Αναστάτωση, αναταραχές, χρεωκοπία, διάλυση, εγκατάλειψη - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

01/06/2015

Αναστάτωση, αναταραχές, χρεωκοπία, διάλυση, εγκατάλειψη

Η σημερινή εικόνα της Ουκρανίας αποτυπώνει πλήρως την πολιτική της Δύσης. Αρχικά την αποσταθεροποίησε πολιτικά, προξένησε αναταραχές στο εσωτερικό της και ανέτρεψε την νόμιμη κυβέρνηση. Στη συνέχεια, την έστρεψε εναντίον του φυσικού της συμμάχου που είναι η Ρωσία. Έπειτα προχώρησε στην εγκατάσταση εξουσίας-μαριονέτα και εφάρμοσε πολιτική λιτότητας που οδήγησε την χώρα αρχικά στο ΔΝΤ και στην συνέχεια στην χρεωκοπία. Σήμερα, την εγκαταλείπει χρεωκοπημένη και διαλυμένη γιατί δεν έχει ανάγκη να την χρησιμοποιήσει στο εξής.

Η Ουκρανία πλήρως χρεωκοπημένη και χωρίς συμμάχους προχωράει από σήμερα (1/6/2015) σε στάση πληρωμών των συντάξεων της κοινωνικής πρόνοιας, θέτοντας σε ισχύ το πρόγραμμα περικοπών για την οικονομική σταθερότητα που ψηφίστηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 2014. Θύματα των περικοπών είναι οι βετεράνοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα άτομα με αναπηρία, καθώς και τα θύματα του Chernobyl (Чернобыль).

Όπως υποστηρίζει και η αντιπολίτευση, το πρόγραμμα προχωρά σε οριζόντιες περικοπές χωρίς να προσδιορίζει τους μηχανισμούς παροχής στοχευμένης βοήθειας σε κοινωνικές ομάδες με χαμηλό εισόδημα. Αντίθετα επηρεάζει αρνητικά όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους της κοινωνικής πρόνοιας. Τα κοινοβουλευτικά μέλη της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας θεωρούν πως θα πρέπει να ανοίξει έρευνα από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα εναντίον του πρωθυπουργού Arseniy Petrovych Yatsenyuk, ο οποίος προώθησε με προσωπική παρέμβαση τον συγκεκριμένο νόμο.

Από την πλευρά των δυτικών υπάρχει η πλήρης απαξίωση και εγκατάλειψη της Ουκρανίας. Σχεδόν μηδαμινές βλέπει τις πιθανότητες ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Aleksey Konstantinovich Pushkov (Алексе́й Константи́нович Пушко́в). Ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμα στη Ρωσία θεωρεί πως παρά τις προσπάθειες του Ουκρανού προέδρου Petro Oleksiyovych Poroshenko, τόσο η Βορειοατλαντική συμμαχία όσο και οι Βρυξέλλες συνειδητοποιούν πως το Κίεβο δεν έχει τίποτε να τους προσφέρει, παρά μόνο προβλήματα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia, ο Ρώσος πολιτικός τόνισε πως η Ουκρανία απαιτεί περισσότερες στρατιωτικές δαπάνες από το ΝΑΤΟ στο έδαφός της, προκειμένου να «προφυλαχθεί από τον Ρώσο εχθρό», κάτι που δεν βρίσκει καθόλου σύμφωνους τους Ευρωπαίους μέχρι πρότινος εταίρους της.

«Η Ευρώπη δεν θέλει να έχει στους κόλπους της ένα μέλος που δηλώνει πως βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία. Όπως με διαβεβαιώνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από το Παρίσι και το Βερολίνο αλλά και άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι πιθανότητες ένταξης της Ουκρανίας στην Ε.Ε. είναι ελάχιστες. Ακόμα και η Πολωνία δεν πιστεύει πως είναι εφικτή η ένταξη. Ταυτόχρονα και οι ΗΠΑ στέκονται με σκεπτικισμό απέναντι σε μια διάσπαση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που θα μπορούσε να προκαλέσει η ένταξη της Ουκρανίας, γιατί αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν καθόλου καθώς θα μειωθεί η επιρροή της Washington στην Συμμαχία» σχολίασε ο Pushkov.

Το ερώτημα, λοιπόν, που θα πρέπει λογικά να απευθύνουμε στους κυβερνώντες της πατρίδος μας είναι το εξής: «Ζηλεύουν ή επιθυμούν τόσο πολύ την τύχη της Ουκρανίας;» Η Δύση και στην Ελλάδα έχει πετύχει εν πολλοίς την αποσταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος, έχει αλυσοδέσει τη χώρα οικονομικά στα χρηματοπιστωτικά της ιδρύματα (ΔΝΤ, EFSF, ECB, hedge funds, ιδιώτες) αλλά δεν πρόκειται να την εγκαταλείψει ποτέ, εξαιτίας δύο πολύ σοβαρών λόγων που δεν συντρέχουν στην Ουκρανία:
(α) Η στρατηγική θέση που κατέχει η Ελλάδα στην Μεσόγειο και στα Βαλκάνια και
(β) το ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει να διαλύσει και το τελευταίο ιχνίδιο από την Ορθόδοξη πίστη στον Ελληνικό λαό.

Η Δύση δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ το αιματοκύλισμα του κόσμου, παρά μόνο στην υποθετική και εντελώς απίθανη περίπτωση του να αφανίσει την Ορθοδοξία. Επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, οι δυτικοί θα συνεχίζουν να βάφουν τα χέρια τους με αίμα μέχρι την συντέλεια του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου