Φιλοσοφίες των ... διακοπών! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/07/2014

Φιλοσοφίες των ... διακοπών!

Στην πανέμορφη Πάρο βρίσκεται η ανταποκρίτρια του "Guardian" Helena Smith και εν μέσω των διακοπών της -συγχωρήστε μου την έκφραση- είτε αμπελοφιλοσοφεί ή βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Το χτεσινό (3/7/2014) άρθρο της με τίτλο "Η Ελλάδα σφυρηλατεί πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης όσο έχει τουρίστες" είναι η ξεκάθαρη εικόνα του πως βλέπουν τη χώρα μας οι Ευρωπαίοι αλλά και ο υπόλοιπος πλανήτης. 

Αναφερόμενη στη χώρα μας η ρεπόρτερ του "Guardian" γράφει πως «[...] Μετά από έξι χρόνια έντονης ύφεσης, εξαιτίας του χρέους που έπληξε την Ελλάδα, επιστρέφει σε ότι κάνει από τη δεκαετία του '50, προσελκύοντας δηλαδή τουρίστες από μακριά και σε ευρεία κλίμακα, μόνο που αυτή τη φορά σε εκπληκτικά χαμηλές-ρεκόρ τιμές [...]». Αναφερόμενη στην Αθήνα επισημαίνει ότι «[...] φέτος αναμένει περίπου 750.000 αφίξεις, ενώ ήδη ένα εκατομμύριο τουρίστες έχουν επιλέξει την Ελληνική πρωτεύουσα ξεχειλίζοντας τα αρχαιολογικά μνημεία και τα μικρά στενά της Πλάκας κάτω από την Ακρόπολη και γεμίζοντας τα μαγαζιά που πουλάνε τα αναλώσιμα όλων των κλασσικών διακοπών στην Ελλάδα: σανδάλια, αγάλματα, T-shirt και τσάντες [...]». Μη ξεχάσουμε και την χωριάτικη σαλάτα, το τζατζίκι και τον μουσακά να συμπληρώσω στην "ποιητική" περιγραφή της πατρίδας μας από την τουρίστρια-ρεπόρτερ του "Guardian".

Στην Αφρική οι Ευρωπαίοι δημιούργησαν αποικίες για να καταχραστούν τον πλούτο της με κύρια πηγή εκμετάλλευσης τον χρυσό και τα διαμάντια, αλλά και κάθε τι άλλο που παράγεται πλουσιοπάροχα στην πανέμορφη και βασανισμένη ήπειρο. Στην Ελλάδα τη θέση των ορυχείων διαμαντιών έχουν τα ξενοδοχεία, οι ταβέρνες και τα μαγαζιά τουριστικών ειδών με τους αντίστοιχους σκλάβους να εργάζονται 16-20 ώρες την ημέρα στην υπηρεσία των Ευρωπαίων αφεντικών τους. Μας πέρασαν και μας περνούν μέσα από τη λαίλαπα της εικονικής χρεωκοπίας μόνο και μόνο για το χαμηλότερο κόστος των διακοπών τους! Εξουθενώνουν ένα λαό για να κάνουν πιο φτηνές διακοπές! Σε αυτό συναινεί και η κυβέρνηση και εμείς! Η διαφορά με την Αφρική είναι πως οι κάτοικοι της δεν έχουν επιλογή γιατί τους έχουν στερήσει την ελευθερία, ενώ στην Ελλάδα είμαστε σκλάβοι από επιλογή! Στηρίζουμε και ψηφίζουμε τα αφεντικά μας! Ανταλλάσσουμε την εργασία των 4-5 μηνών με το καθισιό και την απραξία τους υπόλοιπους 7-8 μήνες στους οποίους γκρινιάζουμε πως τίποτε δεν πηγαίνει καλά! Έτσι δώσαμε το δικαίωμα να μας χαρακτηρίζουν τεμπέληδες, αχάριστους και δεν ξέρω τι άλλο.

"Περισσότερη Ευρώπη" υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός και μας την έδωσε τελικά σε μορφή τουρισμού! Ανάπτυξη υποσχέθηκε και μας φόρεσε τη στολή του μπάτλερ. Με όσα γράφω δεν καταφέρομαι εναντίον της τουριστικής ανάπτυξης. Εναντιώνομαι στο να είναι ο πρωταρχικός και μοναδικός τομέας ανάπτυξης της χώρας! Φυσικά και θα έχουμε τουριστική ανάπτυξη αφού, όμως, πρώτα έχουμε γερή οικονομία που θα στηρίζεται στη ναυτιλία, στη γεωργία, στην αλιεία και στην εκμετάλλευση των πόρων μας που δεν αποτελούν "κοινή περιουσία" με την Ευρώπη όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός! Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος είναι δικός της και όχι συνιδιοκτησία με τα αφεντικά της κυβέρνησης. Το δικό μου όραμα για την Ελλάδα είναι αυτό που περιέγραψα! Δυνατή, ανεξάρτητη και πόλος έλξης για όλο τον κόσμο. Αφήνω την κακομοιριά στα όνειρα των τριακοσίων και των υπαλλήλων τους!

1 σχόλιο:

  1. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚ0 ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΦΡΙΞΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΜΕ ΤΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΣΧΕΔΟΝ ΓΥΜΝΟΙ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή