Πόσα ακόμα μας κρύβει η κυβέρνηση; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/05/2014

Πόσα ακόμα μας κρύβει η κυβέρνηση;

Τις προηγούμενες εβδομάδες προκλήθηκε πολύς θόρυβος γύρω από το θέμα της τροπολογίας της κυβέρνησης για την εκμετάλλευση του αιγιαλού, κοινώς και για να μιλάμε απλά Ελληνικά, του πως οι Ελληνικές παραλίες θα πάψουν να είναι δημόσιες και θα περιέλθουν σε χέρια ιδιωτών προς εκμετάλλευση. Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις, δημοσιεύματα και η πάντα "συμπονετική και δημοκρατική" μας κυβέρνηση οπισθοχώρησε. Ο κόσμος χάρηκε που και πάλι ο κυρίαρχος λαός επέβαλλε την βούλησή του κι όλοι συνέχισαν "τον ύπνο του δικαίου του σφαχτού" που λέει ο ποιητής. 

Χτες (21/5/2014) δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η απάντηση του Εσθονού αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Siim Kallas, ο οποίος τάραξε για ακόμα μια φορά τα γαλήνια νερά της μακαριότητας του Έλληνα: 
"Απάντηση του κ. Kallas εξ ονόματος της Επιτροπής στην ερώτηση E-003113/2014

Στο πλαίσιο της τέταρτης αναθεώρησης του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα διεξάχθηκαν περαιτέρω συζητήσεις για τα μέτρα βελτίωσης της χρήσης γης με στόχο την οικονομική ανάπτυξη. Η Ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να θεσπίσει ταχέως νομοθεσία για τον καθορισμό των παράκτιων ζωνών, καθώς και νόμο περί χωροταξίας για να εξορθολογίσει την εθνική διαδικασία χωροταξικού σχεδιασμού. Οι στόχοι αυτού του δεύτερου νόμου συνίστανται στο να μειώσει τον αριθμό των ιεραρχικών σχεδίων που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη, να διευκολύνει τις στρατηγικές επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις και να αναθέσει εξουσίες σε τοπικό επίπεδο για να τροποποιηθούν τα υπάρχοντα σχέδια σύμφωνα με τις οικονομικές ανάγκες. Οι αρχές θα θεσπίσουν επίσης ένα νέο νόμο περί δασοκομίας για να αποσαφηνίσουν τον ορισμό των δασών και των δασικών γαιών και να εξορθολογίσουν τη δασική υπηρεσία. Επιπλέον, η κυβέρνηση σημείωσε πρόοδο όσον αφορά την πρόσκληση υποβολής προσφορών για έργα σχετικά με το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες για να εξασφαλισθεί η ολοκλήρωσή τους μέχρι το 2020. Πέραν τούτου, η Ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύθηκε να εγκρίνει μέχρι το φθινόπωρο του 2014 το παράγωγο δίκαιο που εκκρεμεί σχετικά με την περιβαλλοντική άδεια (Για περισσότερες λεπτομέρειες, βλ. τμήμα 5.1.3 (σ. 199) της τέταρτης αναθεώρησης του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που βρίσκεται εδώ)".

Ακόμα μια ψεύτικη υποχώρηση στη "λαϊκή βούληση" από την συγκυβέρνηση της συμπαιγνίας εις βάρος του έθνους, ακόμα μια ένοχη σιωπή από την δήθεν αντιπολίτευση και πλήρης άγνοια ή/και συγκάλυψη από τους υπόλοιπους νεοφανείς σωτήρες του έθνους! Κανείς δεν εξαιρείται! Όλοι ξέρουν και όλοι σιωπούν! Όσοι δεν ξέρουν, κοιμούνται και άρα δεν κάνουν για να ασχοληθούν με τα κοινά! Στα κοινά δεν χωράει ύπνος, δεν χωράνε απάτες, δεν χωράνε σκοπιμότητες, δεν χωράνε επαναλαμβανόμενα λάθη, δεν χωράνε ανοησίες, δεν χωράνε επιπολαιότητες! Η κυβέρνηση συμφώνησε να πωληθεί ο εθνικός πλούτος για ένα κομμάτι ψωμί! Για ένα δάνειο που κανείς δεν μας είπε γιατί το πήραμε, με τι όρους και ποιες συμφωνίες! 

Οι παραλίες και τα δάση μας δεν είναι ιδιοκτησία καμίας κυβέρνησης και άρα δεν είχε δικαίωμα να υπογράψει αυτή τη διάταξη στην εν λόγω αναθεώρηση. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν και μάλιστα άμεσα και παραδειγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου