Η πορεία προς την διάλυση

Η Ελληνική κυβέρνηση των μαθητευόμενων μάγων του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει από την Δευτέρα (27/7/2015) τις συζητήσεις με την τρόικα σχετικά με το πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στο πλαίσιο της τρίτης και χειρότερης -μέχρι τώρα- δανειακής σύμβασης. Ταυτόχρονα απέστειλε νέο αίτημα για ακόμα ένα δάνειο-γέφυρα όπως το αποκαλεί, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ακόμα μία δέσμευση της Ελλάδος για νέα επώδυνα και ιδιαίτερα αβάσταχτα υφεσιακά μέτρα για τον Ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση έχει αφήσει στην άκρη την λαϊκίστικη γλώσσα της δημιουργικής ασάφειας και εκτελεί βήμα προς βήμα την αποστολή της, που είναι η πλήρης παράδοση της Ελλάδος στους δανειστές της. Έχει πλήρως αποκαλυφθεί η μέθοδος που ακολουθεί και κυρίως τα μεγάλα και ευφάνταστα ψεύδη με τα οποία παραπλανούσε επί μισό χρόνο τον Ελληνικό λαό. Το Κρεμλίνο μόλις τρεις ημέρες πριν, διέψευσε κατηγορηματικά το οποιοδήποτε αίτημα βοηθείας εκ μέρους της Ελλάδος δίνοντας την λογική εξήγηση του πως φθάσαμε ως εδώ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και αυτή της ΝΔ αλλά και η προηγούμενή της του ΠΑΣΟΚ, είχαν συγκεκριμένες εντολές τις οποίες εκτέλεσαν πιστά και χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση: οδήγησαν τον τόπο σε μια κλιμακούμενη οικονομική κρίση ως αποτέλεσμα ενός φαύλου κύκλου χρέους-δανεισμού. Οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις προχώρησαν στην σύναψη τριών δανειακών συμβάσεων που διέλυσαν ότι είχε απομείνει από την ήδη κλονισμένη Ελληνική οικονομία. Η τελευταία δανειακή σύμβαση είναι η χειρότερη, γιατί εκτός των άλλων μέτρων η Ελλάδα θα παραχωρήσει στους δανειστές πάνω από το ένα τέταρτο του πλούτου αλλα και της εθνικής της κυριαρχίας, κάτι στο οποίο συναίνεσαν όλα τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχει κανείς νουνεχής οικονομολόγος, που δεν εξυπηρετεί τα δυτικά συμφέροντα, ο οποίος να ισχυρίζεται πως η Ελλάδα μπορεί να σταθεί εντός της ζώνης του ευρώ, ακόμα κι αν υιοθετήσει όχι απλά την προδοτική τρίτη δανειακή σύμβαση, αλλά κι ακόμα σκληρότερη! Είναι πασιφανές πως δεν συζητούμε πλέον για μια προσπάθεια δημοσιονομικού συμμαζέματος αλλά για ένα συντονισμένο σχέδιο κατάκτησης και αλλοίωσης της Ελλάδος με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Το ζητούμενο στην Ελληνική κρίση χρέους είναι η αποδέσμευσή της από τα βαρίδια των Ελλήνων πολιτικών που την κρατούν βαθειά μέσα στην ύφεση. Η Ελλάδα μας χρειάζεται εθνική πολιτική με αιχμή του οικονομικού δόρατος το εθνικό νόμισμα, αλλά με απόλυτη προτεραιότητα την επιστροφή στην Ελληνική νοοτροπία, που είναι νοοτροπία του ελεύθερου πνεύματος και όχι του υποδουλωμένου Ευρωπαίου ζητιάνου. Ο Έλληνας δεν φοβόταν τίποτε και δεν απελπιζόταν ποτέ, γιατί κάποτε πίστευε στον Θεό και όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

6 σχόλια:

 1. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΙ ΡΩΜΗΟΣ25 Ιουλίου, 2015 20:40

  ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ <> ΑΝΕΛ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φυσικά! Των ανελ, του ποταμιού, αλλά και των ακραίων του ΚΚΕ και της χρυσής αυγής που παίζουν στο ίδιο παιχνίδι υποστηρίζοντας την παραμονή στο ευρώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ηθελα να ρωτήσω αν αληθεύει αυτό που διάβασα σε κάποιο άρθρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της Ευρωπαικής Αριστεράς χρηματοδοτείται κανονικά και με το νόμο από την Ε.Ε. για την προώθηση της Ευρωπαικής συνείδησης στην πατρίδα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βεβαίως και ισχύει, όπως επίσης ισχύει για το ποτάμι, τους οικολόγους πράσινους, τους κυνηγούς και κάθε Ευρωπαϊκό παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΙ ΡΩΜΗΟΣ26 Ιουλίου, 2015 20:03

  ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΞΑΝΑ
  26 Ιουλίου 2015
  Αποκλειστικό! Έτοιμο το νέο κεντροδεξιό κόμμα με αρχηγό το Φράγκο Φραγκούλη. Ποιοι συμμετέχουν

  Ο κύβος ερρίφθη! Μετά από αρκετές συζητήσεις και ζυμώσεις που κράτησαν μήνες βρέθηκε κοινός τόπος μεταξύ στελεχών της ευρύτερης κεντροδεξιάς και …

  1074

  7


  0


  με τη στήριξη ισχυρότατων οικονομικών παραγόντων αποφασίστηκε την Παρασκευή το βράδυ να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία νέου κόμματος με επικεφαλής το γνωστό στρατηγό πρώην Α/ΓΕΣ Φράγκο Φραγκούλη.

  Ο κ. Φραγκούλης που διετέλεσε και υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας στο παρελθόν είχε δεχθεί αρκετές κρούσεις κατά καιρούς από διάφορα πολιτικά πρόσωπα, να πολιτευθεί ή να μπει μπροστά σε μια νέα πολιτική κίνηση ωστόσο ήταν επιφυλακτικός καθώς δεν είχε πειστεί για τις πιθανότητες επιτυχίας ενός τέτοιου εγχειρήματος.

  Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς σε συγκέντρωση- συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στον Πειραιά παρουσία περίπου 150 στελεχών και επιχειρηματιών προέκυψε η απόφαση να περάσουν άμεσα στην ίδρυση του νέου σχήματος για το οποίο ήδη έχουν έτοιμο το όνομα που θα παραπέμπει στη λέξη ΝΕΟ ενώ έχουν επεξεργαστεί και το έμβλημα του νέου κόμματος.

  Στη συνάντηση συμμετείχαν γνωστά στελέχη του κεντροδεξιού χώρου όπως οι πρώην υφυπουργοί Χρήστος Ζώης και Θεόδωρος Κασσίμης, ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζει το κόμμα των Δημοκρατικών. Στη συνάντηση έδωσε το παρόν και η Κοινωνία Αξιών, (κόμμα που ίδρυσε ο καθηγητής Δ.Μπουραντάς, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε και τώρα προεδρεύει ο Στέλιος Φενέκος)

  Την κίνηση στηρίζουν πολλά πρώην κορυφαία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, πρώην αρχηγός της αστυνομίας και πολλοί και πολύ σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες. Οι περισσότεροι εξ αυτών δραστηριοποιούνται και ως εφοπλιστές αλλά όχι μόνο καθώς πρόκειται για μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου με πλήθος δραστηριοτήτων, ενώ υπάρχουν και εκπρόσωποι του κατασκευαστικού κλάδου και των βιομηχάνων.

  Μεταξύ των στελεχών που αναμένεται να πλαισιώσουν το νέο κόμμα και ο πρώην γ.γρ. Περιφέρειας Ηπείρου και άνθρωπος του περιβάλλοντος Σαμαρά, πολιτευτής Θεσσαλονίκης κ.Δημήτρης Πανοζάχος και αρκετά στελέχη που έχουν αποχωρήσει στο παρελθόν από τους ΑΝΕΛ.

  Το πολιτικό στίγμα του νέου κόμματος θα είναι στα πλαίσια του κοινωνικού φιλελευθερισμού με έντονο το πατριωτικό στοιχείο
  [www.logiastarata.gr]
  ΚΟΜΜΑ, ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ, ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
  ΠΗΓΗ:http://www.triklopodia.gr/apoklistiko-etimo-neo-kentrodexio-komma-archigo-fragko-fragkouli-pii-simmetechoun/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Βασίλης Μακρής27 Ιουλίου, 2015 13:20

  Πολύς ντόρος γίνεται για μια νέα "φούσκα" που θα συγκεντρώνει πάνω της όλα τα στοιχεία του πολυσυλλεκτικού "τίποτα". Ολίγον πατριωτισμός, πολύς νεο-φιλελευθερισμός, νεοπαραγοντισμός που θα επαγγέλλεται το "νέο" , αλλά στην ουσία θα είναι και γνώριμο και παλαιό και πολύ - πολύ ωθούμενο από τους παρασιτικούς μανδαρίνους που είναι υποτελείς στην δύση, στο ευρώ καθώς και από τους λομπίστες που προωωθούν τα συμφέροντά τους και μόνον εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Άλλη μια σημαία ευκαιρίας που λανσάρεται να παίξει με σημαδεμένα χαρτιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.