Δείγματα από το μέλλον - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/05/2014

Δείγματα από το μέλλον

Τρεις μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές ο Nicolas Paul Stéphane Sarközy de Nagy-Bocsa προκαλεί πολλαπλά με άρθρο που δημοσιεύθηκε συγχρόνως στο Γαλλικό περιοδικό Le Point και στη Γερμανική εφημερίδα Die Welt. Πρόκειται για ένα άρθρο το οποίο αποτυπώνει πλήρως τις προτεραιότητες που έχει η Ε.Ε. από την επόμενη κιόλας των ευρωεκλογών: α) την απόφαση των Γερμανών και των Γάλλων για πιο "στενή" συνεργασία εις βάρος των υπολοίπων εταίρων και β) στον προσανατολισμό της Ε.Ε. όσον αφορά στην μετανάστευση αλλά και την αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας των κρατών-μελών.

Με το δημοσίευμα, ο τέως πρόεδρος καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν και ζητεί «την εκ βάθρων ανανέωση της Ε.Ε.» που είναι η εγγυήτρια δύναμη ενός «πολιτιστικού προτύπου». Ξεκάθαρη θέση-δήλωση πως δεν υπάρχει πια πολιτισμικό ή εθνικό χρώμα, παρά το πρότυπο της Ε.Ε. Για την ανανέωση αυτή προτείνει τη δημιουργία μιας «μεγάλης Γάλλο-Γερμανικής οικονομικής ζώνης» και την «αναστολή ισχύος» της ζώνης Schengen, με τη δημιουργία μιας νέας ζώνης Schengen 2.

Χωρίς να κατονομάζει τον νυν πρόεδρο François Gérard Georges Nicolas Hollande, ο Nicolas Paul Stéphane Sarközy de Nagy-Bocsa καταγγέλλει την τωρινή «έλλειψη ηγεσίας» στη Γαλλία, γεγονός που, όπως υποστηρίζει, «θέτει σε κίνδυνο την Ευρώπη». Αναλύοντας την πρότασή του για μια Γάλλο-Γερμανική οικονομική ζώνη, εξηγεί: «Αυτή η μεγάλη περιοχή, θα μας επιτρέψει να υπερασπισθούμε καλύτερα τα συμφέροντά μας έναντι του Γερμανικού ανταγωνισμού, απαλείφοντας τα φορολογικά και κοινωνικά μειονεκτήματά μας (…) και θα μας επιτρέψει στη συνέχεια να τεθούμε επικεφαλής των 18 χωρών που απαρτίζουν τη νομισματική μας ένωση».

Η ζώνη Schengen είναι το δεύτερο σημαντικό σημείο των θέσεων του Nicolas Paul Stéphane Sarközy de Nagy-Bocsa. Ο πρώην πρόεδρος μιλάει για «την αναμφισβήτητη αποτυχία» των προσπαθειών για την αναχαίτιση των «μεταναστευτικών κυμάτων» και προτείνει «την άμεση αναστολή της ζώνης Schengen 1 και την αντικατάστασή της από μια Schengen 2, στην οποία οι χώρες-μέλη δεν θα μπορούν να ενταχθούν παρά μόνο εάν έχουν προηγουμένως υιοθετήσει την ίδια μεταναστευτική πολιτική (….) Είναι προφανές ότι έτσι θα δοθεί ένα τέλος στην κατάχρηση της διαδικασίας, που επιτρέπει σε έναν αλλοδαπό να εισέλθει στον χώρο Schengen και μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας να μπορεί να επιλέγει τη χώρα όπου οι κοινωνικές προσφορές είναι οι πιο γενναιόδωρες (…) Εάν δεν αντιδράσουμε γρήγορα, θα δούμε τα επόμενα χρόνια το κοινωνικό μας σύστημα να εκρήγνυται». Πρόκειται για την αντι-πρόταση σε αυτά που φωνάζουν οι ευρωσκεπτικιστές ζητώντας ανεξάρτητη μεταναστευτική πολιτική στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. Διαβλέποντας την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών και φοβούμενος επηρεασμούς εθνικών κυβερνήσεων, προσπαθεί να προλάβει και προτείνει την επιβολή νέας συνθήκης έτσι ώστε να μη χαθεί ο έλεγχος της Ε.Ε. και στη μεταναστευτική πολική των μελών της.

Σαφές δείγμα του ποια είναι η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών... όποιος δεν το βλέπει, θα ξυπνήσει και θα δει να τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις την Δευτέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου