Κυβερνητικό 'σθένος'! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

17/07/2014

Κυβερνητικό 'σθένος'!

Για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός ζήτησε την βοήθεια της Angela Dorothea (Kasner) Merkel προκειμένου να τον βοηθήσει στο να εγκρίνει η τρόικα τις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση φοροελαφρύνσεις. Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός συζήτησε περίπου για 40' με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έθεσε στην Angela Merkel το ζήτημα των φοροελαφρύνσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ζητώντας μάλιστα τη θετική συμβολή της, ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα το Σεπτέμβριο, προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση των δανειστών για αυτό το θέμα. Πρόκειται για τις ενέργειες που αφορούν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στον οδικό χάρτη για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών.

Είναι ξεκάθαρο το ποιος κυβερνάει τη χώρα! Σίγουρα όχι οι Έλληνες πολιτικοί και η κυβέρνηση. Οι πολιτικοί μας το μόνο που κάνουν είναι δηλώσεις στο εσωτερικό, ενώ είναι πλήρως υποταγμένοι στις προσταγές και στα κελεύσματα των Ευρωπαίων προϊσταμένων τους. Την ίδια μέθοδο ακολουθούν όλοι. Μήπως και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν ακολουθεί την ίδια τακτική στο θέμα του Αιγιαλού; Παραλήρημα εσωτερικής κατανάλωσης εναντίον ενός ήδη προαποφασισμένου και επιβεβλημένου από την Ε.Ε. νομοσχεδίου!

ΕΛΛΑΔΑ το 2014! Κι ακόμα υπάρχουν "οπαδοί" κομμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου