ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Το '74 η προδοσία, το 2014 τι;;; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

03/07/2014

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Το '74 η προδοσία, το 2014 τι;;;

Το 1974 θα μείνει χαραγμένο σαν έτος προδοσίας του Ελληνισμού. Πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα αντάλλαξαν την ελευθερία της Κύπρου και την απώλεια σημαντικού μέρους της εδαφικής της ανεξαρτησίας. Το 2014 ακούμε αυτούς που επιβουλεύονται και το ελεύθερο τμήμα της να την αποκαλούν "εκλιπούσα" και δεν αντιδρά κανείς! Ποιος θα αντιδράσει; Η Ελληνική ή η Κυπριακή κυβέρνηση που κάνουν λόγο για "κοινότητες"; Έχω πει κι άλλη φορά πως κοινότητα είναι μία: η Τουρκοκυπριακή! Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος και όχι κοινότητα! Όποιος δεν θέλει να το δεχτεί, είναι πρόβλημά του και δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη του.

Σύμφωνα με σημερινό (3/7/2014) δημοσίευμα του "Φιλελεύθερου" κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλειας της νέας σύνθεσης του Ευρωκοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής του ΔΗ.ΣΥ. και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ελένη Θεοχάρους, με αφορμή την παράδοση της Ελληνικής Προεδρίας στην Ιταλική, έθεσε καίριο ερώτημα τόσο στην Ε.Ε. όσο και στον Έλληνα πρωθυπουργό σχετικά με το θέμα των Τουρκικών προκλήσεων και την απαράδεκτη αδράνεια που επέδειξε η Ε.Ε. και ειδικότερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.


Η κ. Θεοχάρους επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας-Ε.Ε., η Τουρκία κατάθεσε έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι εκλιπούσα δηλαδή κλινικά νεκρή. Το ερώτημα της ευρωβουλευτού ήταν να μάθει το πώς απάντησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελληνική Προεδρία και ειδικά ο παραλαβών το έγγραφο, Ευάγγελος  Βενιζέλος. Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε σε ακόμη μία παρατυπία στη στάση της Τουρκίας που δεν συνάδει με τη στάση μιας υποψήφιας προς ένταξη χώρας. Πρόκειται για την παραχώρηση άδειας εισόδου στην Τουρκία σε Ευρωπαίους πολίτες, κατόχους Κυπριακών διαβατηρίων, που θα αναγράφουν αντί του «Κυπριακή Δημοκρατία» την απαράδεκτη διατύπωση «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου». Ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως αναμενόταν, απέφυγε να δώσει απάντηση. Από την πλευρά της, η κ. Θεοχάρους δήλωσε τα εξής: «Κατανοώ ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω της στάσης του κ. Βενιζέλου, όμως σε πολύ πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία πεισματικά η Τουρκία επιδιώκει να διαλύσει και είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε. Και αυτό πράττουμε».

Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων; Στις μέρες μας θα ολοκληρώσουμε την προδοσία του 1974; Πλησιάζει η φριχτή εκείνη μέρα της θλιβερής επετείου του Ελληνισμού και δυστυχώς ζούμε παρόμοιες, αν όχι χειρότερες καταστάσεις!

1 σχόλιο: