Σύννεφα πολέμου - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/06/2014

Σύννεφα πολέμου

Μία λιτή αλλά ταυτόχρονα ανησυχητική δήλωση του Ρώσου υπουργού Αμύνης μεταδόθηκε αρχικά από το ITAR-TASS σήμερα το μεσημέρι (14:33) και στην συνέχεια την αναμετέδωσε η Russia Beyond the Headlines: Αιφνιδιαστικό έλεγχο στην ετοιμότητα του Ρωσικού στρατεύματος της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας αποφάσισε σήμερα, Σάββατο (21/6/2014), ο πρόεδρος της Ρωσίας και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Vladimir Vladimirovich Putin, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Άμυνας Sergey Kuzhugetovich Shoygu. «Από τις 11.00 ώρα Μόσχας, τα στρατεύματα της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας καθώς και οι στρατιωτικές μονάδες της περιοχής βρίσκονται σε θέσεις μάχης» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο του, ενώ πρόσθεσε ότι ο έλεγχος θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουνίου. Όπως είπε, ο πρόεδρος ζήτησε να επιθεωρήσει τόσο τη χρονική όσο και την πολεμική ετοιμότητα των στρατευμάτων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επιθεώρησης θα διεξαχθούν, μεταξύ άλλων, ασκήσεις για κίνηση σε μεγάλες αποστάσεις, ανάπτυξη συστημάτων ελέγχου και υποστήριξης υλικού. Ο Shoygu έδωσε επίσης εντολή να ενημερωθούν οι στρατιωτικοί ακόλουθοι των ξένων χωρών για τον επικείμενο έλεγχο πολεμικής ετοιμότητας του στρατού. «Τα στρατεύματα θα επιστρέψουν στις βάσεις τους την 1η Ιουλίου», είπε ο υπουργός Άμυνας.

Παρότι η δήλωση είναι αρκετά προσεκτική, ο συνδυασμός της με δύο αρκετά "περίεργα" άρθρα του Dr. Paul Craig Roberts είναι λογικό να δημιουργούν έντονους προβληματισμούς. Το πρώτο άρθρο έχει τίτλο "Are you ready for nuclear war?" (Είστε έτοιμοι για πυρηνικό πόλεμο;) και το δεύτερο "Washington is beating the war drums" (Η Washington χτυπάει τα τύμπανα του πολέμου) και στα οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Roberts αναπτύσσει την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες αν θέλουν να επιβληθούν στην Ρωσία. Δεν διστάζει να δηλώσει πως πολλοί στην Washington βλέπουν με θετικό μάτι μια ενδεχόμενη επίθεση με πυρηνικά όπλα των Η.Π.Α. εναντίον της Ρωσίας ή/και της Κίνας. Να θυμίσω πως ο Dr. Paul Craig Roberts διετέλεσε βοηθός υπουργός των Οικονομικών επί Προέδρου Ronald Reagan, και αρχισυντάκτης της Wall Street Journal.

Το βέβαιο είναι αυτό που ο Putin δεν δίστασε να ξεκαθαρίσει και στους Φινλανδούς όταν αυτοί αποφάσισαν να αθετήσουν την διακρατική συμφωνία τους με τη Ρωσία και να ξεκινήσουν εκ νέου σε ενταξιακές συνομιλίες με το Ν.Α.Τ.Ο.: κανείς δεν μπορεί να κάνει παιχνίδια με την Ρωσία. Αναμφίβολα ο Putin είναι ίσως ο μοναδικός πρόεδρος στο παγκόσμιο στερέωμα που είναι ταυτόχρονα ηγέτης. Σίγουρα οραματίζεται, και καλά κάνει, τη Ρωσία όπως ήταν τον καιρό της Μεγάλης Αικατερίνης και γι' αυτό δεν πρόκειται να ανεχθεί τα ανδρείκελα της Ευρώπης και των Η.Π.Α. να τον απειλούν ή να κάνουν παιχνίδια μαζί του και κυρίως εις βάρος της Ρωσίας. Το κακό είναι πως δεν θα διστάσει να αιματοκυλήσει τον κόσμο... 

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ Η.Π.Α.ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΠΛΙΣΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ; ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ Η.Π.Α. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΡΩΣΙΑΣ,ΩΣΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΙΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο. Όχι απλά δεν είναι λιγότερο επικίνδυνοι, αλλά είναι και αδίστακτοι καθώς δεν λογαριάζουν και δεν σπουδαιολογούν καθόλου την ανθρώπινη ζωή.

    Η διαπίστωσή μου στο τέλος του άρθρου δεν αφορούσε μόνο στον Putin. Ίσα-ίσα που πιστεύω πως αυτός θα έχει το μικρότερο μερίδιο ευθύνης σε περίπτωση γενικής σύρραξης. Η διαπίστωσή μου, όμως, αφορά στο γεγονός πως ο πόλεμος μοιάζει μονόδρομος εδώ που έφτασαν τα πράγματα. Η μόνη λύση που απομένει είναι η αλλαγή πλεύσης ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ! Αλλά δεν τους έχω ικανούς για τόσο μεγάλο και ανδρείο βήμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή