Euroμύθοι και φαντασιώσεις - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

01/06/2015

Euroμύθοι και φαντασιώσεις

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker δήλωσε σήμερα (1/6/2015) πως μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα.

«Δεν συμφωνώ με την ιδέα ότι θα έχουμε λιγότερες ανησυχίες και περιορισμούς αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ», δήλωσε ο Juncker στην συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015, στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Το σκεπτικό του Juncker σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα είναι πως από τη στιγμή που ένα κράτος εγκαταλείψει την ευρωζώνη, «θα βάλει την ιδέα στο μυαλό ότι το ευρώ δεν είναι αμετάκλητο».

Αυτό θα μπορούσε να κάνει τους επενδυτές να αποσυρθούν από την Ευρώπη, συνέχισε ο Jean-Claude Juncker, προσθέτοντας πως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός τού κατέστησε σαφές κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Τόκιο πως οι επενδύσεις της Ιαπωνίας στην Ευρώπη εξαρτώνται από το αν θα υπάρχει εμπιστοσύνη στο ευρώ.

Ο Juncker, ο οποίος θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Dorothea (Kasner) Merkel, και τον πρόεδρο της Γαλλίας, François Gérard Georges Nicolas Hollande, στο Βερολίνο, δήλωσε στην Süddeutsche Zeitung πως η Ελλάδα θα είναι στα θέματα προς συζήτηση, ακόμα και αν δεν είναι ο επίσημος λόγος για τις συνομιλίες τους.

Κάλεσε επίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα. Ο λόγος της δήλωσης του Juncker είναι προφανής, αφού η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Madeleine Odette Lagarde, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως επαφίεται στην Ευρώπη να πάρει τα μέτρα της αν η Ε.Ε. θέλει να εμποδίσει την απειλή μιας χρεωκοπίας.

«Το Ελληνικό πρόγραμμα δεν θα δουλέψει χωρίς το ΔΝΤ» εκτίμησε ο Juncker, προσθέτοντας πως η Γερμανική κυβέρνηση είχε καταστήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ το 2010 ως προϋπόθεση για την παροχή βοήθειας.

Οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να ομολογούν την δομική αδυναμία που έχει το ευρώ και τον βαθμό της εξάρτησής του από τα κράτη που το στηρίζουν, συνεπώς και με την πατρίδα μας. Δυστυχώς όμως στο εσωτερικό της χώρας μας υπάρχουν ευρω-δουλικές τακτικές και προβοκατόρικες απόψεις και δηλώσεις, που κρατούν την χώρα βαθειά μέσα στην ύφεση και στην οικονομική εξαθλίωση.

Πέραν των πολιτικών που έμπρακτα απέδειξαν πως το ενδιαφέρον τους στρέφεται αποκλειστικά και μόνον στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα μας, υπάρχουν κι άλλοι υπηρέτες του δυτικού φρονήματος που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προπαγανδίζουν το ευρώ σε βάρος της ευημερίας του Ελληνικού κράτους.

Είναι λυπηρό το να διαβάζει κανείς δηλώσεις και τοποθετήσεις κομματικών στελεχών, δημοσιογράφων, καθηγητών του πανεπιστημίου αλλά και κάποιων από τους επικεφαλής θεσμικών οργάνων, όπως ο ΕΒΕΠ και η ΕΣΕΕ, που όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αλλά αντιθέτως υπηρετούν τον αφανισμό της πατρίδος μας.

Το ευρώ είναι, ίσως, το πιο διεστραμμένο fetish του σημερινού νεοέλληνα και είναι απόρροια μιας ιδιότυπης σαδομαζοχιστικής τάσης και έντονου συνδρόμου κατωτερότητος έναντι των Ευρωπαίων. Το όλο οικοδόμημα της επιχειρηματολογίας υπέρ του ευρώ είναι στηριγμένο σε μύθους, σε ευχολόγια και σε φαντασιώσεις διεστραμμένων δυτικών και δυτικοτραφών εγκεφάλων, που πόρρω απέχουν της πραγματικότητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου