Ποιος κυβερνάει την Ελλάδα; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

08/09/2014

Ποιος κυβερνάει την Ελλάδα;

Το ποιος κυβερνάει την Ελλάδα φαίνεται ξεκάθαρα αυτή τη φορά από τους "New York Times" και το άρθρο-ρεπορτάζ της Νίκης Κιτσαντώνη το οποίο αναφέρεται στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα των διεθνών δανειστών -η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- Οι επιθεωρητές της τρόικα αναμένονται στην Αθήνα αυτό το μήνα για την επόμενη επιθεώρησή τους μετά από τις τριήμερες συνομιλίες που είχαν με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα. Εάν αποδεχτούν τα μέτρα, θα απαιτήσουν πιθανώς εναλλακτικές περικοπές για να αντισταθμίσουν την απώλεια εσόδων» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, περνώντας το σαφέστατο μήνυμα πως ο πρωθυπουργός μπορεί να κάνει όποια εξαγγελία θέλει αλλά η τελική απόφαση ανήκει αλλού!

Επίσης η αναφορά στο ότι «[...] Έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες αργότερα και εντός του έτους για να εξετάσει μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, αφού πρώτα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος [...]» δείχνει ξεκάθαρα πως αυτοί που ορίζουν την τύχη της Ελλάδος περιμένουν κάτι από την Ελληνική κυβέρνηση. Το σίγουρο είναι πως αυτό που περιμένουν δεν είναι το πρωτογενές πλεόνασμα! Δεν είναι ηλίθιοι και ξέρουν καλά τα κόλπα που έκανε και θα κάνει εκ νέου η Ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να παρουσιάσει εικονικό πλεόνασμα. Θα κάνουν όμως και πάλι τα "στραβά μάτια" εάν και εφόσον η Ελληνική κυβέρνηση αποδειχθεί και πάλι πιστή στις προσταγές τους. Το θέμα είναι ποιες είναι αυτές και τι άλλο μας περιμένει! Σε τι αφορά; Στη θρησκεία μας; Στο Αιγαίο; Στην Μακεδονία μας; Στα νησιά μας; Στο σύνταγμά μας; Κανείς δεν είναι σε θέση να πει ακριβώς, αλλά όλοι γνωρίζουμε βάση προϊστορίας πως κάτι μας περιμένει.

Έχω γράψει πολλές φορές και δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω πως η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ελευθερία κινήσεων και δεν μπορεί να λάβει την παραμικρή απόφαση χωρίς την έγκριση της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. Το θέμα είναι εμείς σαν πολίτες, τι απαιτήσεις έχουμε από την κυβέρνησή μας;

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον δεν έχουμε απαιτήσεις και αυτό φαίνετε από τη στάση μας σαν πολίτες και το βλέπουμε από το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα, δεν χάνω όμως το θάρρος μου και την ελπίδα μου πρώτον γιατί <>και δεύτερον η ιστορία μας, μας διδάσκει ότι πάντα στους χαλεπούς καιρούς πάντα οι λίγοι κάμνανε την αρχή και ακολουθούσανε οι πολλοί για τις μεγάλες αλλαγές αυτού του αγιασμένου τόπου και το πιστεύω έτσι θα ξαναγίνει ψηφίζω ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ και θα δώσει ο ΘΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή