Νεοέλληνας, ο επονομαζόμενος Ελληνάρας! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/06/2014

Νεοέλληνας, ο επονομαζόμενος Ελληνάρας!

Ο νεοέλληνας είναι ο κακομαθημένος απόγονος του Έλληνα. Η εικοσαετία από τα μέσα της δεκαετίας του '60 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '80, είναι η χαρακτηριστική περίοδος της διαμόρφωσης των χαρακτηριστικών που τον ορίζουν. Αμοραλιστής, εγωιστής και εγωκεντρικός, επαναστάτης χωρίς αιτία, αστοιχείωτος παρότι μορφωμένος, χωρίς τρόπους και κυρίως με προβληματική ή ανύπαρκτη κοινωνική παιδεία και ανατροφή.

Ο τρόπος ζωής του ή το lifestyle του όπως το αποκαλεί στην κακοποιημένη και εκβαρβαρισμένη έκδοση της Ελληνικής γλώσσας που χρησιμοποιεί, είναι στηριγμένο σε πρότυπα παντελώς αποτυχημένα που εξέφραζαν πριν κάποια χρόνια οι εκδότες και οι δημιουργοί περιοδικών που κακοποιούν το ήθος των ανθρώπων όπως το "ΚΛΙΚ", το "ΝΙΤΡΟ" κλπ παρόμοιων έντυπων σκουπιδιών, τα οποία σε συνδυασμό με την εμφάνιση και της ιδιωτικής τηλεόρασης αλλά και του επιπέδου που εισήγαγε, γαλούχησαν την γενιά των νεοελλήνων, αυτών που έμελλε να σφραγίσουν με την αδιαφορία τους τον τόπο. Στηριγμένος στα προβληματικά πρότυπά του, θεωρεί τον εαυτό του πετυχημένο κάνοντας ένα γάμο που θα διαλύσει λίγο αργότερα, αφού πρώτα έχει πάρει ως λάφυρα τα παιδιά που απέκτησε μέσα σε αυτόν. Δεν επιδεικνύει την απαιτούμενη γονική στοργή στα παιδιά, τα οποία δεν αντιμετωπίζει σαν ψυχοσωματικές οντότητες και ολοκληρωμένους ανθρώπους και μάλιστα απέναντι στους οποίους έχει ευθύνη, αλλά συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο σαν να απέκτησε μια καλή επαγγελματική θέση, ένα ακριβό αυτοκίνητο, ένα χλιδάτο σπίτι, εξοχικό ή/και σκάφος κλπ, προσπαθώντας δηλαδή να προβληθεί ως πετυχημένος μέσα από τα κατορθώματα τους! Στην αντιμετώπιση και την κοσμοθεωρία του νεοέλληνα και επειδή δεν καταλαβαίνει την σημασία που έχει η ανατροφή ενός παιδιού, δεν είναι σε θέση αλλά δεν μοιάζει και να μην τον ενδιαφέρει κιόλας το να καταλάβει γιατί τα παιδιά του γεννήθηκαν κουρασμένα, δεν έχουν όρεξη να παλέψουν για τη ζωή τους, δεν πιστεύουν σε κανένα θεσμό και δεν έχουν απολύτως κανένα ιδανικό!

Αποκομμένος από τις ρίζες του, παρακολουθεί τις κοσμογονικές αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη και στον κόσμο, αλλά δεν διαθέτει την απαιτούμενη κρίση και ωριμότητα ούτε να τις αξιολογήσει, ούτε να τις εκτιμήσει αλλά κυρίως να αντιληφθεί πως αυτές θα παίξουν αργότερα καθοριστικό ρόλο στο μέλλον του. Εγκλωβισμένος στο τεράστιο ΕΓΩ του, θεωρεί πως η κατάρρευση του Σοβιετικού block είναι η παραμυθένια αρχή ενός κόσμου ειρηνικού, καταναλωτικού, όπου η καλοπέραση είναι ο μόνος στόχος και η αποκλειστική επιδίωξη! Δεν τον ενδιαφέρει η κατάρρευση του τείχους του Βερολίνου γιατί το θεωρεί μια ακόμα ευκαιρία για γλέντι και ξεφάντωμα χωρίς να διαθέτει την κρίση να αντιληφθεί πόσο άμεσα επηρεάζεται η ζωή του από αυτό το γεγονός. Όσο οι συνθήκες ήσαν καλές και η κοιλιά του ήταν χορτάτη -που λέει ο ποιητής-, δεν τον απασχολούσε καθόλου τι γινόταν τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Έτσι, λοιπόν, ο χρυσός της Ελλάδας ταξιδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ίδια μπαίνει στην ευρωζώνη κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα! Αυτός όμως δεν παίρνει είδηση τι γίνεται γιατί είναι εγκλωβισμένος στο εύκολο κέρδος του χρηματιστηρίου: Το όνειρό του είναι πια πραγματικότητα! Χωρίς κόπο, απίστευτα έσοδα!

Έτσι φτάνουμε στο σήμερα: Εγκλωβισμένος σε μια κατάσταση που έχει ο ίδιος δημιουργήσει και ανήμπορος να αντιδράσει! Ρίχνει το φταίξιμο στους πολιτικούς, αλλά για λάθος λόγους! Οι πολιτικοί φταίνε, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς για τους οποίους τους κατηγορεί ο νεοέλληνας. Οι πολιτικοί καλλιέργησαν τις γενιές των νεοελλήνων για να μπορέσουν να υλοποιήσουν την πολιτική της ανομίας. Στην Ελλάδα των Ελλήνων, δεν θα μπορούσαν να κινηθούν ούτε σε ένα βήμα, δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί τίποτε από ότι ζούμε σήμερα!

Η λύση είναι μία: Η επανασύνδεση με τις πραγματικές ρίζες μας και η πλήρης αποκοπή από όλες τις αποτυχημένες δυτικές προτεσταντικές προσμίξεις που έχει υποστεί μέχρι σήμερα. Ο νεοέλληνας πρέπει επειγόντως να ξαναγίνει Έλληνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου