Καλή (;) χρονιά! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

01/09/2014

Καλή (;) χρονιά!

Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014. Πρώτη μέρα της εβδομάδας, πρώτη μέρα του μηνός, πρώτη του έτους κατά την Ορθόδοξη παράδοση αλλά και κατά τον φυσιολογικό κύκλο του έτους. Το φθινόπωρο μας υπενθυμίζει με ένα πολύ γλυκό τρόπο πως πρέπει να μαζέψουμε όσο μυαλό μας απέμεινε από το καλοκαίρι και σιγά-σιγά να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στο έτος που πρόκειται(;) να διανύσουμε.

Δυστυχώς, όμως, στον πλανήτη η παράνοια συνεχίζεται... Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επικεντρωθεί στην διαμάχη με τη Ρωσία γιατί έτσι της έχουν επιβάλλει οι Η.Π.Α. Την ίδια ώρα οι Ισραηλινοί αφανίζουν τους Παλαιστινίους με τόση αγριότητα και μίσος που προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση εκατοντάδων επιζώντων του ολοκαυτώματος, Ισραηλινών που έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι τις συνέπειες της εξωτερικής πολιτικής του Ισραήλ. Μάλιστα σε επιστολή τους προς τους "New York Times" καταδικάζουν τη στάση του Ισραήλ αλλά και των ΗΠΑ που χρηματοδοτούν την επιχείρηση αφανισμού των Παλαιστινίων. Στην Μέση Ανατολή φανατικοί Ισλαμιστές(;) προβαίνουν σε βιαιότητες και εγκλήματα την ώρα που η διεθνής σκηνή μένει απαθής και αναμεταδίδει τους αποκεφαλισμούς, τους βιασμούς, τον φανατισμό, τη βία και το αίμα αθώων παιδιών και αμάχων. 

Δεν θέλω να αναφερθώ λεπτομερώς στην Ελλάδα. Εδώ τα πράγματα έχουν από καιρό περάσει στη σφαίρα του γελοίου και του παράλογου. Απλά θα αναφέρω το αποκορύφωμα και το απαύγασμα του θεάτρου σκιών που δεν ήταν άλλο παρά οι πρόσφατες δηλώσεις "πατριώτη" πολιτικού που προεκλογικά προσπαθούσε να μας πείσει πως τάχα πάλεψε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το συμφέρον της χώρας. Τώρα και προκειμένου να επανεκλεγεί επιστρέφει εκεί που κατά το κοινώς λεγόμενο είχε εμέσει και θα συνεργαστεί εκ νέου με την ΝΔ. Το τραγικό της υπόθεσης είναι οι ψηφοφόροι...

Είναι παραπάνω από προφανές πως η ενδυνάμωση της Ρωσίας, που εκφράζει ένα διαφορετικό πνεύμα από αυτό της παγκοσμιοποίησης, ανάγκασε τους κυρίαρχους του παγκόσμιου παιχνιδιού να παίξουν μονομιάς όλα τα χαρτιά τους και να αποσταθεροποιήσουν τον πλανήτη. Οδηγούν με μαθηματική και χειρουργική ακρίβεια τα πράγματα σε ένα παγκόσμιο ξεκαθάρισμα και μια αναδιάταξη των ισορροπιών. 

Δυστυχώς έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο και κρίσιμο φθινόπωρο αλλά κυρίως ένα βαρύ χειμώνα και αυτό όχι λόγω των καιρικών συνθηκών. Η κατάσταση στον πλανήτη είναι κρισιμότερη από ποτέ και θυμίζει πολύ έντονα την εποχή λίγο πριν το ξέσπασμα του Α' φοβερού και φριχτού πολέμου. Το ερώτημα είναι ένα αλλά καίριο: Μάθαμε από την ιστορία ή απλά ετοιμαζόμαστε να θρηνήσουμε εκ νέου εκατομμύρια αμάχων και θλιβερές καταστροφές σε παγκόσμια κλίμακα;

2 σχόλια:

  1. Επέστρεψες δριμύτατος καλό κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό κουράγιο σε όλους! Θα το χρειαστούμε με δεδομένο το ότι έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή