Τι συμβαίνει στα Βαλκάνια; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/09/2014

Τι συμβαίνει στα Βαλκάνια;

Με αφορμή την ανεξήγητης σκοπιμότητας δήλωση της ανιστόρητης αρχαιολόγου σχετικά με τον τάφο της Αμφίπολης ανέτρεξα στο αρχείο μου (όσο μου απέμεινε από την προχτεσινή καταστροφή) και βρήκα πως η συγκεκριμένη αρχαιολόγος έχει και στο παρελθόν εκφράσει ανθελληνικά αισθήματα στηριγμένα σε αντιεπιστημονική επιχειρηματολογία. Συγκεκριμένα, στις 23 Απριλίου 2008 είχε εκφράσει τα φιλοσκοπιανά της αισθήματα σε άρθρο στο προπαγανδιστικό και σκαιό περιοδικό National Geographic. Η εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" είχε δώσει διαστάσεις στο θέμα με ένα άρθρο της Αγγελικής Κώττη που είχε τίτλο «Επίθεση στον τάφο του Φιλίππου» και στο οποίο απάντησε ασαφώς και όχι επί της ουσίας η αρχαιολόγος, με επιστολή της προς την εφημερίδα στις 7 Μαΐου 2008.

Η δήλωση αυτή έγινε σε μια "περίεργη αλλά και εξαιρετικά δύσκολη χρονική στιγμή για τα Σκόπια, την ώρα δηλαδή που αμφισβητείται ανοιχτά το εάν και κατά πόσο είναι βιώσιμο το κράτος τους. Πέραν των λογικών αμφιβολιών και των επιχειρημάτων που αντιτείνονται στην ορθότητα της ύπαρξης του κράτους των Σκοπίων, ήρθε να προστεθεί και η ανακίνηση του θέματος σχετικά με την ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας. Το θέμα αυτό έρχεται στην επικαιρότητα μετά από 22 χρόνια και αποδεικνύει το ότι τα Σκόπια δεν έχουν συνοχή κράτους. Οι Αλβανοί κάτοικοι θέλουν την ανεξαρτητοποίησή τους και μάλιστα στηρίζουν το σύνταγμα του υπό ίδρυση "κράτους" τους στο Αμερικανικό. Αποκαλύπτεται και στον πλέον δύσπιστο, το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κατάτμηση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και κυρίως τίνος προτεκτοράτο είναι ολόκληρη η περιοχή. Δεν πιστεύω να είναι κανείς τόσο αφελής και να πιστεύει πως οι αγράμματοι Αλβανοί των Σκοπίων γνωρίζουν το Αμερικανικό σύνταγμα, το ασπάζονται και θέλουν να το υιοθετήσουν.

Εάν σε αυτά προσθέσουμε και την Αλβανική προπαγάνδα, που διδάσκεται ακόμα και στα σχολεία τους στην Ελλάδα και αφορά στην αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της Πρέβεζας, της Ηγουμενίτσας, της Πάργας και της Καστοριάς, αντιλαμβανόμαστε πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι ζυμώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση και η ενδοτική συγκυβέρνηση είναι οι ιδανικές συνθήκες για δράση σε όλους όσοι επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία και κυρίως τον έλεγχο των Βαλκανίων.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται με ενδιαφέρον λόγω της αναστάτωσης που υπάρχει τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων. Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως το μέλλον της χώρας μας είναι στα χέρια κυβερνητών με νοοτροπία ζητιάνου που θεωρούν την Ελλάδα μας ""μικρή", ενώ ως εναλλακτική εμφανίζεται η νοοτροπία του λαϊκισμού και της παροχολογίας που το 1981 διέλυσε ότι είχε απομείνει από τη χώρα μετά τις παρατεταμένες περιόδους δεξιάς διακυβέρνησης.

Κατά τους λαούς και οι άρχοντες! Αυτοί είμαστε τελικά; Τόσο πολύ έχουμε αποτύχει ως πολίτες, ως σκεπτόμενοι άνθρωποι και εντέλει ως ψηφοφόροι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου