Αυτός γιατί μπορεί και εσείς όχι κ. Πρωθυπουργέ;

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi μετά την ολοκλήρωση υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του (την προηγούμενη εβδομάδα) επιβεβαίωσε ότι από τον Μάιο θα ξεκινήσει η μείωση κρατήσεων και φόρων κατά 80 ευρώ τον μήνα, για όσους εργαζόμενους κερδίζουν μέχρι 26.000 ευρώ μικτά, ετησίως. «Το μέτρο αυτό θα ισχύσει και τα επόμενα χρόνια».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να εγκριθεί νέο μέτρο για την στήριξη των πολιτών που έχουν χαμηλό εισόδημα και δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν φορολογική δήλωση, και για όσους εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών»Η κυβέρνηση Renzi επιβεβαίωσε ότι προχωρεί και στην περικοπή κατά 10% του κύριου φόρου που βαραίνει τις επιχειρήσεις. «Δεν αποφασίσαμε οριζόντιες, αλλά έξυπνες περικοπές. Δεν περικόπτεται ούτε ένα ευρώ από τη δημόσια υγεία και τους μισθούς καθηγητών και δασκάλων», δήλωσε ο Renzi. (Αλήθεια ο δικός μας πρωθυπουργός ακούει;)

Συγχρόνως αποφασίστηκε ότι η δημόσια διοίκηση στο σύνολό της πρέπει να αναρτήσει, εντός δύο μηνών, όλες τις δαπάνες της στο διαδίκτυο. «Με τον τρόπο αυτό οι σύριγγες δεν θα μπορούν, πλέον, να αγοράζονται από τα νοσοκομεία σε διαφορετική τιμή ανάλογα με την κάθε γεωγραφική περιοχή της χώρας», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Η δημόσια διοίκηση, δεσμεύεται, συγχρόνως, να πληρώνει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που τις παρέχουν έργο ή αγαθά, μέσα σε διάστημα δύο μηνών από την κατάθεση των τιμολογίων.

Ο Matteo Renzi επανέλαβε, επίσης, ότι οι managers των εταιρειών του δημοσίου και οι ανώτατοι δικαστές δεν θα μπορούν να κερδίζουν, στο εξής, πάνω από 240.000 ευρώ μικτά τον χρόνο. Το όριο αυτό «προτείνεται» και στις επιχειρήσεις μικτού κεφαλαίου που έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, αλλά και στην βουλή και την γερουσία, οι οποίες χαίρουν πλήρους αυτονομίας για τέτοιου είδους αποφάσεις.

Για να καλυφθεί η μείωση φόρων και κρατήσεων στους εργαζόμενους που κερδίζουν μέχρι 26.000 ευρώ τον χρόνο, οι συνολικές δαπάνες του δημοσίου θα περικοπούν, φέτος, κατά 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι περικοπές αυτές θα αφορούν, μεταξύ των άλλων, τα έξοδα της Τράπεζας της Ιταλίας, της δημόσιας τηλεόρασης Rai, όπως και την κατάργηση των ευνοϊκών ταχυδρομικών τελών για τους υποψήφιους στις εκλογές. Μέρος των αναγκαίων οικονομικών πόρων, αναμένεται να προέλθει και από την αύξηση των εσόδων από τον Φ.Π.Α. και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σε ότι αφορά την αγορά των μαχητικών F-35, o Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι «πρόκειται να υπάρξει διαφοροποίηση, σε σχέση με τις αρχικές αποφάσεις, με μείωση της δαπάνης της τάξης των 150.000.000 ευρώ».

Στο πνεύμα του περιορισμού των εξόδων, κάθε ιταλικό υπουργείο στο εξής δεν θα μπορεί να διαθέτει πάνω από πέντε αυτοκίνητα για τη δωρεάν μετακίνηση των ανώτατων στελεχών του, συμπεριλαμβανομένων υπουργών και υφυπουργών.

Έκανε κάτι σπουδαίο; Όχι! Έκανε απλά το αυτονόητο! Όχι σαν τους δικούς μας που το μόνο έργο που παράγουν είναι η αύξηση των προσωπικών εξόδων τους καθώς και των εξόδων των υπηρετών τους με ταυτόχρονη μείωση του εισοδήματος των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.