Αφιερωμένο στη Γαύδο! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/05/2014

Αφιερωμένο στη Γαύδο!

Το 200ο άρθρο θα ήθελα να το αφιερώσω σε αυτούς που θέλει και ξεχνάει η Ελλάδα των πολιτικάντηδων! Στους ακρίτες μας κατοίκους της Γαύδου! Στους ανθρώπους που έχουν εξαπατήσει όσο κανέναν οι πολιτικάντηδες ολόκληρου, άνευ ουδεμίας εξαιρέσεως, του κοινοβουλίου. Ποιος δεν θυμάται την περιβόητη επικοινωνιακή κίνηση που κυριολεκτικά κορόιδεψε όλους τους κατοίκους του ακριτικού μας νησιού με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας; Το 2001 ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εγκαινίασε στη Γαύδο, ένα τηλεπεριθαλπτικό κέντρο μιας και μέχρι τότε το νησί δεν είχε καμία ιατρική κάλυψη(!). Η προσπάθεια αυτή όμως δεν λειτούργησε καθώς η υποδομή του νησιού δεν επέτρεπε επαρκή παροχή ηλεκτρισμού για την πλήρη λειτουργία του κέντρου. Για το σκοπό της εγκαινίασης μεταφέρθηκαν ηλεκτρικές γεννήτριες οι οποίες στη συνέχεια απομακρύνθηκαν. Το νησί και οι ανάγκες των κατοίκων του χρησιμοποιήθηκαν δηλαδή ως διαφημιστικό και προεκλογικό πυροτέχνημα και στη συνέχεια αφέθηκαν στην όποια μοίρα τους!

Σήμερα, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, των κινητών τηλεφώνων, του δωρεάν wifi του ανεκδιήγητου πρωθυπουργού, της τεχνολογίας, η πρόσβαση στο νησί αρχές καλοκαιριού είναι δυνατή μόλις δύο φορές την εβδομάδα! Τρίτη και Πέμπτη λόγω του ότι δεν είναι ακόμα πλήρως τουριστική περίοδος και άρα δεν υπάρχει λόγος σύνδεσης(;) του νησιού με την Κρήτη! Δεν συζητάμε για σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα! Ούτε καν με την Κρήτη! Ούτε λόγος να γίνει στο να αρρωστήσει κανείς άλλη μέρα πλην Τρίτης ή Πέμπτης! Η απογραφή του 2011 μιλούσε για 152 κατοίκους του νησιού και δεν ξέρω σήμερα πόσο αυτό έχει διαφοροποιηθεί. Πόσους θέλει το Ελληνικό κράτος για να ενδιαφερθεί για το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία τους; Που έχουν πάει τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για την ναυτιλία με σκοπό την εξάλειψη των άγονων γραμμών σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια;

Ξέρω πως δεν είναι τίποτε ένα άρθρο μπροστά στα τόσα που χρωστάει η Ελλάδα στο νοτιότερο άκρο της και το νοτιότερο της Ευρώπης! Είναι όμως βγαλμένο μέσα από την ψυχή μου και θέλει να μεταφέρει ένα απλό μήνυμα: Μπορεί το Ελληνικό κράτος μέσα από τους πολιτικάντηδες που το διαφεντεύουν να τους ξέχασε. Μπορεί η Ευρώπη να θέλει και να επιβουλεύεται το πανέμορφο νησί μας. Η σκέψη και η έννοια όλων μας, όμως, επιβάλλεται να είναι επικεντρωμένη στην καθημερινότητα των ακριτών μας! Χάρη σε αυτούς, όλοι οι υπόλοιποι κοιμόμαστε ήσυχοι!

Αντί επιλόγου θέλω να διευκρινίσω κάτι: Ο λόγος που έγραψα αυτό το άρθρο δεν είναι άλλος παρά να σας ζητήσω τον φάκελλο ή/και όλα τα στοιχεία που έχετε συγκεντρώσει στον αγώνα που κάνετε εναντίον των χημικών και εναντίον των αποφάσεων που βαρύνουν το νησί. Δεν με απασχολεί τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή, παρά το πως θα μπορούσα να προστεθώ ουσιαστικά σε αυτούς που αγωνίζονται στο πλάι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου