημερίδα.

Σε ερώτηση για το εάν η Ελληνική κυβέρνηση έχει μετανιώσει για την επίσπευση της διαδικασίας εξόδου από την κρίση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει: «Όχι, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Στο τέλος του 2014 λήγει το πρόγραμμα βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ήταν λάθος να μην το σκεφθούμε εγκαίρως. Δεν ελήφθη, όμως, καμία απόφαση και εξηγήσαμε ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να απομακρυνθούμε από την τήρηση μιας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής και ότι θέλουμε να κλείσουμε το κεφάλαιο του προγράμματος στήριξης μόνο με την συναίνεση της τρόικα. Αυτές που εκφράζονται από τις αγορές είναι εφήμερες ανησυχίες, κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι, την περασμένη Παρασκευή, ήδη, τα πράγματα στις αγορές είχαν καθησυχάσει. Η σχέση μας με την τρόικα θα τελειώσει μόνον όταν θα μπορέσουμε να δώσουμε τα χέρια και να πούμε με νηφαλιότητα,ότι μαζί σταθήκαμε ικανοί να τα καταφέρουμε».

Σε σχέση με την μελλοντική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέφερε : «Δεν θα προκαλέσουμε αύξηση του ελλείμματος και δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο παρελθόν. Ο Ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες. Η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη, τον Ιούλιο το πρωτογενές πλεόνασμα άγγιξε τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, η ανεργία άρχισε να μειώνεται. Οι Ευρωπαίοι εταίροι αναγνωρίζουν την ορθότητα των επιλογών μας και ακόμη και ο επίτροπος Jyrki Tapani Katainen εγγυήθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να μας στηρίζει με κάθε μέσο. Το συνεχές αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές στέλνει ένα μήνυμα αστάθειας προς της αγορές, το οποίο και κινδυνεύει να ζημιώσει την χώρα. Εμείς, πάντως, δεν θα γυρίσουμε το ρολόι στα χρόνια του οικονομικού κραχ».

Στο θέμα της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είπε πως «για την Ελληνική πολιτική παράδοση δεν αποτελεί πεδίο πολιτικής σύγκρουσης. Επιλέγεται ένα όνομα που να συγκεντρώνει μια ευρεία συναίνεση και στην συνέχεια οι βουλευτές ψηφίζουν και αυτή την φορά τα πράγματα θα ακολουθήσουν ετούτο τον δρόμο, δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές και θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την δουλειά μας».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου της La Repubblica, Ettore Livini, αν υπάρχουν προβλήματα για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης οικονομικής βοήθειας, η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντά: «Όχι, όλα βαίνουν αίσια. Αποφασίσαμε μόνον να περιμένουμε τα αποτελέσματα των stress tests στις τράπεζες, για να φτάσουμε σε μια τελική συμφωνία με όλα τα αναγκαία χαρτιά πάνω στο τραπέζι».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, προβλημάτισε ιδιαιτέρως με την υπενθύμιση πως «το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει στην διάθεσή του 11 δισεκατομμύρια για να μπορεί να επέμβει σε περίπτωση ανάγκης» γεγονός που σημαίνει πως η κυβέρνηση "φοβάται" την έκβαση των γεγονότων δεδομένης της έλλειψης πολιτικής σταθερότητας τις τελευταίες ημέρες.

Άλλες οι εξαγγελίες της κυβέρνησης εντός των τειχών, άλλες οι διαβεβαιώσεις που δίνει στους εταίρους της στην Ε.Ε., άλλες οι δηλώσεις που κάνουν τα στελέχη της στον διεθνή Τύπο και όλα μαζί δεν έχουν καμία σχέση με τις ενέργειες και την πολιτική που ακολουθεί τελικά μια κυβέρνηση και ένα υπό διάλυση πολιτικό καθεστώς που οδηγεί τη χώρα στη διάλυση και στη χρεοκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου