Να γιατί φταίμε όλοι! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

27/05/2014

Να γιατί φταίμε όλοι!

Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η πραγματική απεικόνιση της δύναμης των κομμάτων σύμφωνα με τις ψήφους που λαμβάνουν; Χωρίς κάποιο τρικ του στυλ "πρωτογενές πλεόνασμα";

Πάμε να δούμε μαζί πως υπολογίζεται σήμερα η δύναμη του κάθε κόμματος και ας πάρουμε για παράδειγμα το Κ.Κ.Ε.: Γεγονός είναι πως το ψήφισαν 347.467 άνθρωποι. Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους για αυτές τις εκλογές ήταν 9.892.622, που σημαίνει με απλά μαθηματικά πως θα έπρεπε να έχει ποσοστό της τάξεως του 3.51% και άρα οριακά να έβγαζε 1 ευρωβουλευτή. Εδώ, λοιπόν, γίνεται το πρώτο τρικ: Το ποσοστό του κόμματος δεν υπολογίζεται με βάση τους εγγεγραμμένους αλλά όσους ψήφισαν! Το ποσοστό της αποχής αφαιρείται από την διαδικασία, που σημαίνει πως το 40,04% του Ελληνικού λαού και η γνώμη του δεν απασχολεί κανέναν, επειδή δεν προσήλθε στην κάλπη. Η γνώμη του σαφώς και δεν μπορεί να προσμετρηθεί γιατί δεν την εξέφρασε, από την άλλη όμως δεν έδωσε σε κανέναν το δικαίωμα να τον εκπροσωπήσει παίρνοντας αναλογικά με τις ψήφους που θα λάβει κομμάτι της αποχής! Το Κ.Κ.Ε., λοιπόν, επί των ψηφισάντων θα έπρεπε να πάρει 5,86% αλλά στο σημείο αυτό έρχεται ακόμα ένα μαγικό τρικ και αφαιρεί τα άκυρα ψηφοδέλτια! Όσοι λοιπόν επέλεξαν να ρίξουν άκυρο ψηφοδέλτιο, αναλογικά και πάλι, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα συντελώντας κι αυτοί στη δύναμη των κομμάτων που ψηφίστηκαν. Έτσι το Κ.Κ.Ε. τελικά πήρε το 6,09%, δηλαδή 2,58% επιπλέον από την πραγματική του δύναμη και κατά συνέπεια ακόμα μία έδρα!

Θαυμάστε, λοιπόν, πως όλοι όσοι έβγαλαν έδρα σε τι ποσοστό εκμεταλλεύονται το ιερό δικαίωμα της ψήφου. Χαρακτηριστικό είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τις περισσότερες ψήφους, είναι ευνοημένος από την διαδικασία κατά 11,25%!!!
Είδατε πως γίνεται η διακυβέρνηση της χώρας από την -τάχα- εκλεγμένη κυβέρνηση; Το 17,73% που είναι στην πλειοψηφία του κομματικοί υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι η πλειοψηφία(!) του Ελληνικού λαού, ενώ το 15,33% είναι η ισχυρή αντιπολίτευση! Το περιβόητο ποσοστό των ακροδεξιών δεν είναι άλλο παρά 5,42%, αρκετά μεγάλο αλλά όχι τόσο τραγικό όσο το παρουσιάζουν τα μέσα ενημερώσεως. Αθροιστικά η δύναμη όλων όσοι κέρδισαν έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι 47,80%. Η μισή Ελλάδα και πλέον δεν έχει αντιπρόσωπό της στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της ευθύνης που βαραίνει όλους αυτούς που έχουν απεμπολήσει δια της αποχής την ψήφο τους, γεγονός που εκμεταλλεύεται στο έπακρο το σύστημα! Όπως είναι δικαίωμα η ψήφος, έτσι είναι και υποχρέωση και μάλιστα ιερή. Εύλογα θα μου απαντήσει κανείς, πως αυτό που λέω δεν τον αγγίζει γιατί έκανε το χρέος του ψηφίζοντας. Κι όμως! Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους του περιβάλλοντός μας οι οποίοι δεν πήγαν να ψηφίσουν. Το θέμα είναι, εμείς μπήκαμε στον κόπο να τους εξηγήσουμε την βαρύτητα της αποφάσεώς τους καθώς και τις συνέπειές της; Μας αφορά άμεσα η απόφασή τους και άρα είχαμε κάθε δικαίωμα και κάθε υποχρέωση να το πράξουμε, ναι;

2 σχόλια:

  1. h analisi sou gia akyra kai lefta einai sosti omos gia thn apoxi exei problhma giati distixos to 2014 h katalogoi einai ananimeroti p.x o katalogos thw a athinas periexei peripou 100000 pano apo 80 xronon . an deis fisika to genikotero katalogo ana thn ellada peripou 1500000-2000000 den yparxoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι πως το σχόλιο αυτό με παίδεψε λίγο, λόγω των greeklish. Καταλαβαίνω το πνεύμα και υπάρχει αρκετό δίκιο στην παρατήρηση. Είχα την αίσθηση πως οι εκλογικοί κατάλογοι συμμορφώθηκαν σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και άρα αυτά τα φαινόμενα θα είχαν περιοριστεί αρκετά. Άλλωστε ήταν από τους βασικούς λόγους που έγινε η απογραφή, η οποία σημειωτέον ήταν ΚΑΙ αυτή οδηγία της Ε.Ε.

    Θα μου πεις, εδώ είναι Ελλάδα! Κάποτε στους εκλογικούς καταλόγους βάλαμε και ... τα δένδρα!

    Η ουσία είναι πάντως -και νομίζω συμφωνούμε όλοι σε αυτό- πως η απεικόνιση του κοινοβουλίου (Ευρωπαϊκού και Ελληνικού) πόρρω απέχει της πραγματικής βούλησης του Ελληνικού λαού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή