Τρίτη, 29 Μαΐου - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

29/05/2018

Τρίτη, 29 Μαΐου

Σήμερα (29/5/2018) το ημερολόγιο μας υπενθυμίζει την μαύρη επέτειο της 29ης Μαΐου του 1453. Μέχρι και η ημέρα είναι ίδια: Τρίτη, 29 Μαΐου!

Τι κι αν πέρασαν 565 χρόνια από τότε; Όχι μόνο δεν βάλαμε μυαλό, αλλά γίναμε πολύ χειρότεροι από αυτούς, που κάποτε παρέδωσαν στους εχθρούς τον επί γης παράδεισο του Αγίου Μεγάλου Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Πριν από περίπου 6 αιώνες οι πρόγονοί μας αλληθώρισαν προς την Δύση και έχασαν το Φως! Αλλά, σε εκείνους μπορούμε να αναγνωρίσουμε ως ελαφρυντικό το ότι δεν ήξεραν ή δεν φαντάζονταν τις συνέπειες αυτής της επιλογής τους. Εμείς, όμως, ποια δικαιολογία έχουμε, αφού γνωρίζουμε την κατάληξη που είχε η πορεία τους;

Η Πατρίδα μας έχει υποστεί χίλια μύρια δεινά από τους βάρβαρους και απολίτιστους -αναφέρομαι και στους Δυτικούς και στους αλλόθρησκους- αλλά κανείς δεν φαίνεται να παραδειγματίζεται, κανείς δεν μοιάζει να συνετίζεται.

Έχουμε υποστεί αμέτρητα δεινά από τους Φράγκους, με αποκορύφωμα την πτώχευση και την διάλυση του Κράτους μας. Ωστόσο, εξακολουθούμε να επιμένουμε πως το μέλλον της Ελλάδος είναι η Ευρώπη!

Επιπλέον η επί τέσσερις αιώνες οθωμανική σκλαβιά -σε αντίθεση με όσα ανιστόρητα ισχυρίζονται κάποιοι- μας έχει αλλοιώσει το φρόνημα και μας έχει απομακρύνει από το πνεύμα και το ήθος των Πατέρων μας.

Η Ελλάδα του 2018 είναι σε χειρότερη κατάσταση από την Βασιλεύουσα του 1453. Τότε κάποιοι έκλαψαν πικρά για την απώλεια του παραδείσου και πέθαναν αναλογιζόμενοι έστω την ύστατη ώρα το κακό στο οποίο τους οδήγησε η αποστασία τους από την Αλήθεια. Εμείς σήμερα είμαστε μέσα στην καλή χαρά, αποδεχόμενοι τα πάντα για λίγα ευρώ, έχοντας ξεπουλήσει φθηνά τις συνειδήσεις και το Πιστεύω μας. Για να μην μιλήσουμε για το ότι πολλοί νεοέλληνες θεωρούν πως σήμερα είναι η ημέρα που "τιμάμε" αυτόν που μας υποδεικνύει το "αγιολόγιο" της google, αγνοώντας την θλιβερή επέτειο του Έθνους!

Τρίτη, 29 Μαΐου. Ημέρα εθνικού πένθους. Οι σημαίες θα έπρεπε παντού να κυματίζουν μεσίστιες, για να μας υπενθυμίζουν πως πρέπει να κλάψουμε πικρά και να συναισθανθούμε τι κάναμε. Σήμερα είμαστε εμείς αυτοί που παρέδωσαν τον παράδεισο στους εχθρούς και πρέπει να τιμωρηθούμε γι' αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου