...και η Ελλάδα των ανάγωγων! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/08/2017

...και η Ελλάδα των ανάγωγων!

Η κατρακύλα στον τόπο μας συνεχίζεται... Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι αντιδράσεις από τις πρόσφατες "μεταρρυθμίσεις" στην Παιδεία, που υποβίβασαν την σημαία από εθνικό σύμβολο σε ένα "ξεσκονόπανο" έπαθλο λοταρίας, το υπουργείο Παιδείας(;) με νέα τροπολογία καταργεί και την αξιολόγηση της διαγωγής των Ελληνοπαίδων!

Οι μαθητές, πλέον, μπορούν άφοβα και επισήμως να είναι τραμπούκοι, αλήτες, αδιάφοροι, κοινωνικά απροσάρμοστοι, προβληματικοί, διεστραμμένοι, αυθάδεις, θρασείς, ύπουλοι, χωρίς αυτό να τους "στιγματίζει" στο απολυτήριο. Έτσι, θα μπορούν μόλις ενηλικιωθούν να αναδειχθούν άνετα σε βο(υ)λευτές, σε υπουργούς, σε πρωθυπουργούς, σε προέδρους της Δημοκρατίας, χωρίς το ήθος τους να έχει την παραμικρή σημασία.

Μη σας φαίνεται καθόλου παράξενο! Όλες οι "ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις" -προσέξτε πώς οι σοβαρότερες από αυτές περνούν στα κρυφά, μέσα σε άσχετες τροπολογίες, ψηφισμένες όλες από τα θερινά τμήματα της Βουλής και ενώ οι Έλληνες βρίσκονται χαλαροί σε διακοπές- σε αυτό ακριβώς αποσκοπούν. Εξ αρχής το ζήτημα δεν ήταν οικονομικό, αλλά εθνικό. Η Ελλάδα έπρεπε να αλωθεί, να αλλοτριωθεί, να αποκτηνωθεί και να χάσει την εθνική της συνείδηση για έναν απλό λόγο: Ήταν η μόνη χώρα, που χάρη στην Ορθόδοξη Πίστη διέσωζε κάποια ψήγματα ηθικής και ανθρωπιάς. Αυτό, όμως, δεν εξυπηρετεί τους εργάτες της "παγκοσμιοποιημένης" πραγματικότητος.

Αυτό, επίσης, δεν άρεσε και δεν αρέσει στο ξενόφερτο πολιτικό κατεστημένο, που καταδυναστεύει την Χώρα μας από τον θάνατο του Μαρτυρικού και Μοναδικού Έλληνα Κυβερνήτου της Ελλάδος, Ιωάννου Α. Καποδίστρια και μετά. Όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, υπηρετούν τον ίδιο σκοπό, που δεν είναι άλλος από τον αφελληνισμό της Πατρίδος μας. Προσφάτως δε, προκειμένου να ελέγξουν και τους τελευταίους σκεπτόμενους και ανησυχούντες Έλληνες, δημιούργησαν ένα σωρό "πατριωτικά" -τάχα- κόμματα, που αποτελούνται από ανθρώπους του συστήματος ή/και απατεώνες, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η σημερινή εποχή, που είναι απόλυτο δημιούργημα της Δυτικής αθεϊστικής νοοτροπίας, δεν έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα τίποτε άλλο παρά πολέμους, ακαταστασία, οικονομική ύφεση, ηθική κατάπτωση, διαφθορά, διαστροφή, ψέματα και απελπισία. Ο "προοδευτικός" Δυτικός κόσμος ετοιμάζεται να αυτοκαταστραφεί ολοσχερώς από τα πυρηνικά όπλα, που ο ίδιος δημιούργησε για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Το δυστύχημα με όλους εμάς τους νεοέλληνες είναι πως δεν θυμίζουμε πια σε τίποτε τους Πατέρες και τους Προγόνους μας. Έχουμε καταντήσει μία «άμικτος μίξις» και ένα «αλλόκοτο τέρας», νόθο παιδί της απολίτιστης ανατολίτικης τουρκικής νοοτροπίας και της διεστραμμένης ανήθικης Δυτικής κουλτούρας.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Γιατί καταντήσαμε έτσι; Τι κερδίσαμε από αυτήν την επιλογή μας, εκτός από φτώχεια (πνευματική και οικονομική), δυστυχία και μιζέρια;

1 σχόλιο:

  1. Να έχουμε χρόνια μπροστά μας να δούμε ακόμα τι θα δούμε διότι αυτή την εποχή δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει άνθρωπος λες και δεν μας κυβερνούν άνθρωποι ο Θεός να βάλει το χέρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή