Άλλο Πίστη και άλλο ιδεολογία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

15/01/2018

Άλλο Πίστη και άλλο ιδεολογία

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Владимир Владимирович Путин διαστρεβλώθηκαν σκοπίμως από τα Μέσα Ενημερώσεως(;) της Δύσης με σκοπό να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις και να περάσουν το μήνυμα πως δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις θρησκείες και στις ιδεολογίες και πως. εν τέλει, όλα είναι ίδιο πράγμα.

Δυστυχώς από αυτήν την προπαγανδιστική διαστρεβλωμένη παρουσίαση των δηλώσεων του Προέδρου της Ρωσίας δεν διαφοροποιήθηκαν ούτε οι μισθοφόροι της ενημέρωσης(;) και στην Πατρίδα μας, που επιβεβαίωσαν και πάλι πως είναι πειθήνια όργανα χωρίς κρίση και χωρίς βούληση, που αναμασούν ό,τι τους επιβάλλουν οι εργοδότες τους.

Ωστόσο, ο Ρώσος ηγέτης απέδειξε ακόμα μια φορά πως διαφέρει από τους υπόλοιπους πολιτικάντηδες της Δύσης, ακόμα και τώρα που πλησιάζει η ώρα να κριθεί για την μέχρι σήμερα πορεία του και την πολιτική που έχει ακολουθήσει.

Μιλώντας στην "Russia 1" ο Путин δεν δίστασε να αποκαλύψει το τι πιστεύει λέγοντας πως «ίσως αυτό που θα πω να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. Πρώτα από όλα η πίστη μας συντρόφευε πάντα και γινόταν ακόμα πιο ισχυρή κάθε φορά που η χώρα μας, ο λαός μας, αντιμετώπιζαν δυσκολίες.

Υπήρχαν χρονικές περίοδοι μάχιμου αθεϊσμού, όταν οι ιερείς διώκονταν και οι εκκλησίες καταστρέφονταν και ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μια νέα θρησκεία. Η κομμουνιστική ιδεολογία έχει πολλές ομοιότητες με τον χριστιανισμό. Αν δείτε η ελευθερία, η ισότητα, η αδελφοσύνη, η δικαιοσύνη -όλα αναφέρονται στην Αγία Γραφή, βρίσκονται σε αυτήν. Λοιπόν τι είναι ο κώδικας της οικοδόμησης του κομμουνισμού; Είναι ένα κακέκτυπο, ένα πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο. Τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε
».

Ο Ρώσος Πρόεδρος επέκτεινε την σκέψη του ακόμα περισσότερο, συγκρίνοντας την στάση των κομμουνιστών στην περίπτωση του Lenin με την αρχέγονη παράδοση της προσκύνησης των αγίων λειψάνων στον Χριστιανισμό. «Κοιτάξτε, ο Lenin τέθηκε σε μαυσωλείο. Πώς αυτό είναι διαφορετικό από ότι είναι τα λείψανα των αγίων για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς; Όταν κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει τέτοια παράδοση στον Χριστιανισμό, ας πάνε στον Άθωνα και να δουν πως υπάρχουν λείψανα των αγίων εκεί. Αλλά και εδώ έχουμε ιερά λείψανα».

Ποιος Έλληνας πολιτικάντης θα είχε τα κότσια του Ρώσου ηγέτη για να υπερασπιστεί την Πίστη των Πατέρων μας; ΚΑΝΕΝΑΣ! Ούτε "πατριώτης", ούτε "θεοσεβούμενος", ούτε συντηρητικός, ούτε έτσι, ούτε αλλιώς. Αλλά σε μία εποχή όπου και Ιεράρχες και κληρικοί δεν υπερασπίζονται την Αλήθεια, τι μπορεί να περιμένουμε από τους αμοραλιστές μισθοφόρους πολιτικάντηδες;

1 σχόλιο:

  1. Διαβάζοντας τις απόψεις του Ρώσου προέδρου είχα προβληματιστεί. Πράγματι αυτά που διαβάζω στο άρθρο σου δεν έχουν καμία σχέση με ο,τι είχα διαβάσει. Είναι εξαιρετικό αυτό που έκανες και απαραίτητο για να καταλάβουμε το παιχνίδι που παίζουν τα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή