Είναι ήδη τελειωμένη η κυβέρνηση του Trump; (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/02/2017

Είναι ήδη τελειωμένη η κυβέρνηση του Trump; (2)

Η τελευταία φορά που το Ιράν ξεκίνησε επιθετικό πόλεμο ήταν κατά την τελευταία δεκαετία του 18ου αιώνα, όταν το Ιράν επανέκτησε τον Καύκασο και την Γεωργία, που ωστόσο έχασε σύντομα από την Ρωσία.

Το Ιράν στην εποχή μας δεν έχει κάνει καμία αξιόποινη πράξη εκτός από το να αρνηθεί να υποταχθεί και να προστεθεί στους υποτελείς της Washington.

Επιπλέον, το Ιράν και η Συρία διασώθηκαν από τους Ρώσους, και, είναι τα μόνα κράτη στον μουσουλμανικό κόσμο που δεν είναι μαριονέτες των ΗΠΑ, ούτε απλοί υποτελείς που δεν είναι τίποτα από μόνοι τους, μη έχοντας ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και ανεξάρτητη οικονομική πολιτική. Μόνο το Ιράν και η Συρία έχουν ανεξάρτητη πολιτική.

Το Ιράν είναι μια μεγάλη χώρα προικισμένη με σημαντικούς ενεργειακούς πόρους. Το Ιράν έχει μια μακρά ιστορία, που πηγαίνει πίσω στους αρχαίους χρόνους, ανεξαρτησίας και στρατιωτικής ανδρείας. Σήμερα το Ιράν είναι απαραίτητο για την Ρωσία ως ένας ρυθμιστής απέναντι στο Αμερικάνικο δημιούργημα των μαχητών της Jihad, που οι νεοσυντηρητικοί σχεδιάζουν να εξάγουν προς τις μουσουλμανικές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κατά συνέπεια το Ιράν είναι ο πιο ακατάλληλος στόχος για τον Trump, αν επιθυμεί να αποκατασταθεί η κανονική και όχι εχθρική σχέση με τη Ρωσία. Ωστόσο, το λυσσασμένο σκυλί ως επικεφαλής του Πενταγώνου κάνει απερίσκεπτα δηλώσεις περί απειλών κατηγορώντας το Ιράν ως ένα "τρομοκρατικό κράτος".

Βλέπουμε το χέρι του Ισραήλ επί το έργο στις απειλές κατά του Ιράν; Το Ιράν και η Συρία είναι οι μόνες χώρες της Μέσης Ανατολής που δεν είναι αμερικανικές πολιτείες μαριονέτα. Ο στρατός της Συρίας σκλήρυνε στην μάχη, κάτι που του είναι απαραίτητο προκειμένου να αντισταθεί στο υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ Ισραήλ. Τόσο η Συρία, όσο και το Ιράν είναι στο δρόμο της Σιωνιστικής πολιτικής του Μεγάλου Ισραήλ, που εκτείνεται από τον Νείλο μέχρι τον Ευφράτη. Για τους Σιωνιστές, η Παλαιστίνη και ο Νότιος Λίβανος είναι απλώς η αρχή.

Το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει με επιτυχία τους διεφθαρμένους Βρετανούς και τώρα τους διεφθαρμένους Αμερικανούς προκειμένου να αποκαταστήσει τον εαυτό του στα εδάφη από όπου ο Θεός του έκανε έξωση. Αυτό δεν δείχνει εξυπνάδα και ηθική εκ μέρους των κυβερνήσεων της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Αλλά τι δείχνει;

Ακούσαμε, επίσης, από τον Mattis και από τον Tilerson απειλές πως θα παρέμβουν στη σφαίρα επιρροής της Κίνας. Οι διορισθέντες από τον Trump φαίνεται να μην είναι σε θέση να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία αν το καθεστώς Trump έχει το Ιράν και την Κίνα στο στόχαστρο του.

Υπάρχει κάποια προοπτική που να φανερώνει πως η κυβέρνηση του Trump μπορεί να αναπτύξει εκεί μια γεωπολιτική ευαισθητοποίηση; Είναι η σκληρή στα λόγια κυβέρνηση του Trump αρκετά σκληρή προκειμένου να ανατρέψει την δύναμη που ασκεί το σιωνιστικό Ισραήλ στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και στις ψήφους του Congress;

Αν όχι, είναι αναπόφευκτος ακόμα ένας πόλεμος.

Για εικοσιτέσσερα χρόνια –οκτώ χρόνια του εγκληματικού καθεστώτος Clinton, οκτώ χρόνια του εγκληματικού καθεστώτος Bush, οκτώ χρόνια του εγκληματικού καθεστώτος Obama– ο κόσμος άκουσε απειλές από την Washington, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο και την καταστροφή εκατομμυρίων ανθρώπων και ολόκληρων χωρών. Η κυβέρνηση του Trump πρέπει να παρουσιάσει στον κόσμο μια διαφορετική Washington.

[ προηγούμενη σελίδα ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου