Έγραψε ο Τύπος (2)

Υπάρχουν και ισχυροί ανάμεσα στα... «λοιπά» κόμματα

Της Ελενας Καρανατση
Μπορεί να μη φλερτάρουν με την εξουσία, μπορεί να μη χτυπούν την πόρτα της Βουλής, μπορεί να ακούν στο όνομα «λοιπά», δεν παύουν όμως να αντιπροσωπεύουν το 3% του ελληνικού λαού που ψήφισε σε αυτές τις εκλογές, συγκεντρώνοντας συνολικά περισσότερες από 200.000 ψήφους σε όλη την επικράτεια.
Την έκπληξη από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα που διεκδίκησαν την ψήφο του ελληνικού λαού φέτος έκαναν οι Πράσινοι Οικολόγοι, οι οποίοι ήρθαν πρώτοι μεταξύ «λοιπών» κατακτώντας ποσοστό 1,05% και 75.350 ψήφους.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, διότι, αν και αποκλεισμένοι από όλα τα ΜΜΕ, αν και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μας, με την προβολή του δικού μας οράματος, πήγαμε πολύ καλά. Ηταν έκπληξη για μας αυτό το ποσοστό. Η άνοδός μας οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ανακαλύψαμε όψιμα το περιβάλλον, αλλά εδώ και δέκα χρόνια είμαστε συνεπείς στον οικολογικό μας αγώνα και πιστεύω ότι η προσπάθειά μας θα αποκτήσει μεγαλύτερη ένταση μέσα στα επόμενα χρόνια», είπε στην «Κ» ο υποψήφιος βουλευτής των Πράσινων Οικολόγων κ. Λεωνίδας Τσιριγκούλης, ζωγράφος.

Από την άλλη, το κόμμα της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», που ίδρυσε ο Στέλιος Παπαθεμελής, με το ποσοστό 0,8% που συγκέντρωσε άφησε μάλλον δυσαρεστημένους τους υποψηφίους του. Ωστόσο, δεν καταθέτουν τα όπλα. «Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, παρότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Φυσικά, ο χρόνος που μας δόθηκε από τα ΜΜΕ ήταν ελάχιστος. Υπήρξε μια τάση που εκφράστηκε είτε με αποχή είτε με ακρότητες. Τι να κάνουμε... Εμείς δεν εκπροσωπούμε ούτε συμφέροντα ούτε χορηγούς», λέει στην «Κ» ο υποψήφιος βουλευτής της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», κ. Εμμ. Βολουδάκης. Για τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, οι συνολικά 50.000 ψήφοι που συγκέντρωσαν αποτελούν θετικό δείγμα, αν και οι προσδοκίες είναι ακόμα μεγαλύτερες, όπως λένε στην «Κ» εκπρόσωποι του ΜΕΡΑ (Μετώπου Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που συγκέντρωσε περίπου 12.000 ψήφους.
(ολόκληρο το άρθρο)
Πηγή: Καθημερινή - 18/09/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.