Putin: Δεν απειλείται η Ρωσία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/07/2014

Putin: Δεν απειλείται η Ρωσία

Αρκετές ημέρες μετά την κατάρριψη του Μαλαισιανού boeing στην Ανατολική Ουκρανία, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Vladimirovich Putin έθεσε το ζήτημα της Ρωσικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας στη συνεδρίαση (22/7) του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας. Ενώ λέει ότι δεν βλέπει άμεσες εξωτερικές απειλές προς τη Ρωσία, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει επαρκώς στο ΝΑΤΟ που ενέτεινε σταδιακά την παρουσία του στην Ανατολική Ευρώπη και αύξησε την αμυντική του ικανότητα, συμπεριλαμβανομένης αυτής και στην Κριμαία. Παράλληλα, υποσχέθηκε να συμβάλει σε μια αντικειμενική και διεξοδική έρευνα για την τραγωδία του MH17 και απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός, όχι μόνο στους αυτονομιστές, αλλά και στις κυβερνητικές δυνάμεις του Κιέβου, για να καταστεί δυνατή η πλήρης έρευνα για το δυστύχημα του MH17.

Παρακάτω, η Russia Direct συζητά τα πιο σημαντικά σημεία της ομιλίας του Putin στο Συμβούλιο Ασφαλείας με τον Fyodor Lukyanov, επικεφαλής του Συμβουλίου για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας και σας την παραθέτω στην μετάφρασή μου. Οι όποιες επισημάνσεις έχουν γίνει είναι προσωπικές μου και όχι της Russia Direct της οποίας η στάση είναι μάλλον επικριτική απέναντι στον Ρώσο Πρόεδρο αλλά πολύ προσεκτικά διατυπωμένη.



Μια παρατήρηση, κλείνοντας, στα λεγόμενα του Lukyanov: Δεν τίθεται θέμα παραδοχής της ενοχής του Putin γιατί απλά δεν υπάρχει ενοχή! Η "διπλωματική" απάντησή του αφήνει περιθώρια συζητήσεων σε ένα πεδίο που δεν έπρεπε να υπάρχει. Τα περί ενοχής της Ρωσίας είναι κατασκευάσματα της ενορχηστρωμένης προπαγάνδας των Η.Π.Α. και του θίασου που έχει "σπείρει" ανά την υφήλιο. Το πρόβλημα, τελικά, με τον Putin είναι πως βρίσκεται περικυκλωμένος από παντού τόσο από τους εχθρούς του, όσο και από τους επιτελείς του που δεν είναι αρκετά γενναίοι και αποφασιστικοί όσο αυτός, έτσι ώστε να στηρίξουν επαρκώς την πολιτική του. Το θαυμαστό με τον Putin είναι πως παρόλα αυτά, αυτός συνεχίζει και η Δύση το ξέρει καλά: Δεν είναι εύκολο να τα βάζει με τη Ρωσική αυτοκρατορία και την σωστά θεμελιωμένη πολιτική της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου