Ο κύκλος των χαμένων ... σωτήρων της Πατρίδας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/05/2014

Ο κύκλος των χαμένων ... σωτήρων της Πατρίδας

Τελικά κοίτα να δεις που και πάλι ο Biermann  θα βγει επίκαιρος, πάλι θα βγει αληθινός, πάλι θα καταφέρει να μας προβληματίσει με τον ρεαλιστικό τρόπο που περιγράφει την σημερινή κατάντια του τόπου μας: "Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους, τους Γερμανούς, τους προφεσόρους, που καλύτερα θα ξέρανε πολλά, αν δε γεμίζαν ολοένα την κοιλιά, υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί, τους έχω βαρεθεί!"

Είναι δυνατόν αυτό που καταδίκαζε ο Biermann πριν από χρόνια στην Γερμανία, εμείς να το ανεχόμαστε σήμερα σαν δεδομένη κατάσταση στη χώρα μας; Αυτή είναι η Ελλάδα μας; Όχι! Έτσι την καταντήσαμε! Χάσαμε την επαφή με τις ρίζες μας και καταλήξαμε να μην έχουμε ταυτότητα! Φτάσαμε σήμερα να έχουμε πληθώρα από πολιτικάντηδες και αυτοαποκαλούμενους "σωτήρες του έθνους" που δεν γνωρίζουν ούτε σαν έννοια την Ρωμηοσύνη! Πως να ξέρουν και που να καταλάβουν ποιοι ήμασταν, ποιοι είμαστε και ποιοι θα καταντήσουμε αν δεν αλλάξουμε μυαλό; Μου προξένησε ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση η ανόητη ερώτηση ενός αυτοαποκαλούμενου καθηγητού management(!!!) -λες και η Ελληνική γλώσσα δεν έχει αντίστοιχο όρο- σε διάλειμμα τηλεοπτικής προεκλογικής αναμέτρησης: "Μα που πάτε χωρίς ιδεολογία; Είναι ιδεολογία η Ρωμηοσύνη;" Ω! της ασχετοσύνης το μέγεθος! Τι να απαντήσεις τώρα στον παντελώς και εντελώς άσχετο με την ιστορία του γένους; Από που να ξεκινήσεις την εκπαίδευση στον κ. καθηγητή; Πως να του εξηγήσεις πως πάει να "σώσει" μια χώρα της οποίας αγνοεί το παρελθόν, την ιστορία, τη δύναμη και την καταγωγή; Πως να μπορέσεις να εξηγήσεις σε έναν τόσο εγκλωβισμένο και βραχυκυκλωμένο εγκέφαλο πως αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα της πατρίδας μας σήμερα; Η άγνοια και ο εκβαρβαρισμός όλων ημών;

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο φάνηκε για ακόμα μια φορά έντονα το κίνητρο καθενός από τους συμμετέχοντες! Μέχρι κι ο πασίγνωστος γραφικός άθεος καλλιτέχνης και διώκτης της Ορθοδοξίας, προσπάθησε στην τηλεοπτική του εμφάνιση να μας πει πως η Ελλάδα είναι αυθεντική συνέχεια των Ρωμαίων(!) και της Ορθοδοξίας(!). Ψηφοθηρία το μεγαλείο σου! Όλοι ξαφνικά γίνανε πατριώτες! Όλοι ξαφνικά θυμήθηκαν τη θρησκεία μας! Όλοι όμως ξεχνούν κάτι: Η πολιτική δεν είναι ατάκες! Η πολιτική δεν είναι τίποτε άλλο από την καθημερινή μας ζωή! Η πολιτική δεν είναι θέμα ειδικών! Δεν είναι υπόθεση αμοραλιστών! Δεν είναι βρώμικη! Την καταντήσαμε βρώμικη με την αδιαφορία μας! Την καταντήσαμε επικίνδυνη με την απάθεια και την αποστασιοποίησή μας γιατί έμεινε το πεδίο ελεύθερο στους προδότες και ανήθικους πολιτικούς που κυβέρνησαν από της δολοφονίας του Ιωάννη Α. Καποδίστρια μέχρι σήμερα! 

Ακούστηκαν και ειπώθηκαν φοβερές αλήθειες, αλλά το σύστημα τις κράτησε για μετά τα βαθιά μεσάνυχτα! Βλέπετε οι λύσεις και οι προτάσεις είναι αυστηρώς ακατάλληλες για το σύστημα των προβλημάτων και του αδιέξοδου! Όμως η ελπίδα υπάρχει! Ας γίνει η 25η Μαΐου, η νέα 25η Μαρτίου γιατί είναι η Πατρίδα μας και τη θέλουμε πίσω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου