Αντικείμενο σχολιασμού στα δυτικά presstitute μέσα ενημέρωσης είναι και σήμερα η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα τη Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, οι Γερμανοί πολιτικοί φοβούνται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσει σε κίνδυνο την συναίνεση και την ενότητα της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά στην Ουκρανική κρίση.
Ο Gernot Erler, εντεταλμένος της Γερμανικής κυβέρνησης για θέματα Ρωσίας δεν θεωρεί καθόλου απίθανο εν όψει της εκπνοής των κυρώσεων τον Ιούλιο να προσπαθήσει η Μόσχα να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο των δυτικών επηρεάζοντας χώρες όπως είναι η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα, με τις οποίες διατηρεί παραδοσιακά καλές σχέσεις.
«Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναρωτηθεί, αν είναι έξυπνο να συνδέει τις Ρωσικές κυρώσεις με τη διαφωνία που έχει με την Ε.Ε. σε σχέση με τη δημοσιονομική κρίση», τόνισε ο Erler μιλώντας στο Γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP και σημείωσε πως «Το παίξιμο αυτών των χαρτιών δεν θα αυξήσει ασφαλώς τους φίλους της Ελλάδας». Προσωπικά εκλαμβάνω ως απειλή/εκβιασμό την άποψη του Γερμανού και όχι ως διαπίστωση.
Επικρίσεις για την επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα κάνει και η Gerda Hasselfeldt, αναπληρώτρια επικεφαλής της ομάδας των χριστιανοκοινωνιστών βουλευτών στην ομοσπονδιακή βουλή, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Welt. «Θα επιθυμούσα να ολοκληρώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά προτεραιότητα τις υποχρεώσεις του στο εσωτερικό. Αυτό το ταξίδι δεν πρέπει να χρησιμεύσει ως εκδήλωση αναζήτησης περισσότερων χρημάτων από τη Ρωσία. Επιτέλους η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης».
Προφανώς οι Γερμανοί λησμονούν πως ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε και πως η Ελλάδα δεν είναι πια υπό την κατοχή τους. Σίγουρα η Hasselfeldt δεν γνωρίζει ακριβώς τα κρατίδια από τα οποία αποτελείται σήμερα η Γερμανία και γι' αυτό θεωρεί πως η Ελλάδα είναι ένα από αυτά. Την Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την απασχολεί το τι επιθυμεί ή θέλει ο οποιοσδήποτε στη Δύση.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πάει στο Κρεμλίνο για να ζητήσει δανεικά από τον Ρώσο Πρόεδρο, αλλά για να ικανοποιήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους και να δείξει την περιφρόνησή του στους Ευρωπαίους δανειστές, σχολιάζει πικρόχολα σε δημοσίευμα της η προβοκατόρικη Wall Street Journal.
Η Αμερικανική εφημερίδα επικαλείται απόψεις σύμφωνα με τις οποίες η προσέγγιση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο αυξάνει τη δυσπιστία των ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας. Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως τα αδύναμα οικονομικά της Μόσχας και το περιορισμένο ενδιαφέρον της για την Αθήνα σημαίνουν ότι η χώρα δεν είναι μια βιώσιμη εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης για την Ελλάδα, ενώ φροντίζει να υπενθυμίσει πως τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και άλλοι Έλληνες πολιτικοί έχουν ασκήσει κριτική στις κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας στο πλαίσιο της υπόθεσης της Ουκρανίας. «Τα οφέλη για τον Putin από την επίσκεψη Τσίπρα είναι πιο προφανή, δεδομένου ότι το Κρεμλίνο είναι πρόθυμο να αναδείξει τις «ρωγμές» στο μέτωπο της Δύσης κατά της πολιτικής της Ρωσίας στην Ουκρανία», τονίζει η Wall Street Journal.
Οι δυτικοί δεν είναι τόσο σίγουροι για το "άσκοπο" του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού και σίγουρα επιθυμούν διακαώς την ματαίωσή του. Ο μόνος που μπορεί να καταστρέψει την μοναδική ευκαιρία που έχει στα χέρια της η Ελλάδα, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Προσωπικά αναμένω να κρατήσει μια σοβαρή στάση και να κάνει με σιγουριά το άνοιγμα προς την Ρωσική υπερδύναμη, γιατί προς τα εκεί είναι ο φυσικός χώρος των συμμάχων της Ελλάδας.
Η όποια άλλη προσέγγιση πέραν αυτής, θα είναι καταστροφική και επιζήμια για τη χώρα καθώς δεν θα υπάρξει στο μέλλον άλλη ευκαιρία. Δεν μπορούμε να φανούμε για ακόμα μια φορά ανακόλουθοι απέναντι στους Ρώσους.
Η όποια άλλη προσέγγιση πέραν αυτής, θα είναι καταστροφική και επιζήμια για τη χώρα καθώς δεν θα υπάρξει στο μέλλον άλλη ευκαιρία. Δεν μπορούμε να φανούμε για ακόμα μια φορά ανακόλουθοι απέναντι στους Ρώσους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου