Άλλο πατριώτης και άλλο ακροδεξιός ή φασίστας! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

26/02/2014

Άλλο πατριώτης και άλλο ακροδεξιός ή φασίστας!

Η έξαρση των εξτρεμιστών ακροδεξιών σε όλα τα κράτη είναι φαινόμενο της εποχής μας και οφείλεται στην αναπόφευκτη αντίδραση που προκαλεί η προσπάθεια της βίαιης επιβολής της παγκοσμιοποίησης. Παράλληλα και σκόπιμα, οι οπαδοί και θιασώτες της παγκοσμιοποίησης συγχέουν την έννοια του πατριώτη με αυτή του ακροδεξιού φασίστα. Δεν έχουν όμως απολύτως καμία σχέση.

Πατριώτης είναι ο άνθρωπος εκείνος που αγαπάει την Πατρίδα του σε τέτοιο βαθμό, που είναι διατεθειμένος να θυσιάσει ότι πολυτιμότερο έχει ακόμα κι αν αυτό είναι η ζωή του, προκειμένου να υπερασπιστεί το συμφέρον της Πατρίδας του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα θα αναφέρω στην Πατρίδα μας τον μαρτυρικό κυβερνήτη μας Ι.Α. Καποδίστρια, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Γιάννη Μακρυγιάννη, τον Παύλο Μελά, τον μακαριστό Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρό Σεβαστιανό, στην Κύπρο τον αείμνηστο πρόεδρό της Τάσσο Παπαδόπουλο και πολλούς άλλους που αυτή τη στιγμή είναι ένοχη η μνήμη μου που τους λησμονεί! 
Όλοι αυτοί, θυσίασαν τα πάντα για την πίστη και την Πατρίδα τους!

Ακροδεξιοί ή φασίστες, αντιθέτως, είναι στην πλειοψηφία τους άτομα περιθωριακά, με προβληματική κοινωνική συμπεριφορά, βίαια, σε πολλές περιπτώσεις πολύ χαμηλού διανοητικού ή/και μορφωτικού επιπέδου, ψυχολογικά διαταραγμένα, σε πολλές περιπτώσεις με ομοφυλοφιλικές ή σαδομαζοχιστικές τάσεις, απροσάρμοστα κοινωνικά που εκτονώνουν την εσωτερική τους οργή και καταπίεση καταστρέφοντας ότι βρεθεί στο πέρασμά τους. Δεν μπορώ να διανοηθώ γίνεται κάποιος να αγαπάει την Πατρίδα του κι από την άλλη μεριά η συμπεριφορά του να μην έχει ούτε ένα στοιχείο της κουλτούρας της. Ειδικά στην Ελλάδα, δεν είχαμε ποτέ ασπαστεί στην κουλτούρα μας τη βία και τις ακρότητες ως χαρακτηριστικό μας. 

Είναι σημείο των καιρών να μπερδεύεται το καλό με το κακό, οι αξίες με τα σκουπίδια, τα διαμάντια με τα κάρβουνα, το μαύρο και το άσπρο. Όσο τα πράγματα είναι καθαρά, η αλήθεια λάμπει και αυτό δε συμφέρει κάποιους. Σήμερα παντού επικρατεί ένα χάος. Ακούς δύο ανθρώπους να λένε τα ίδια λόγια και να εννοούν ακριβώς αντίθετα πράγματα... αυτό είναι το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει η παγκοσμιοποίηση, δηλαδή ένα νέο πύργο της Βαβέλ!

1 σχόλιο:

  1. Στον ανόητο ανώνυμο, που θέλησε να με κατατάξει στην συνομοταξία του, απαντώ πως ούτε άσχετος είμαι και έχω κάθε δικαίωμα στο blog μου να γράφω τις απόψεις μου. Όποιος ενοχλείται να μην διαβάζει!

    Στο κάθε υποκείμενο, σαν του λόγου του, δεν έχω κανένα λόγο να απαντώ, ωστόσο θα του κάνω την χάρη αν έχει τα κότσια να γράψει επώνυμα και με επιχειρήματα. Φτάνει με τους "δήθεν" ανώνυμους μάγκες και τους τσάμπα μάγκες "πατριώτες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή